NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

VÝTVARKA

Barva (32)

Papír (104)

Textil (36)

Přírodniny (41)

Modelování (15)

Jiné materiály (54)

Lepení (17)


IQ HRY

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

MALUJEME PONOŽKY

Originální ponožky - to chce každý mít! A takové se, panečku, hned nosí líp.

Potřebujeme:

  • ponožky (bílé, bavlna)
  • barvy na textil
  • fólie
  • štětce

 

Kupte si kvalitní bavlněné ponožky. Kupujete-li pro celou skupinku dětí, pak můžu doporučit např. velké balení v Tesco po 10 ks bílých 100% cotton ponožek v dětských velikostech 31 - 35 a 36 - 39.

Pořiďte si barvy na textil. Já použila tekuté barvy ve skleničkách, které jsou k dostání v papírnictví, a které stačí nechat jen zaschnout a nemusíte je zažehlovat. Dále jsou v nabídce svítivé fluorescenční barvy k zažehlení. Pěkný efekt a radost dětem udělají i foukací fixy na textil.

Pro nanášení barev budeme používat fólii. Připravte si tedy i obyčejnou průhlednou tvrdší fólii například z kancelářských desek nebo obalů. Fólii nastříhejte na menší pruhy cca 8 x 15 cm. Barva nanesená na fólii a obtisknutá následně na textil vytváří rovnoměrnou vrstvu a výsledek vypadá rozhodně lépe. Štětcem dodělejte přímo na ponožku jen nejnutnější detaily.

Postup:

  1. Do ponožky vložte tvrdý papír, aby se barva nepropila skrz a ponožku neslepila. Ujasněte si s dětmi, jestli budete malovat obrázek na strany ponožky (kotníky) nebo shora (na nárty). Podle toho umístěte vložený papír.
  2. Připravte si tekuté barvy a štětcem naneste na proužek fólie jednu barvu (tvar, obrázek). Poté fólii přitiskněte na ponožku a obtiskněte tak plochu barvy. Po přitlačení fólii odlepte. Buď můžete stejnou předkreslenou fólii použít na druhou ponožku pro stejný motiv (barvy musíte nanést znovu), nebo fólii omyjte pro další použití.
  3. Naneste další barvu na novou část obrázku a opět tiskněte na ponožku. Tvary můžete takto tisknout i přes sebe. Barvy je dobré po nanesení na fólii hned obtisknout, protože rychle zasychají. Děláte-li na fólii obrázek celý s více barvami a detaily, je třeba pracovat velice rychle. Takže spíš doporučuji, tisky přidávat na ponožku postupně.
  4. Až bude obrázek hotový, nechte ponožky na papíru proschnout. Můžete urychlit fénem. Po důkladném proschnutí (24h) lze ponožky nosit a prát na 40°C.











VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion