NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Za kulturou (34)

Jemná motorika (1)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

KNIHEX 06½ A NAŠE KNIŽNÍ TIPY Z NĚJ

Malí a menší nakladatelé, krásné knihy a úžasná atmosféra - to je letošní zimní Knihex! A tady je naše fotorecenze :-)

Knihex se konal 3. a 4. 12. 2016 ve Studiu ALTA​ (U Výstaviště 21, Praha 7). Své knižní novinky představilo na stáncích čtyřicet malých nakladatelů. V doprovodném program složeném z výtvarných dílen, autorských čtení, křtů knih, divadla a hudby.

Na této báječné akci tak nechyběl ani náš tým. Naší dětskou výtvarnou dílnu v neděli od 13 do 16 hodin navštívili "malí a menší návštěvníci Knihexu :-)" a užili si společně s námi trochu tvoření, vyrábění autorských buttonů a tradiční šablonky korunek, auťáků a kočiček. Děkujeme, že jste se za námi stavili v takovém počtu, bylo to super!

Tento ročník se Knihex ještě víc propojil s Altou a tak se v programu objevilo i několik tanečních představení pro dospělé a děti Puntíkáři, Potmehut a taneční hrátky Altík. Nakladatelství Paseka připravilo pro děti Lichožroutí dílnu a báječný byl taky workshop ústecké fakulty umění a designu KO-TEXT. Vlaďka Šturmová ve své knihvazačské dílně naučila děti složit z papíru hvězdnou ozdobu - krabičku. Helen Čubová tiskla s dětmi i dospěláky linoryt a Pikle z pytle zakončili nedělní tvoření v dílnách výrobou knižní záložky a hrou s jejich božím Kufříkem:-)

Máme rádi knížky a tak na Knihexu vždycky strávíme skoro celý den:-) První jsme šli okouknout, co nového u maličkého nakladatelství bežíliška. Do oka nám padla krásná kniha Petra Borkovce O čem sní, kterou ilustrovala Andrea Tachezy, a Hravouka. Některé knížky od běžílišky dobře známe a máme je v knihovničce (Ferdinande! a Něco ti povím, Johane ...).

Nikdy se prostě nenabažím těch úžasných papírových optických hračiček od napoli. Také tak mile vtipnou a zajímavou knihu jsme objevili u nakladatelství Bylo nebylo, je to kniha Kéž by, nad jejími stránkami se zasmějete. Skvělé je od nich také papírové prstové divadlo a zvířecí kvarteto, které zvládnete hrát i s velmi malými dětmi, protože je velmi šikovně navržené a děti sérii 4 obrázků skládají do jednoho motivu. Toto kvarteto máme doma a je Matildy hodně oblíbené.

Báječné knížky nabízí taky nakladatelství HOST (legendární Mapy, Kamarádi z abecedy), Labyrint (Lumír včelaří, proslulý časopis Raketa nebo pro všechny kluky Doktor racek...) a také Baobab a Meander

No co vám máme povídat ... zase všichni dostanou od Ježíška knížky a my máme peněženky pěkěn provětraný:-)





































VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion