NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Za kulturou (34)

Jemná motorika (1)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

KNIHEX 12½

Hurá na knihy. Je tu opět knižní svátek Knihex a s ním setkání malých nakladatelů a čtenářů tentokrát pod střechou Francouzského institutu v Praze. Zimní Knihex se uskuteční 10. a 11. prosince od 10 do 20 hodin. Představí 60 nakladatelství a jejich nádherné knihy.  

Na Knihexu letos najdete tato nakladatelství a časopisy:

A2 kulturní čtrnáctideník, Akademie múzických umění v Praze, Akademie výtvarných umění v Praze, Altenberg, Ateliér Krupka, Baobab, Běžíliška,  blaze.je, Bylo nebylo, Centrala, Centrum raně středověkých studií, Institut umění – Divadelní ústav, Cesta domů, Dauphin, DharmaGaia, Dokořán, Dynastie, Flash Art, Galerie hlavního města Prahy, Gnóm!, H+H, Hænke, Hnutí Duha, Sedmá generace, IPR Praha, Incipit, jakost, Kavka knižní a výtvarná kultura, Kher, Knihovna Václava Havla, Knihy ve hvězdách, Labyrint & Raketa, Lipnik, Lux, Malvern, Maraton, Maťa, Mazzel, Pipasik, Meander, N media, Národní filmový archiv, Nová beseda, Page Five, Paper Jam, Paseka, Pink Box, Plav – měsíčník pro světovou literaturu, Poketo, ROE, revue Prostor, Rubato, 65. pole, Take Take Take, Trystero, UMPRUM, Upupæpop, Viriditas, Volvox Globator ...

 

Celý den bude probíhat také doprovodný program jak pro dospělé, tak pro děti. 

Hlavním tématem zimního Knihexu bude francouzská literatura a česko-francouzské literární vztahy. Na Knihexu proběhnou tři diskuse na francouzské téma: imaginace, na okraji a překladová.

Pro děti jsou připraveny výtvarné dílny a film i divadlo. Promítneme Planetu Praha a následovat bude výtvarná dílna. Divadelní představení Dlouhý, Široký a Bystrozraký zahraje Divadlo v Dlouhé. 

Kromě toho budou účastnící se nakladatelství představovat svoje novinky.

Součástí Knihexu je i antikvární stánek, kam můžou lidé přinést knihy, které už nechtějí, a jiné si zase koupit. Letos půjde výtěžek na pomoc Ukrajině. 

Knihex je místem setkání nakladatelů a čtenářů v příjemné atmosféře Francouzského institutu, kde návštěvníci kromě prohlížení a nakupování knih můžou zabavit sebe i své děti v uměleckých dílnách, posedět, pobavit se, prostě strávit inspirativní víkend. 
Vstup na Knihex i program je zdarma.

 

 

www.knihex.cz  

www.facebook.com/knihex 

www.instagram.cz/knihex 

 







VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion