NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: gabriela

JAK JSEM DĚLALA PALAČINKY

Uvařím a upeču vše. Tedy skoro vše. Mám problém udělat klasickou kaši bez hrudek a palačinky. Palačinky jsou pro mě mor.

To máte tak. Violka má dnes svátek, tak jsem se jí zeptala, co že by si přála ke snídani. Odpověď zněla jednoznačně - palačinky s tvarohem. Challenge accepted.

Čas 6:30, nechce se mi rozjíždět notebook, nějak to dám i bez receptu. Mouka, mléko, vejce, špetka soli. Mouka. Jaká mouka? Hladká? Polohrubá? Dám tam hladkou. Nebo že bych vzala špaldovou? Ne, hladká mouka bude dobrá. Kolik tak mléka? Přiměřeně. Přiměřeně, přiměřeně, naprosto živě si vzpomínám na scénu z pohádky Byl jednou jeden král. Udělám to jako oni, všeho přiměřeně a budu doufat, že to nedopadne stejně.

Dobrá, mléko, mouka, vejce, špetka soli. Chce to metličku. Snažím se dostat do šuplíku, ale je tam něco seklé. To něco je tam tak dobře seklé, že s tím bojuji téměř 5 minut, než se mi šuplík povede otevřít. Bohužel seklá tam byla právě ta metlička a bohužel musím konstatovat, že metlička právě odešla do věčných lovišť kuchyňského vybavení. Netřeba paniky, sahám po metličce do dětské kuchyňky, svůj účel splní.

Míchám, míchám, ale nějak to není ono. Sahám tedy ještě po mouce, takhle řídké to být přece nemůže. Vybaví se mi nasycený roztok, chce to více mouky. Myšlenky na nasycený roztok zaháním, na posledním vysvědčení jsem měla z chemie za čtyři, takže tyto poznatky nebudou zrovna plnohodnotné. Každopádně se mi povedla dobrá hustota, co dobrá, výborná!

Pánev, trocha kokosového oleje, obracečka, vše nachystáno. Raději otevírám okno, kdyby se náhodou nějak moc kouřilo, znáte to. Jde se na věc.

První palačinka je testovací, ta se povést nemusí. Každopádně to tak zlé není, takže ve mně žije naděje, že ta druhá bude skutečně ukázková. No dobrá, ukázková není, není tak tenká, jak bych si představovala.

Chystám talíř, servíruji. Chtělo by to mátu na ozdobu. Ještě v pyžamu běžím na zahradu pro mátu. Je ráno, kdo by to byl čekal, že bude ještě mokro a vy můžete uklouznout. Ale ustála jsem to. Máta je v kuchyni, ještě pocukrovat a donést na stůl.

Violi září oči, dokonce mě předem chválí, že jsem moc hodná a že je to krásné. Snědla ji celou a stále chválí. Mise splněna!


 

ZPĚT NA VŠECHNY ČLÁNKY

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit!


sestra
:-D :-D :-D
16.06.2015 11:44


petra
To je vtipný))) Baví mě tě číst Gábi :-)
27.05.2015 18:17


roza
Ještěže jsem nebyla doma
26.05.2015 10:37


gabriela
@bubla87 děkuji moc! :-) @kajaa jsem ráda, že jsem někoho i pobavila :-)
25.05.2015 17:51


kajaa
Dlouho jsem se tak nenasmála! Jako bych Vás v té kuchyni viděla :-D :-D
25.05.2015 13:09


bubla87
MN. -Mamka nejšikovnější:-) nový titul před tvoje jméno
25.05.2015 12:22

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion