NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

RECEPTY

Polévky (13)

Pomazánky (9)

Saláty (4)

Bezmasá jídla (28)

Jídla z masa (4)

Dezerty (47)

Cukroví (22)

Nápoje (7)

Domácí pečivo (11)

Ingredience (2)

Ostatní (3)

Články (4)

Zavařování (2)


IQ HRY

VÝTVARKA

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

ŠPENÁTOVÉ MUFFINY S BRYNDZOU A BRUSINKAMI

Nebaví vás už sladké varianty muffinů? Nebo potřebujete nějakou neotřelou svačinku dětem do lesní školky nebo do školy? Tak zkuste tyto muffiny z celozrnné mouky. 

Julince se blížily narozeniny a já dumala, jaký dort že letos vymyslím. Juli má ráda vždy velké překvápko, takže je každý rok těžké vymýšlet nějaké specialitky. No a do toho přišla možnost zapojit se do muffinové soutěže s e-shopem Kitos, na který jsem nedávno koukala a kochala se všelijakými stylovými potřebami do kuchyně a zároveň tam mají i prima domácí doplňky. 
 
Tak jsem si řekla, muffiny jsou pro mě výzva, moc je nepeču. Zároveň mě napadlo, že pokud bych je dala do hezkého stojanu a do muffinů svíčky, byla by to prima obměna dortu :-) A taky jsem si řekla, že zkusím vymyslet nějakou slanou variantu. Juli totiž během pár dnů čekala oslava u dvou babiček a ve škole. Takže sladkého bude až až. Trošku jsem byla nervózní, zda to Juli přijme, že není nic sladkého. A ona byla nadšená!!!
 
Tak snad vám tahle varianta taky zachutná :-) Je tam i zelenina a také bílkovina, aby to děti zasytilo. Klidně bych tyto muffiny použila i jako večeři v kombinaci se zeleninovým salátem. Můžete si je napéct den předem a tak potom s dětmi třeba z venku nespěchat brzy kvůli vaření večeře :-)
 

 Potřebujeme:

Suché ingredience:

  • 170 g celozrnné mouky
  • 100 g jemně namletých mandlí
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • cca 50 g sušených brusinek

Mokré ingredience:

  • 120 ml vody
  • 50ml oleje
  • 2 vejce
  • 150 g bryndzy
  • 250g čerstvého špenátu

Na ozdobení:

  • slunečnicová semínka

Postup:

V míse nejprve smícháte všechny suché ingredience. Pak na sítku spaříte několikrát horkou vodou špenát. Vymačkáte z něj přebytečnou vodu a najemno nakrájíte. Špenát dáte do druhé mísy, k němu přidáte ostatní mokré ingredience a pořádně promícháte. Poté smícháte mokré i suché ingredience dohromady.

Předehřejete si troubu na 200 °C

Do plechu na muffiny naskládáte papírové košíčky (já právě použila slavnostní z Kitosu), a košíčky poté naplníte těstem.  Ne však úplně do kraje, hodně těsto povyskočí, tak ať nemáte megamuffiny :-) Nahoře posypete slunečnicovými semínky. Pečete na 200 °C cca 25 minut. Po vychladnutí můžete dozdobit zapichovátky ( u nás na webu máme šablony ke stažení zdarma - Narozeninová oslava )












VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



petra
Krásné! Vše nej Juli!
24.11.2017 23:47

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion