NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

VÝTVARKA

Barva (32)

Papír (104)

Textil (36)

Přírodniny (41)

Modelování (15)

Jiné materiály (54)

Lepení (17)


IQ HRY

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

VĚNEC Z LISTÍ

Také rádi vyrábíte ozdoby na okna a dveře k vám domů? A co teprve s tak krásným materiálem jako je podzimní listí. Máme tu pro vás krásný podzimní věnec, který udělá radost a přitom nic nestojí.

Potřebujeme:

  • velké barevné listy
  • nit, provázek nebo mašle
  • korpus věnce (např. ze slámy)

 Postup:

S dětmi si nasbírejte velké a barevné listy, ideální jsou např. z javoru. Listy poskládejte na korpus věnce a omotejte nití. Můžete použít i mašličku. Jako dekoraci na věnec si uděláme letošní hit, oblíbené růžičky, a dozdobíme květy hortenzie. Pokud jste růže z listů ještě nezkusili, neváhejte. Postup na růže je jednodušší než vypadají, tak nebojte a pojďte to vyzkoušet.

Vyberte velký list, přehněte jej napůl a smotejte do ruličky. Pak přehněte další a opět pokračujte. Přidávejte tak další a další okvětní lístky, až bude vaše růžička krásně bohatá. Pokud budete listy utahovat při smotávání, můžete udělat hezké poupě. Když listy budete naopak omotávat volněji a okraje ještě znovu přehýbat směrem ven, tak vám vyjde pěkná rozkvetlá růže. Nakonec svinuté listy zavažte nití. Doporučuji udělat růžičku vždy z listů jedné barvy např. žlutou, další pak oranžovou, červenou... krásně pak budou vypadat v pugétku.

Věnec ozdobte růžičkami, suchými květy hortenzie a převažte mašličkou. Využijte, co máte na zahradě nebo s dětmi najdete na procházce. Skvěle budou na věnci vypadat třeba šípky nebo lístečky břečťanu.









VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



alisi
to vypadá úžasně! to musíme vyzkoušet..
11.11.2015 21:09

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion