NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Jemná motorika (1)

Za kulturou (34)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

ANNA A ANIČKA

Jak vysvětlit dětem, když najednou někdo blízký z tohoto světa odejde? Nebo raději nevysvětlovat a stranit děti od tématu smrti? Udělat tabu z něčeho, co je prostě součástí života? Tato knížka vám tyto situace usnadní.

Je to rok, co náhle odešel můj tatínek, Julinky a Vilémka dědeček. Byla to rána pro dospělé a pro starší Julinku nepochopitelné. Shodou náhod jsme  už dva měsíce měli doma úžasnou knížku Anna a Anička. Koupili jsme ji na jednom z Dyzajn Marketů v Praze. Mě tenkrát zaujalo, že existuje knížka pro děti, která pracuje s tak citlivým, ale zároveň s tak běžným tématem jako je odcházení-smrt.

„Stromy rychle rostou, když se podíváš, tak tam jsou mrtvé větve a to znamená, že jednou spadne celý dolů,“ vysvětluje v knize metaforicky babička vnučku. Autorka Martina Špinková na příběhu Anny a Aničky, které společně pečují o zahrádku, ukazuje, že umírání je běžnou součástí života. Zároveň předestírá, že se starým lidem odchází ze světa lépe s rodinou než například v domově důchodců (pokud to ovšem podmínky dovolí). Spisovatelka se tak dětem snaží vštípit odmalička vztah k prarodičům a také to, aby braly pomoc starým lidem jako přirozenou věc. 

Knížka je velmi malebně ilustrovaná a vystihuje skutečné situace v životě. Takže velmi lehce se dá na příběh navázat a s dítkem si o tom více povídat.

Jak konkrétně nám knížka pomohla si také můžete přečíst v článku na našem blogu.



VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



dasa
@pajule1 - Je to příběh o malé holčičce a její babičce. Začíná v okamžiku, kdy se holčička narodí, pak pokračuje různými obdobími,kdy holčička roste a učí se nové dovednosti a oproti tomu babička stárne a ubývá ji sil. Pak je tam také popsán obřad pohřbu poslední část je o tom, jak si malá Anička našla svůj způsob, jak dál "komunikovat" s babičkou i po její smrti...
30.01.2016 01:01


pajule1
Díky za tip, je to spíše o starých lidech?
23.12.2015 14:16

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion