NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

VÝTVARKA

Barva (32)

Papír (104)

Textil (36)

Přírodniny (41)

Modelování (15)

Jiné materiály (54)

Lepení (17)


IQ HRY

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

KVĚTINKA Z VLNY

Tuto krásnou květinku vlčího máku vyrobíte snadno a udělá spoustu radosti ať už jako dekorace do pokojíčku nebo jako dárek. Zkuste více barev do pugétu.

Potřebujeme:

Kytičku vyrobíme podobně jako bambulku (tj. omotáváme vlnou dvě roličky od toaletního papíru), jen nyní potřebujeme jednu část menší. Složíme tedy jednu roličku papíru na čtvrtinu a spolu s druhou chytneme do ruky. Palcem přidržíme na malé roličce chlupatý drátek a omotáváme. Začátek vlny vždy snadno přichytíte mezi roličkami. Začneme barvami, které chceme mít ve středu kytičky (vlnou nebo bavlnkou) a poté důkladně omotáme vlnou, která bude tvořit okvětní lístky. Není nutné omotávat tak bohatě, jako když vyrábíme bambulku. 

Domotáme a ustřihneme. Ustřihneme si také kousek vlny a ten prostrčíme mezi dvě roličky a stáhneme. Nyní můžeme menší roličku vytáhnout a provázet dotáhnout a odstřihnout. Chlupatý drátek také přehneme, zavážeme, upevníme na kytičce jako stonek. Zbývá už jen vytáhnout větší papírovou ruličku a nůžkami rozstřihnout očka vlny nahoře napůl. Poté je dobré ještě kytičku zastřihnout pěkně dokulata, ale to už je na vás :)

Chlupaté drátky (neboli drátky na čištění dýmek:) koupíte ve výtvarných potřebách i v papírnictví, samostatně nebo v sadách, vyjdou cca 1,-/ks.










VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



Adusak
Super nápad- pár jsme si jich s dětmi vyrobili a myslím, že se budou v bytě přes zimu opravdu vyjímat. Hezké je tyto květinky sladit s umělými květinami např. v provedení jako tady https://umele-kvetiny-prodej.cz, nebo se sušenými květinami, popř. různými trávami, které se teď dají najít v přírodě.
17.09.2021 09:52

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion