NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Jemná motorika (1)

Za kulturou (34)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

ALFABETA

Nedávno se nám do ruky dostaly tyto nádherně ilustrované tvořivé pracovní listy s písmenky pro děti. A protože máme malé školáky a předškoláky, tak jsme ji hned museli vyzkoušet :-) Je prostě boží!

Kresli - stříhej - nalep - přehni!

Alfabeta je naučný soubor 27 pracovních listů s celou abecedou. Každé písmeno je reprezentováno typografickou hrou, která dítě s písmenem seznamuje.
A jako astronaut, B jako brýle... nebo Z jako zahrádka (na prvním obrázku, ta Oli bavila nejvíc).

Alfabeta provádí předškoláka celou abecedou. S každým písmenem zažije malé dobrodružství - pošle astronauta do vesmíru, pustí parník po Vltavě nebo se naučí dávat pozor na silnici. Díky přirozeným aktivitám, jako jsou kreslení, stříhání a lepení, se dítě seznamuje se zvířaty, letadlem, cyklistou, Indiány i kovboji. Dítě si samostatně bez textového návodu vytvoří celou plastickou abecedu a spojí si tak písmenka s příjemnými asociacemi.

S Alfabetou jsme si pohráli v létě s dětmi na chalupě. Nejprve si každý zvolil písmenko ze svého jména, pak přidávaly další a další. Děti bavilo objevovat slova za každým písmenkem, vytvářet postavy a scény. Doteď máme písmenka po ruce a vracíme se k nim.
Je to hezký způsob, jak si děti mohou zafixovat písmena, a určitě by hra udělala skvělou službu i ve školách.

Alfabeta původně vznikla jako diplomová práce Patrika Antczaka na Fakultě umění a designu Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Od té doby získala mnoho ocenění: Zlatá stuha 2017 (ocenění nejlepších knih pro děti a mládež vydaných v českém jazyce v kategorii výtvarná část - knihy pro mladší děti), Nejkrásnější česká kniha 2016 (druhé místo v kategorii učebnice pro školy všech stupňů a ostatní didaktické pomůcky), DolceVita (nejlepší produkt na jubilejním 10. ročníku designSUPERMARKET 2016), Národní cena za studentský design 2014, Exit design, Fakulta umění a designu v Ústí nad Labem (cenu absolventa udělovaná děkanem fakulty). Knihu vydalo nakladatelství LUSTR.














VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion