NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

VÝTVARKA

Barva (32)

Papír (104)

Textil (36)

Přírodniny (41)

Modelování (15)

Jiné materiály (54)

Lepení (17)


IQ HRY

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

CHOBOTNICE

Kolik chapadel má chobotnice? Správně je to osm (některé jako olihně i deset - osm krátkých a dvě dlouhé na lovení potravy). A my si jednu takovou chobotničku společně vyrobíme! 

Je to trochu vzpomínka na výtvarku na základce. Ale je to také skvělá aktivita na procvičení jemné motoriky dítěte, počítání a bude i trochu pohybu. Nevěříte? My totiž nepoužijeme ani šablonu, knihu nebo koleno, ale pomůžeme si společně s dítětem. 

Potřebujeme: 

  • vlnu
  • nůžky
  • 2 tužky
  • očíčka

Nejprve si připravíme 60 stejných nití o délce cca 45 cm, a to několika způsoby :-) My s Matildou jsme si nejprve zahrály na "motovidlo". V ruce držela konec vlněné nitě a točila se 10x doleva, pak 10x doprava, a ještě jednou 10x doleva, pak 10x doprava a v pase navinula potřebnou délku nití. Po každé desítce jsem natočenou vlnu na jednom místě přestřihla a položila na stůl. Zbylých dvacet otáček jsme spolu navíjely přes dvě tužky, které držela, a počítaly jsme.

Všechny nastříhané nitě rozložte na sebe na stůl a v prostřed svažte. Tento střed přehněte, vytvořte bambulku (jako hlavu) a podvažte. Teď rozdělte všechny nitě na osm stejných dílků a každý lehce převažte, aby se vám při pletení zase nerozházely. Chcete-li počítat, měl by každý díl mít 15 nití. Nitě rozdělte na 3 prameny (po 5 nitích) a upleťte copánek. A tak i zbylých 7 chapadel. Nechce-li se vám cvičit počty, netrapte se tím a udělejte veškeré dělení podle oka... tvořte si s dětmi společně prostě z radosti.

A teď  finiš, chobotničce zastřihněte nitky na koncích chapadel, nalepte oči a můžete ji ozdobit i mašlí, rolničkou nebo mušlí.











VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion