NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

IQ HRY

Experimenty (17)

Montessori hrátky (18)

Jemná motorika (18)

Grafomotorika (2)

Matematika (10)

Kolektivní hry (15)

Venkovní hry (21)

Hry na cesty (5)

Rozvoj myšlení (33)


VÝTVARKA

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

HMYZÍ HOTEL

Vyrobte si s dětmi hmyzí hotel a přivítejte v něm první jarní hosty! Broučci ale uvítají domeček celoročně. Stačí s dětmi posbírat různorodý přírodní materiál a vytvoříte pro hmyzí hosty pokoje, schovávačky, pelíšky, skrýše a dutiny. Hmyzí hotel bude pracovat, sžije se s vaší zahradou. Děti si užijí zábavu a něco o přírodě se naučí už při stavění i při pozorování, kdo se v hotelu ubytoval.

 

Recyklujte staré dřevěné rámy, šuplíky, tvarovky apod. Také s dětmi v přírodě nasbírejte různé duté klacíky, rákos, stébla slámy či trávy a použijte je jako výplň hotelu. Pořádně vše naskládejte dovnitř a utemujte, aby neprofukovalo. Vhodné je udělat zadní stěnu nebo alespon hotel umístit do zákrytu. Například jako my do štěrbiny mezi kameny na zahradě. Matilda našla u rybníka typické doutníky a udělala broučkům měkké postýlky:-)  A mě tedy překvapilo, kolik je z toho chmýří.

Skvělé je také hotel připravit ze špalků a vyvrtaných dírek různého průměru nebo z jílovité hlíny, tzv. mazanice, př. keramické hlíny, do které uděláte špejlí a klacíky dírky a necháte uschnout. Místo rákosu lze použít třeba i brčka. Tak to vidíte na posledních fotkách na velikém hmyzím hotelu z Toulcova dvora.

Je príma si s dětmi o broucích a přezimování povídat. Hmyzí hotely vytvářejí skrýše pro prospěšný hmyz v zahrádce, během léta i při přezimování. Nejčastější hosté jsou zlatoočky, droboučké včelky samotářky, čmeláci, slunéčka sedmitečná. Toi všichni vám na jaře poděkují, když pomohou opylovat kytičky nebo likvidovat škůdce (např. mšice).










VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion