NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Za kulturou (34)

Jemná motorika (1)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

MINI FESTIVAL

Poslední listopadový víkend patří dětskému festivalu mini. Půjdete? My jo!!!

Dětský prodejní festival mini se koná 25. - 27.11. 2016 (pátek až sobota 10-20h, neděle 10-18h), Kafkův dům, nám. Franze Kafky 3, Praha 1.

Na úspěšnou premiéru dětského prodejního festivalu mini, jež se odehrála v dubnu, naváže jeho předvánoční edice. Konat se bude na konci listopadu v pražském Kafkově domě, pár kroků, od Staroměstského náměstí. Na třech patrech se představí sedmdesát značek, designérů, módních návrhářů, nakladatelství a firem.

Z dětské módy budou na mini zastoupeny např. oblíbené domácí značky TO TO E, Ice Ice Baby, Cuna vlnami, Nadoma a Naven a Bebirdie, které doplní nová značka Shark in the Park. Nové kolekce oblečení a doplňků včetně prádla na spaní přinese francouzská ikona Petit Bateau. Ze Slovenska přijede Moe, specialista na podkolenky a kožené capáčky, a dále nápadité módní labely little people by Special Dress, KaiKai a Haloo. Zajímavé je, že některé značky, např. Ice Ice Baby, little people by Special Dress a TO TO E, obohatily své kolekce i o modely pro maminky. Vybrat v ČR stylovou kvalitní dětskou obuv není stále jednoduché. Na mini nabídne obchod Destroy kožené boty španělské značky Camper, brněnské Neobuto předvede výhody stále oblíbenějšího trendu barefoot a nový pražský butik NILAkids přinese boty značky Kavat a gumáky Bergstein. Nezapomínáme na doplňky pro malé slečny - náramky Le Petit Délice, jimž neodolají ani maminky. 

Herečka Ester Geislerová a návrhářka Josefína Bakošová v premiéře na mini odhalí svou kolekci kabelek Pepieta, zatímco Dita Pecháčková tam pod svou značkou Dita P. kromě svého procelánového nádobí a kuchařek uvede kolekci pyžam. Velký stánek zde bude mít též obchod NILAKids, který kromě hraček a doplňků nabídne dětské oblečení jak od zahraničních značek tak i z vlastní české edice, např. oboustranné šaty od návrhářek Lindy Kaplanové a Terezy Ujevićové. Udržitelnou módu představí kromě NILAkids také kladenská značka Suvi & Matias, která nabízí etické a ekologické designové oblečení a doplňky pro děti ze Skandinávie, Anglie a Francie doplněné vlastní kolekcí v návrhu Anny Hrudkové.

Nábytek, hračky a doplňky ukáže firma Devoto, a to včetně horké novinky – kolébky TUTU, pod níž je podepsáno designérské duo Roman Vrtiška a Vladimír Žák, „Tento produkt je věnován mojí dceři Grétce, díky které vznikl a která mi byla inspirací,“ dodává Vrtiška. „A je první vlaštovkou celé kolekce nábytku a doplňků pro nejmenší děti, již spolu s Devotem chystáme představit na mini v květnu.“ Obchod Vanda Store, na v Kafkově domě vytvoří elegantní a zároveň něžný pokojík zařízený nábytkem značky Stokke. Dále na festivalu svým sortimentem jistě zaujmou obchody jako Nordic Day, Kidtown, Space for Kids anebo Atelier Girafa. Nemůžou zde chybět stálice dětského designérského nebe jako Vitra, Fatra a Lavmi. A v neposlední řadě Italská firma Kartell, která na mini v české premiéře odprezentuje novou kolekci dětského nábytku a svítidel, již navrhli přední designéři jako Nendo a Philippe Starck a která byla vidět zatím jen na milánském Týdnu designu. Půvabným ručně šitým hračkám od Břichopasu a Andrey Tachezy budou sekundovat dřevěné hračky od mladých designérských uskupení Kutulu, Lípa a studentského dua My Dvě.

Čerstvou novinkou bude dřevěná stavebnice Perfo systém, u níž je každý kus číslovaný unikát a která nadchne malé i velké. Nepostradatelné knížky včetně žhavých novinek představí nakladatelství Běžíliška, Meander a Labyrint, který vydává též časopis Raketa, a dětská knihkupectví Pinwheels a cizojazyčně zaměřené Amadito & Friends.

O občerstvení a sortiment poravin se postarají stánky šesti vystavovatelů: vyhlášené Lelí’s cupcakes, Bilerbin s džemy a sirupy, Café Letka, Eska, japonské Umami nebo nová značka příkrmů Mami, dej mi.

Z doprovodného programu bychom rády zmínily úžasné dílny D.E.S.I.G.N. a D.O.M.E.K., inspirované stejnomennými knihami a vedené Aeroškolou, během nichž děti proniknou do práce designérů a architektů.

„Minule děti vytvořily fantastické věci, byly jsme překvapeny s jakým zápalem dílnu absolvovaly,“ říká ředitelka festivalu Tereza Bruthansová. „Děti a jejich rodiče také určitě potěší, že na mini vystoupí známý umělec Petr Nikl a že se na festival vrátí divadlo Damúza, a to i se svým vyhlášeným představením pro nejmenší Batosnění. K němu se ještě přidá divadelní soubor Kaká, jenž zahraje například Vánoční příběh.“ Tvůrčí dílnu povedou autoři kreativní krabičky Ani-Muk a výtvarný workshop pak ilustrátorka Nikola Hoření ve spolupráci s nakladatelstvím Meander. Dále mohou návštěvníci proniknout do skládání origami s novou školkou Koi a vyzkoušet si tisk na trička s módní značkou Shark in the Park. Školka Duhovka připravila praktické tipy pro maminky, jak doma připravit v duchu Marie Montessori prostředí pro děti do šesti let. Nebude chybět ani cvičení jógy, buď ve spojení se zábavnou angličtinou od Little Bubbles nebo v konceptu “maminky cvičí s dětmi” s Lenkou Gajdoštíkovou (BabYoga). Děti můžou rovněž malovat na keramiku s Vypáleným koťátkem a vytvářet neuvěřitelné architektonické kreace z oblíbené stavebnice Kapla z obchodu Kidtown. K dispozici bude i tentokrát vyhlášené dětské kadeřnictví Funny Sassy.


www.festivalmini.cz
www.facebook.com/detskyfestivalmini


VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion