NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra

FESTIVAL MINI UŽ BRZY!

Novinky v designu pro děti? Vše uvidíte na předvánočním festivalu mini, který se bude konat 29 - 30. listopadu v OD Kotva.
www.festivalmini.cz

dětský prodejní festival mini 29. - 30. 11. 2019, pá až so 10 - 18 h. OD KOTVA, náměstí Republiky 63, Praha 1 www.festivalmini.cz, www.facebook.com/detskyfestivalmini, https://www.instagram.com/festivalmini/

 

Již 8. edice Dětského prodejního festivalu mini se opět odehraje v 5. a 6. patře OD Kotva, do nichž bude vyhrazen speciální vstup z postranní pasáže vpravo od hlavního vchodu do OD Kotva. Celý výstavní prostor i vstup do něj bude bezbariérový. Tajemný předmět levitující na vizuálu může připomínat papírový lampion, ozdobu, křehkou vločku, něžného anděla… Je ztělesněním přání a vzpomínek, spojených nejen s vánočními svátky. Zuzanu Lednickou, uměleckou ředitelku festivalu mini, k jeho podobě inspiroval letošní minidárek, který budeme na festivalu rozdávat návštěvníkům. Bude jím tentokrát miniblok - zápisník, který pro nás vytvořili tvůrci značky Bloque. Objekt na vizuálu je tak vlastně rozevřený notýsek. Malí i velcí návštěvníci si do něj na místě, doma či na cestách mohou psát a kreslit zážitky nejen z festivalu. Hlídací dětský koutek bude opět v režii Little Bubbles v 6. patře, tentokrát však v pátek i sobotu. Lektorky z Bublinek se o děti postarají a nabídnou jim smysluplné hlídání se zábavným programem – cvičení jógy, cvičení na houpacích prknech a výtvarné dílny.

Na oba dny jsme připravily bohatý doprovodný program. Z dílen (v místnosti doprovodných programů v 6. patře) jistě zaujme hudební workshop s La školou, zdobení vánočních cupcaků s Lelí, výtvarné dílny s Bajkajlaj a s Noemovou archou. Ujít si nenechte ani workshop Hello Ruby od nakladatelství Dynastie nebo tvůrčí dílnu s režisérkou Irenou Hejdovou, autorkou právě vydané knihy Červené klubíčko.

V pátek si děti mohou vyrobit domeček pro myšky na výtvarné dílně, inspirované knihami Dům myšek od nakladatelství Meander. Poutavé bude pro děti rovněž Básnění nad dekou s Veronikou Bratrychovou z Široko. Velmi vřele doporučujeme dílnu-poradnu na téma Jak správně čistit dětem zoubky?, již povedou úžasné dámy – lékařka MDDr. Michaela Štětinová a dentální hygienistka Dis.et Dis. Klára Nová, které vysvětlí a hlavně názorně předvedou techniky čištění včetně mezizubních kartáčků. Zároveň se mohou děti oba dny těšit na výtvarné dílny v 5. patře, které připraviil dva nové projekty: Zdimalovánky, jež díky svým netradičním omalovánkám povzbuzují dětskou představivost, a DidaDiv, který dětem umožní vytvořit si vlastní divadélko a na místě si s ním před diváky také zahrát představení. Také na mnohých stáncích nachystali vystavovatelé hrací a tvůrčí zóny. Děti ani jejich dospělý doprovod se na mini rozhodně nebudou nudit. Na stánku Chytré opičky v 6. patře bude mediálně známé duo Dva tátové v sobotu osobně prodávat a podepisovat svou první knihu Dva tátové a zvědavá holka. Lelí Hnidáková bude mít po oba dny autogramiádu své knihy na druhém stánku Lelí's cupcakes.

V sobotu v 13h pokřtí svou první knihu Jóga pro děti s hravou angličtinou též Tereza Dědková, zakladatelka Little Bubbles. Své stánky budou mít na mini i známé blogerky Míša Knězková (MK-Life) s projekty Co mám dělat? a Budu doktor! a Rosa Mitnik s kolekcí To je moje. Mezi vystavovateli najdete jak již oblíbené stálice tak nové značky a obchody, které představí výrobky a sortiment původem z České a Slovenské republiky i zahraničí.

Festival si zakládá na pečlivém kurátorském výběru zakladatelky a ředitelky mini Terezy Bruthansové: „Na mini objevíte to, co běžně na trhu nepotkáte, poznáte osobně autory jednotlivých značek a zakladatele obchodů, kteří se rekrutují z řad talentovaných rodičů se skvělými nápady. Mám radost, že se festival stal pro rodiče a také jejich děti do jisté míry navykovým. Rádi se k nám vracejí a tráví u nás stále více času. Je skvělé, že jim pokaždé můžeme představit nové značky a také celou řadu novinek, které vystavovatelé na mini chystají. To vše završují skvělé doprovodné programy.“ Z vyhledávaných ikon mini zde opět potkáte např. Utukutu, Omniferu, Mimi Concept, nakladatelství Host a Meander, brněnské knihkupectví Dlouhá punčocha, módní značky Shark in the Park, BeBirdie a LoowFat Kids, obchody Lavly, Betty Brands a Arki, šperky Le petit délice a kosmetiku z Babystart. Mezi novými značkami a obchody se na mini objeví např. Baby M Decor, Flóra plete, Kit & Kin, Toys for Kids, Zingara, Magical Fairy Tale, Elizame, Kaamo a Golden Czech Hands. Také samy maminky si na mini vyberou dárky pro sebe, ať už je to kosmetika a kojící trika (Made for Moms), nosící šátky či kabáty (Omnifera, MOM, Mamam by Segra), pohodlnou barefoot obuv (z Littleshoes) či interiérové doplňky nebo kuchařky (u Kitchenette, Arki či např. Wild Moon).

Chybět nebude ani oblíbené dětské kadeřnictví Funny Sassy, karlínský Urbanstore s japonskými koly Tokyobike nebo Funky Monkey se svými žebřinami, klouzačkou a dalšími vychytávkami rozvíjející pohyb včetně novinky v podobě dětských skateboardů.

Seznam vystavovatelů včetně informací o nich najdete na: www.festivalmini.cz

Seznam doprovodných programů najdete na: http://festivalmini.cz/doprovodne-programy/ Možnost placení kartou: oproti minulosti lze na většině stánků již platit kartou. 


 

ZPĚT NA VŠECHNY ČLÁNKY

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit!

Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion