NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Za kulturou (34)

Jemná motorika (1)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

KNIHEX 05½

Zveme vás na náš oblíbený knižní jarmark KNIHEX, kde si můžete prohlédnout a nakoupit spoustu krásných knížek pro děti a podívat se třeba i na divadýlko.
12.—13. 12. 2015 / 10—20 hodin / Studio ALTA, Praha 7

Knihex je místem setkání nakladatelů a čtenářů v příjemné přátelské atmosféře. Knihex, to jsou knihy kvalitních menších nakladatelství, které představují samotní nakladatelé, jež živě konverzují se svými čtenáři. Knihex je místo, kde se dá strávit celý den – kromě knížek je k dispozici bohatý doprovodný program (dílny, křty, autorská čtení, odpočinkové zóny, dětský koutek a další). Knihex dává prostor – knihám i čtenářům.

Pro letošní zimní Knihex je několik novinek – uskuteční se ve Studiu Alt@​ a místo jednodenní akce nás čeká akce hned dvoudenní. Na zimním Knihexu se představí téměř 60 malých a menších nakladatelství. 

Kromě toho, že na jarmarku budou mít své stánky nakladatelství Akropolis, Archiv výtvarného umění, Baobab, běžíliška, Brody, Bylo nebylo, Casablanca, Cesta domů, Dauphin, DharmaGaia, dybbuk, GplusG, H_aluze, H+H Vyšehradská, Hecuba design, HOST, Hura kolektiv, Knihovna Václava Havla, KudlaWerkstatt, Labyrint, Lipnik, MAKE*detail, Malvern, Meander, Městská knihovna, N AMU, NaPOLI, NFA, Nová beseda, Novela bohemica, OIKOYMENH, Paper Jam, Paseka, Pavel Mervart, Perplex, Pražská scéna, Revolver Revue, RUBATO, Runa, Skandinávský dům, SMRŠŤ, 65. pole, Take Take Take, Teapot, Trigon, Trutnov – město draka, UMPRUM, UROBOROS, Uutěrky, Verzone, wo-men či časopisy A2, Full Moon, H_aluze, Lógr, Pulsy, Revue Pandora, Unijazz nebo papírnictví papelote, bude celý den probíhat také doprovodný program – např. knihvazačská, animační a recykliteraturní dílna, autorská čtení, křty, divadlo, hudba. Chybět nebude ani dětský koutek nebo občerstvení.

Součástí Knihexu je i antikvární stánek, kam můžou lidé přinést knihy, které už nechtějí, a jiné zase získat. Návštěvníci tedy kromě prohlížení a nakupování knih můžou zabavit sebe i své děti, posedět, prostě strávit inspirativní víkend.

Knihex chce zvýšit povědomí o malých a menších nakladatelích a jejich produkci, umožnit jim zpětnou vazbu od čtenářů – a v důsledku je tedy i podpořit k vydávání dalších knih. A naopak čtenářům pomáhá objevovat „nové světy“.

Program 12.12.: 

10.00 prezentace + čtení ze sbírky Radka Malého Všehomír (Host) 
13.00 prezentace + čtení z knihy Vážení truchlící a milí hosté za doprovodu trumpety (Cesta domů) 
14.00 prezentace knihy Urbex + debata o fenoménu urbex (Paseka)
15.00 čtení básníků spjatých s literárně-kulturním časopisem H_aluze (Vojtěch Vacek, Martin Vávra, Josef Straka, Tomáš Čada, Marie Patová)
16.00 prezentace + čtení z knihy Heleny Černohorské O trudném konci Marie Večeřové a korunního prince Rudolfa (Bylo nebylo)
17.00 Povídky ze zdi – čtení společné povídky Pavly Horákové, Zuzany Dostálové, Oliny Stehlíkové, Aleny Scheinostové a Bianky Bellové napsané formou štafety za doprovodu Zuzany Dostálové na violoncello
18.00 křest prvního dílu komiksové trilogie Milady Mašinové a Petry Josefíny Stibizové Mor (Lipnik)
19.00 křest komiksu Džiana Babana, Vojtěcha Maška a Jiřího Gruse Drak nikdy nespí (Trutnov – město draka)

Dílny
12.00–13.00 dílna Kolečko na téma stejnojmenné autorské knihy Zdeňka Seydla (Archiv výtvarného umění)
13.–16.00 knihvazačská dílna: motýlková knižní vazba – vazba sestavená z dvoulistů spojených ve hřbetu a opatřena přelepem hřbetu papírem a destičkami z kartonu a štítkem; první turnus od 13.00, druhý od 14.30 (UMPRUM)
16.00–18.00 Krásná kreativní dílna – tvůrčí dílna nad kalendáři a omalovánkami Krásných časů z nakladatelství ScrumAge, vyrábění linorytů s ilustrátorkou kalendářů Petrou Cífkovou
18.00–20.00 volná RCL dílna (Lipnik)

www.knihex.cz







VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion