NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

IQ HRY

Experimenty (17)

Montessori hrátky (18)

Grafomotorika (2)

Jemná motorika (18)

Matematika (10)

Kolektivní hry (15)

Venkovní hry (21)

Hry na cesty (5)

Rozvoj myšlení (33)


VÝTVARKA

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

RODINNÉ PEXESO

Jestli s dětmi rádi trénujete svou paměť a soustředění a máte rádi Pexeso, určitě zkuste společně vyrobit jedno vlastní rodinné. 

Potřebujeme:

  • barevné čtvrtky
  • 2x vytisknuté fotky členů rodiny, skupinky
  • nůžky (řezák)
  • lepidlo
  • pravítko
  • tužka

Připravte si na A4 malé fotečky všech členů rodiny, mohou být skupinky, s různými předměty, prostě skvělé vzpomínky na společné zážitky :-) 
My vytiskli jednu sérii černobílou a druhou barevnou do dvojice.

Vyberte barvu karet a čtvrtky rozstříhejte nebo rozřežte na čtverečky. Formát zvolte podle sebe. My zvolili velké kartičky 6x6 cm (12 karet na A4) a do nich vlepili fotky o velikosti cca 4x4 cm. Karet bývá v Pexesu většinou 64 tj. 32 dvojic, ale je to vaše pexeso a tak počet je jen a jen na vás, jestli bude menší nebo maxi. 

Rub karet jsme ozdobili papírovou kytičkou z ozdobné děrovačky. Mohou samozřejmě zůstat bez ozdoby nebo naopak s nějakým vychytaným pexesáckým logem vaší rodiny :-) Dobře by také šlo na rub použít dětské razítko.

 

Pravidla hry:

Principem hry je vyhledávání stejných obrázkových dvojic, tréning paměti a soustředění. Karty jsou při hře otočeny obrázkem dolů a každý z hráčů může ve svém tahu otočit obrázkem nahoru jen dvě karty. Hráči se snaží zapamatovat obrázky a místo na kterém kartičky leží. Počet hráčů není omezen, od dvou po celou rodinnou tlupu :-)

Karty se zamíchají a rozloží (na stůl bez ubrusu) lícem dolů tak, aby žádný z hráčů neznal rozložení karet. Při standardním počtu karet rozložíte hru na čtverec 8x8 karet. Není na škodu nechat rozdávat děti a někdy stížit hru různým rozložením hry do kruhů nebo jiných patvarů :-)
Hráči postupně otáčí dvojici karet lícem vzhůru, aby je viděli i ostatní. Pokud karty patří k sobě (stejný obrázek), hráč je odebere a otáčí další dvojici. Pokud karty k sobě nepatří, otočí je zpět lícem dolů a pokračuje další hráč v pořadí. Hraje se tak dlouho, dokud nejsou všechny karty rozebrány. Vítězem se stane hráč s největším počtem nalezených dvojic.

Mějte se krásně a príma zábavu u hry!




VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion