NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: gabriela

VÁNOCE SVÁTKY KLIDU A MÍRU?

Klid a pohoda u rodinného stolu? Všichni šťastní a přející? Jeden den v roce a dost.

Vždy před svátky si říkám, jaká je to škoda, že jsme na sebe tak milí jen v tomto období. Posíláme si přání, usmíváme se na sebe, posíláme malé i nemalé částky na charitu, třeseme si rukou a plácáme se po zádech. Tak nějak se snažíme odsunout běžné starosti a jediné co nás zajímá, jestli máme dostatek dárků, stihneme napéct a třeba i uklidit. Možná že kdyby bylo naprostým standartem slušné a vstřícné chování, že by to zevšednilo. Kdo ví, mně by to nevadilo. Takhle si to tedy alespoň během svátků vychutnám plnými doušky. 

A čeho všeho si poslední dny všímám? 

Čeština se nenosí - máte svůj oblíbený blog nebo web? Čekáte na vánoční soutěž? Pak ovšem hledejte výraz "giveaway". Vybíráte nějaké vánoční dekorace? Na velké většině z nich najdete anglické nápisy. Merry Christmas zní evidentně zvučněji než Veselé Vánoce. Na slova Home a Love jsme si snad už všichni zvykli. Jakoby nám domov a láska přišlo málo. Stejně tak vánoční koledy. Častěji uslyšíme Mariah Carey jak líbezně zpívá All I want for Christmas is You než třeba Půlnoční od pana Neckáře, kterou mám mimochodem vážně moc ráda. Národní obrození někdy vychází evidentně zbytečně. 

Stardance - pro mnohé je to symbol blížících se svátků. Velice úspěšná soutěž, kde se představí slavné osobnosti v roli tanečníků. Přiznám se, že ne všechny díly jsem viděla, ale nemohly mi uniknout bouřlivé spory na spoustě diskuzích. Lukáš Pavlásek - komik, který se stává letos před svátky veřejným nepřítelem číslo 1. Tančit neumí a evidentně nikdy umět nebude. Nemá pro to ten správný dar. Ale lidé mu posílají hlasy, a tak je ve finále na úkor lepších (tanečně lepších) kolegů. On za to přece nemůže, že ho tam lidé poslali. I tak se na něj snesla taková vlna kritiky, která by otřásla zřejmě s každým. Takže to možná s tou vlnou laskavosti, o které jsem psala na začátku, nebude zase tak horké. Chtělo by to více nadhledu, porozumění a evidentně i humoru.

Jedlé dárky a maličkosti - aby se celý článek nenesl jen v negativním duchu, ráda bych vypíchla jednu velice potěšující věc. Spousta z nás tvoří, vaří a peče dárky pro naše blízké. Různé domácí paštiky, marmelády, likéry nebo třeba domácí kosmetika. Je to báječné! O tom přece Vánoce jsou. Dát i něco ze sebe, ne jen utratit velké sumy pěnez. Potěší i maličkost, která je vyrobena z lásky. 

Ať tak či tak, svátky miluji a rozhodně nejsem sama. Letos se je snažím užít naplno. Těším se na radost z dárků, které budou mít všichni okolo víc jak na dárky pro sebe. Těším se na to, až se budeme společně koukat na pohádky. Těším se na vánoční mši. Těším se na procházky, čtení knížek, hraní her. Těším se hlavně na to, jak budeme společně trávit čas.

Těšte se taky a nenechejte si to vzít. 


 

ZPĚT NA VŠECHNY ČLÁNKY

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit!

Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion