NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Jemná motorika (1)

Za kulturou (34)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

NAŠICH 5 TOP MÍST KAM NA ZMRZLINU

Kam chodíte v létě na zmrzku? My jsme unešené z úúúchvatné zmrzliny mnoha druhů zmrzlinářství 2AD v Kačici na Kladensku. Z pražských PURO u Staromáku a na Náplavce. A na domácí zmrzlinu chodíme do naší "pracovny" do Periferie. A kam ještě?

 

Zmrzlinářství 2AD

Pokud byste zrovna výletili v okolí Kladna, tak se cestou stavte v Kačici, kde na hlavní trase nad náměstím má novou porovozovnu s kavárnou zmrzlinářství 2AD. Vše vyrábí sami dle vlastních receptur ze surovin, které po celý rok vyhledávají v nejlepší kvalitě a sami skladují. Kromě klasických druhů zmrzlin, kterých tu najdete i přes dvacet, prodávají třeba božskou rakytníkovou. Zastavují se zde celé procesí pěšky, na kole nebo při zastávce autem, tak počítejte s frontou. Stojí ale za to! Příjemné také je, že ačkoli je zmrzlina vysoké kvality, zaplatíte za kopeček jen cca 20 Kč. Nám to ale nedá a tak testujeme vždy alespoň tři najednou :-)

 

Kavárna Periferie

O Periferii mluvíme dost často, je to totiž taková naše zašitá "pracovna", kam se uchylujeme s notebookem, když ale jdeme s dětmi, tak vždy na zmrzku! Mají tu domácí zmrzliny, výbornou jahodovou a skvostný slaný karamel.

 

PURO / Gelato Artigianale

Italská paráda, kde jste jako v jiném světě, s italskou obsluhou. Krásně vydekorovaná cukrárna PURO v Kaprově ulici u Staromáku nebo na Náplavce se skvělou kvalitní zmrzlinou. Vedle klasických druhů jako jahodová, malinová, vaniková, čokoládová, zde můžete ochutnat třeba bazalkovou, slaný karamel nebo výbornou limetkovou, mango a pistáciovou. Zmrzka je poměrně dražší, porce cca 40 Kč, je to ale veliká porce podávaná špachtlí. 

 

Zmrzlina u Patřínů

Tohle je tedy už opravdu z ruky... nějaké Konecchlumí :-) Kdo ale jezdí trasu Jičín - Hořice - Hradec, ten ji asi bude znát. Zmrzlina v Hostinci u Patřínů, to je totiž fenomén. My tady stavíme pokaždé a užíváme si jejich dokonalou chuť jahodovo-vanilkové točené zmrzliny. Nikde jinde jsem tak dobrou nejedla, vážně! Používají a střeží svůj rodinný recept. Zastavují se tady pro zmrzlinu rodiny s dětmi i drsní motorkáři, to jako fakt :-D

 

SANI Authentic Italian Gelato

Nedávno jsme na jedné akci narazily na roztomilý stylový zmrzlinový stánek italské SANI Gelato. Milá obsluha a úžasná poctivá zmrzlina. S Matildou jsme otestovaly jahodovou a mango - na 1*. Kromě stánku si jejich zmrzku můžete vychutnat na Jungmannově náměstí 6, u výstupu z metra Můstek.

 

A jaké tipy máte vy? Napište nám je a podělte se s ostatními.

A pokud se chystáte na vlastní výrobu zmrzky, tak tu pro vás máme pár tipů na domácí zmrzlinu a nanuky.







VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



petra
Antonínovo pekařství - To vyzkoušíme! Díky za tip mangobe.
19.06.2017 22:12


mangobe
Jednoznačně zmrzlina v Antonínove pekařství, Vršovice nebo nám. Jiřího z Poděbrad. Dělají varianty velké, malé a pro mimi kočárkove.
18.06.2017 21:16

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion