NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Jemná motorika (1)

Za kulturou (34)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

PODZIMNÍ HRÁTKY

Znáte festival Podzimní hrátky? Letos se koná již 8. ročník, a to 22. září (13-19 hodin) u Písecké brány v Praze na Hradčanech. Tématem hravého, ale i naučného festivalu pro děti jsou "Středověké legendy" a tak se můžete těšit na kejklíře i krásné hradní paní :-) Vstup je zdarma.

Festival nabízí program pro všechny věkové kategorie a tak si může společně užít hezký podzimní den celá rodina. Můžete na vlastní kůži vyzkoušet, jak se žilo v různých dobách, na různých místech. Děti se  přenesou do historie, o které se učili nebo budou učit ve škole.

Podzimní hrátky odstartují 22. září ve 13 hodin potulné kejklířky (Holektiv), které návštěvníky provedou celým festivalovým dnem. na programu budou i knihy (Rosteme s knihou a Bibliobus Oskar). Od aktivního čtení je pak už jen krůček k vlastnímu spisovatelství, a to doslova. Stačí pár kroků, a návštěvníci se ocitnou na literárních workshopech – jak se žilo v kůži a zbroji Husitů a jak se pracovalo v dávných dobách řemeslníkům, popíší středověké komiksové dílny se spisovateli Klárou Smolíkovou a Jiřím W. Procházkou.

Na své si ale přijdou i manuální kreativci všeho druhu! Stanovišťě DDM Prahy 6 odhalí, jak se budovala středověká města, pozve na návštěvu do středověké truhlářské dílny a umožní tvorbu vlastní pečeti. A když pak stojí dům nebo dokonce celé město, zbývá už jen dobové ustrojení. Čelenky, koruny, šaškovské čepice a samozřejmě i helmice si děti mohou vytvořit z papíru na našem výtvarném workshopu s malířkami Evou Sýkorovou a Miladou Gabrielovou. 

Od kulis a kostýmů se pak můžete přenést do příběhů a legend vypravěčky Markéta Holá a Dominika Šindelková z projektu Storytelling a jak se žilo mnichům v klášterech předvede improvizovaná divadelní dílna s představením Tvrdá řehole podle svatého Benedikta

Atmosféru středověké zábavy ve slavnostním duchu dotvoří šermíři ze spolku Alia tempora se svými souboji o ruku spanilých dam a středověké písně i tance s dětmi nacvičí potulná žertéřka Alžběta Nováková ze studia Prostor 8. A pozor!...K tanci i poslechu zahraje skupina ve svém oboru přímo královská! Uskupení BraAgas hrající historickou lidovou hudbu z mnoha koutů Evropy se může pochlubit hned několika prestižními oceněními, včetně hudebních cen Anděl a Apollo.

Festival Podzimní hrátky v Písecké bráně již po osmé navazuje na tradici tvůrčího dětského festivalu. Na programu se podílejí profesionální umělci a celopražské organizace, které se věnují kulturním a volnočasovým aktivitám. Děti, ale i jejich rodiče tak mohou zábavnou formou získat nové poznatky, zážitky i autentické zkušenosti z období, které se váže k festivalovému tématu. Festival plný hudby, divadelních představení, tvůrčích dílen, sportovních aktivit a soutěží je ušitý na míru zvídavým dětem, které se rády pouštějí do nejrůznějších dobrodužství. Zrekonstruovaný barokní objekt Písecká brána, v atraktivní lokalitě blízko Pražského hradu, je oblíbeným kulturním a veřejně společenským centrem s dobrou dopravní dostupností. 

 

Festival Podzimní hrátky 
22. září / 13-19 hodin
Písecká brána, K Brusce 208/5, 160 00 Praha 6-Hradčany
Vstup zdarma.

www.podzimnihratky.cz
www.facebook.com/podzimnihratky

 



VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion