NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: gabriela

PŘEDSEVZETÍ

Zhubnu 10 kg. Přestanu kouřit. Budu chodit dřív spát. Koupím si permanentku do fitka. Taková ta klasika, která vydrží do konce ledna?

Přemýšlela jsem nad tím, proč máme vždy na začátku nového roku tendenci dávat si předsevzetí. Snad nejčastěji se objevuje "zhubnu x kg" a "přestanu kouřit". To že "zhubnu x kg" si já osobně říkám několikrát za rok. A jak správně tušíte z toho, že si to říkám několikrát za rok, stále se nějak nedaří. Každopádně snaha se mi nedá upřít. Snaha ta mi nechyběla nikdy :-D

Což o to, jídlo u mě není až takový problém, ovšem ten pohyb. Ach ten pohyb. Moje sestra to okomentovala tak, že jakmile začnu s nějakým sportem je jasné, že nejpozději do týdne se mi zase něco stane. Mohla bych oponovat, že jednou jsem vydržela bez zranění celý půl rok (a bylo to znát... velikost M, ách). Ovšem bylo to vážně jen jednou. 

Takže mám ve skříni třeba komplet oblečení na běh v zimě, i když jsem ho použila na samotný běh v zimě snad třikrát. Naštěstí sestra byla párkrát na horách, tak se jí to hodilo a mělo alespoň nějaké to využití. Jo a to super termo triko bylo fajn, když jsme loni byly se sestrou na biatlonu - páč stát dva dny venku v zimě, to by jeden mohl zmrznout. Taky je fakt, že tu mikinu jsem použila několikrát na procházky. 

Mám také komplet výbavu na běh i v teplých měsících. Tu naštěstí využiji častěji. Teda kromě těch krásně neonově svítících tenisek. Si pamatuji, jak jsem je vytáhla potřetí. Barevný běh rainbow run, pro dobrou věc, jen 5 km. Dobrá příležitost zužitkovat trochu toho tréninku. Nějak jsem nepočítala s tím, že bude okolo 35 °C, na celé trati a v cíli bude k dispozici pouze 1 stánek s vodou (skutečně jen 1!, jinak pouze pivo nebo přeslazené vody) a od startu až do cíle bude všude spousta barvy. Nevím, jestli si dovedete představit spoustu barev. Jsou to takové ty super barevné prášky, které se vyhodí do vzduchu a všichni kolem udělají wow. Hodně lidí se s tím fotí. Tak tady dostal každý závodník několik sáčků plus po celé trase bylo několik "stanovišť", kde na vás házeli dobrovolníci přímo kila toho prášku. Ten prášek byl všude a já ho měla všude. Ještě štěstí, že jsem tehdy měla odvoz, protože do MHD by mě takhle nepustili. Ještě po týdnu jsem ze sebe smývala poslední zrníčka. 

Tak nějak to se mnou chodí. Naštěstí mi zůstává chůze, hlavně ta s hůlkami (ať už ty při zlomené noze nebo na nordic walking). Stejně je prý chůze nejlepší možný pohyb pro lidi. I když teď zase na internetu psali, že nejlepší je tanec. Aby se v tom jeden vyznal! Naštěstí Violka s Jiříkem doma tancují celkem často, se k nim můžu přidat. Violi teď zdokonaluje "robití tanec", ale o tom zase jindy.

A co to předsevzetí? Slíbila jsem si jen že si chci letos udělat více času na děti, rodinu a přátele, ale i sama na sebe. Taky bych ráda trochu víc té kultury (v lednu to budu plnit na 100% - chystám se na Lídu Baarovou dokument i hraný film a s kamarádkou na Carmen) a přečtených knih. 

Jaké vy si dáváte předsevzetí? Nebo jste již rezignovali? Piště, piště, budu se těšit :-)

Vaše Gábi


 

ZPĚT NA VŠECHNY ČLÁNKY

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit!


petra
Dneska jsme si zašli s Mírou na Jardu Duška, okouzleni fajn večerem s hlídáním dětí (po opravdu dloouuhé době), jsme si cestou z divadla dali předsevzetí zajít si spolu za kulturou aspoň 1 do měsíce. Na kila kašlu :-) zjistila jsem, že do starého oblečení se fakt už nikdy nedostanu a tak rozdávám nebo přešívám Matildě a jejím panenkám :-)
14.01.2016 00:09


gabriela
dasza: všechno zní zajímavě )))
13.01.2016 15:43


dasza
Gabi...leda dalsi materska;))treba me osviti duch svaty...a bude neposkvrnene poceti....;)jinak vuubec netusim co a jak..bo teda oul uvazek v miste bydliste.aby se to vyplatilo.a nebo-nej varianta...sponoz nakej;)
12.01.2016 15:17


gabriela
dasza: ovšem to je velmi zajímavé předsevzetí :-D :-D Musíš mi pak dát vědět, jestli se to povedlo a jak na to :-))) Petta33: větší oblečení je jistota, to je fakt ) ale já už bych letos vážně chtěla.. aspoň 5 :-D
12.01.2016 11:32


dasza
Ja tak premyslim.zda jsem si nekdy dala naky predsevzeti...asi ne...hubnu furt.akorat do sirky;)) s detma sem vic nez dost.ale zaroven sem sobec a jedu si to svoje;)) na baarovou ae chystam taky...sem hoodne zvedavaa...vlastne jo..letos jedno predsevzeti je;jak to udelat abych nemusela do zadne prace.kdyz mi skonci rd.a chlap nas uzivil;))))
12.01.2016 08:56


Petta33
Já jsem si vždycky dávala taky to obligátní zhubnu 10 kg. Každý rok a každý rok jsem se po celý rok střídavě pokoušela těch 10 kg zhubnout. Teď jsem se na to už vykašlala, nakoupila větší oblečení a je to vyřešený :-)
11.01.2016 21:31

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion