NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

VÝTVARKA

Barva (32)

Papír (104)

Textil (36)

Přírodniny (41)

Modelování (15)

Jiné materiály (54)

Lepení (17)


IQ HRY

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

DIY PIRÁTSKÉ KORMIDLO / SPECIÁL PRO MOŘSKÉ VLKY

Jelikož máme doma dvě malé pirátky plus jednoho šikovného tatínka, nešlo jinak a na zahradě vznikla pevnost a pořádné kormidlo! Návod, jak si jednoduše s pomocí nářadí, prkénka a pár tyček vyrobit krásné dřevěné pirátské kormidlo. Kormidlo se vám bude také hodit, pokud si budete chtít vyzdobit pokojíček v pirátském či námořnickém duchu. Dá se dozdobit třeba mušličkami, provázky nebo mořskými obrázky. Nalepíte je buď oboustrannou lepicí páskou, univerzálním lepidlem nebo tavnou pistolí.

Ať máte loď jen jako kulisu z kartonu nebo máte na zahradě dětskou prolézačku či v pokojíčku postel v podobě lodi, kormidlo je naprostou nezbytností. Máme pro vás návod, podle kterého si ho s někým dospělým zvládnete vyrobit doma. Přizvěte tatínky, strýčky či dědečky a pusťte se společně do toho!

Potřebujeme:

  • dřevěné prkno / smrková spárovka o rozměru 28 x 200 x 800 mm 
  • dřevěné tyčky / smrková kulatina o průměru 15 mm 
  • sada vykružováků 
  • velký vrták nebo sukovník 
  • vrtačka 
  • přímočará pilka 
  • pilka na dřevo 
  • lepidlo (na dřevo/herkules) 
  • lak na dřevo 

 

Postup:

1. Na plochu prkna (spárovky) vyznačte střed a kolem něj nakreslete 2 soustředné kružnice o průměru 16 a 20 cm. Pokud nemáte kružítko, zaimprovizujte a použijte například pokličky nebo talíře.

2. Vykružovákem o průměru cca 60 mm vyřízněte střední část kormidla.

3. Přímočarou pilou pak vyřízněte vnitřní i vnější kružnici a vznikne vám výsledné mezikruží.

4. Z dřevěných tyček si nařežte pilkou šest madel o délce 16 cm. Na venkovní obvod mezikruží si tužkou naznačte středy budoucích otvorů na madla: (3,14 x vnější průměr) : 6 = vzdálenost středů. Vykružovákem nebo sukovníkem vyvrtejte otvory o průměru 15 mm. Mezikruží položte na rovnou podložku, doprostřed položte připravený střed kormidla a otvory prostrčte madla. Tužkou si na středu naznačte místa, kde vyvrtáte prohlubně na madla.

5. Madla přilepte ke středu kormidla a k mezikruží lepidlem na dřevo.

6. Na závěr můžete celé kormidlo nalakovat.

Vzhůru na palubu!!!

Na plochu prkna (spárovky) vyznačte střed a kolem něj nakreslete 2 soustředné kružnice o průměru cca 16 a 20 cm. Pokud nemáte kružítko, zaimprovizujte a použijte například pokličky nebo talíře. Vykružovákem o průměru cca 60 mm vyřízněte střední část kormidla. Přímočarou pilou pak vyříznete vnitřní i vnější kružnici a vznikne vám výsledné mezikruží.

Do středu kormidla a mezikruží vyvrtejte po obvodu šest děr o průměru 15 mm pro madla kormidla. Z dřevěných tyček si nařežte pilkou šest madel o délce cca 16 cm, které ke středu kormidla a mezikruží přilepte lepidlem. Na závěr můžete celé kormidlo nalakovat. 










VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion