NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa

O RADOSTI

Je neděle, 20.prosince, půlnoc. V bytě je konečně klid, všichni spí a já sedím v křesle a už půl hodiny mám v ruce obrázek na plátně, který jsem dneska dostala od moji pětileté Julinky. Namalovala mi ho k dnešním svátku.

Když mi ho dávala, měla jsem samozřejmě velkou RADOST a hned jsem se taky ptala, zda se obrázek nějak jmenuje. Juli totiž skoro všechny obrázky vždy nějak pojmenovává. A ona na to: “No mami, to jako nepoznáš?” Tak jsem zavrtěla hlavou. “ No to se přece jmenuje RADOSTNEJ OBRÁZEK”, povídá trošku dotčeně. “ Aha, to je moc hezký Juli”, usmívám se,” moc děkuju!” Ale dceruška pokračuje: “Koukej mami, to přece ví každej co je na obrázku. Tady je sluníčko, co hodně svítí a proto se taky hodně usmívá. Já mám RADOST, když svítí sluníčko. No a tady vedle je duha. To je parádní viď, jak je barevná? To mám vždycky RÁDA, když se objeví.” “ A co je tohle Juli?”, ukazuju na něco, co vypadá jako černá medúza. “ No to je mrak co z něj prší”, odpovídá samozřejmě Julinka. “Já mám šíleně RÁDA, když prší, pak jsou kaluže a mám ty super gumáky a obleček a Ty nejsi vůbec naštvaná, že v nich skáču a jsem celá mokrá. A to mám vždycky velikananánskou RADOST!” Já jen žasnu, ale Juli už je rozjetá a pokračuje….”No a tady lítá hodně racků, to je paráda, jak chodíme k řece a krmíme je, víš? No a pak jsem Ti tu namalovala motýlky, Ty je máš hodně RÁDA  jako já, tak jsem Ti chtěla udělat RADOST.” “A tohle je náš dům , Juli?” .”Ale ne mami. To je domeček babičky, a má komín, a kouří se z něj, protože babička měla přece RADOST, jak jsme ji navozili tu kupu dříví, že zase prej bude moct dlouho topit.”.....

Já už jen v úžasu a dojetí poslouchám a na nic se už neptám...Julinka ještě treperendí, ale mě už hlavou lítají úplně jiný myšlenky… Jak lehce zapomínáme na ty nejjednodušší věci v životě, co nám dělají RADOST? Snažíme se vytvářet si uměle radost hmotnýma věcma a ty ostatní, co jsou většinou zadarmo, nám unikají? Přenášíme to i na děti, že je zahrnujeme spoustou dárků, že skoro jediné, na co se těší, je ten okamžik, že pod stromečkem najdou dárky, hodně dárků? 

 A přitom RADOST jde tak jednoduše někomu udělat i když jste třeba chudí jak kostelní myš. Prostě druhým věnujte a nic za to nechtějte. A co třeba? Dobré slovo, sdílení zkušeností, odbornou radu nebo osobní fyzickou pomoc. Každý máme tolik co nabídnout! A tím, že nezištně darujeme, darujeme i sobě. Darujeme si pocit, že můžeme někomu dalšímu na chvilku udělat svět hezčí aniž by  nám to ten druhý musel oplácet nebo se cítil nějak zavázán. A věřte mi, funguje to báječně, protože pak i k vám začně proudit nezištná pomoc od druhých. Já třeba osobně pro sebe před nedávnem objevila jednu báječnou možnost, kde mohu konkrétním lidem plnit přání - dělat jim RADOST bez toho, aniž by za to platili nebo byli nějak vázáni mi to nějak oplácet. Jde o projekt Hearth.net . A pro mě toto místo má ještě jeden super bonus. Můžete tam nejen darovat, ale také PŘÁT SI! A to je pro mě stále velké téma a myslím, že i  obecně pro mnoho lidí...

RADOST je taky to, proč my děláme tenhle web. Je to RADOST od nás pro vás! Já osobně moc malovat neumím, protože jinak bych vám všem chtěla taky namalovat za nás jeden velký obrázek PLNÝ RADOSTI... A taky plný VDĚČNOSTI že jste virtuálně s námi :-)

Moc vám přejeme, ať se u vás RADOST zabydlí nejen na Vánoce :-)

 

 


 

ZPĚT NA VŠECHNY ČLÁNKY

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit!

Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion