NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Jemná motorika (1)

Za kulturou (34)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

TULÁČKŮV SVĚT ANEB STAVEBNÍ ŠÍLENSTVÍ PO EVROPĚ I V ČESKÉ REPUBLICE

Poslední rok byl značně hektický. Taky jste se mezi výukou malé násobilky snažili roztřídit prádlo, uvařit oběd, který bude hotový za 5 minut a přitom stále chutný? Mít roli pracující ženy, maminky, kuchařky, uklízečky, učitelky, chápavé partnerky a vždy usmívající se mámy -  to vše vyžaduje super schopnosti zkušené herečky. Ovšem, kdo z nás studovala DAMU?

A právě v této "zvláštní" době se vynořil  skvělý projekt Tuláčkův svět, který  nám dost vytrhnul trn z paty. Proto jsme  také zařadili hned do 1.nadělování v Ryze českých Vánocích. A vy sami jste se nás ptali na nějaké bližší info, tak teď posíláme. Pokud potřebujete nějaké doplnění, neostýchejte se a ptejte se pod článkem v komentářích.

Projekt Tuláčkův svět rodičům nabízí aktivity pro děti, které:

  • je smysluplně zabaví na několik hodin,
  • hravou formou vzdělávají o světě, ve kterém žijí
  • a rodičům tak dopřávají chvilku totálního vypnutí ze všech možných, ale i nemožných rolí. 

Pojďte se tedy s námi  a společně s dvěma hlavními hrdiny - lvíčkem Tuláčkem a děvčátkem Hanekou mrknout do Tuláčkova světa. 

Tuláčkův svět = Vědomosti + Zábava

Taky máte doma všude kostky od Lega? I tam, kde byste je zrovna nechtěli (postel, pod vaší bosou nohou)? Pak se vám stejně jako vašim dětem bude líbit tak trochu jiná stavebnice KVIZ neboli Krabice Vědomostí I Zábavy. Principem připomíná Lego, ale je skladnější a nohy vám rasovat nebude, až po tmě půjdete do koupelny.

 Velká ilustrovaná magnetická mapa Evropy představuje základovou desku, na kterou děti umísťují sady magnetek (dílčí stavebnice jako v Legu). Magnetek je ve KVIZu 77 včetně postaviček hlavních hrdinů Tuláčkova světa, takže si zvídavé dítě vytvoří každý den jiný svět. Podle nálady a fantazie. 100 dětí, 100 nálad, 100 různých Evrop. S mapou a magnety jde hrát celá řada her, které rodiče i autoři projektu sepisují do tzv. fondu KVIZoHer. Už jich je tam 10. Co si takto zahrát “Kde leží Uppsala”, “Kecací pexeso” anebo “Skládání mapy na čas”? 

 

Kdo si hraje, ten už ví

Čím více si dítě se sadou KVIZ hraje, tím více minut pro sebe máte a dítko se zatím něčemu učí. Počkejte, až jednou přijde ze školy a bude povídat, jak s ním chce každý sedět v hodinách zeměpisu, přírodopisu, dějepisu, protože toho tolik ví. Tak schválně! Uměli byste odpovědět na nějakou z následujících otázek?

  • Ve kterém státě se nachází nejrozsáhlejší poušť Evropy?
  • Kde v Evropě můžete potkat ledního medvěda?
  • Jak se jmenuje hrad, kde údajně pobýval bájný hrabě Drákula?

 A uvidíte, že vaše dítě to bude vědět hned! My na to koukali jak blázen třeba i u šestiletého. A to prosím bez memorování. Bez vnucování atlasů a učebnic. Pouze hraním si v Tuláčkově světě. Ať už s edicí Evropa a nebo podzimní novinkou Česká republika! Nemusíte vyrážet hned za hranice naší vlasti, i u nás je krásně, o čemž vás přesvědčí velká ilustrovaná mapa a sady magnetek Pohoří ČR, Česká TOP či Zajímavá místa v ČR.

 Tuláčkův svět myslí na malé, ale i dospělé

Autoři tohoto pěkného projektu jsou mladí rodičové a taky velcí cestovatelé. S akčním prckem a kupou dětí v příbuzenstvu si moc dobře uvědomují, jaká je vzácnost mít čas jen pro sebe. Proto kromě českých vědomostních her, hraček a dětských knížek vymýšlí aktivity pro děti, které si rodič u nich zdarma stáhne, vytiskne pro děti a má čas dopít hrnek kávy od rána.

 A jestli máte doma třeťáka jako my, pak si stáhněte mezi rodiči oblíbenou papírovou hru Pojízdná násobilka. Vaše děti se přemění v řidiče kamionu, kteří musí po ČR dopravit náklad (matematický příklad) do správného depa (do krajského města s výsledkem). Cestou je ale čeká řada překážek.

 Rádi s dětmi chodíte do lesa a chtěli byste pro ně vědomostní bojovku? Tuláčkův svět nachystal pro školky akční program pod názvem Tuláčkova lesní stezka. Zažádejte si o něj a dostanete pohádku, dopis, 6 cedulek na stanoviště s úkoly včetně barevného diplomu.

 A takto bychom s výčtem aktivit mohli pokračovat do aleluja. Ačkoliv je dětský svět lvíčka Tuláčka novinkou podzimu 2020, už toho stihli hodně. Víte co? Nejlepší bude, když tento svět plný her, kde se nikdo nenudí, prozkoumáte sami. Dejte nám, prosím, vědět dole v komentářích, zda jste hru už obejvili, nebo zda jste si už něco stáhli a vyzkoušeli. Líbilo se vám i dětem?

 Prima tip nakonec

Od tohoto týdne až do 20.12.2020 běží na Tuláčkově světě akce: když pořídíte Pohádkovou knížku  Hravá cesta po střední Evropě, tak k ní dostanete zdarma ještě Pohádkové pexeso Tuláčka a Haneky .

 

 







VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion