NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Za kulturou (34)

Jemná motorika (1)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

SOUTĚŽ O STAVEBNICI BRICK BOX V HODNOTĚ 2 490 KČ - UKONČENO

Hrad, bunkr, obchod nebo cukrárna…postavit a zase změnit! Máme tu pro vás soutěž o jednu úžasnou českou stavebnici v hodnotě 2 490 Kč, se kterou, a také ve které, si děti užijí spoustu legrace a tvoření!

S touto zajímavou stavebnicí přichází Jan Pánek, tatínek, který vyráběl variabilní stavební hru pro své děti a po „otestování dětmi“ ji nabízí dalším rodičům, ale i kroužkům a školkám. Stavebnice BRICK BOX nabízí mnoho možností, jak rozvíjet děti. Ty nejprve sestavují jednotlivé stavební kostky, které mohou dále variabilně skládat a spojovat, vytvářet překlady na okna a dveře, vymyslet střechu, spolupracovat, libovolně kostky dekorovat a zabydlet se.

BRICK BOX je stavebnice vyrobená z recyklovaných materiálů, šetrná k životnímu prostředí. Pomáhá rozvíjet dětskou fantazii, jemnou motoriku, tvořivost, prostorovou představivost i sociální dovednosti při spolupráci více dětí.

Stavebnice je ale velmi variabilní. A je to už jen na dětech, co postaví  a na co si budou hrát. Kostky je možné pomocí přiložených pásků suchého zipu spojovat vodorovně mezi sebou (snadno tak vytvoříte „traverzu“ na překlenutí okna či dveří). Na materiál dílů je možné kreslit pastelkami, vodovými i jinými barvami. Součástí stavebnice je i fólie, na kterou lze psát a kreslit křídami. Jednotlivé krabičky mohou sloužit i jako úložný box nebo nástěnka.

Stavebnice, baví kluky i holky, různého věku. Každý si v ní najde své.

Jak  a kde soutěžit?

Napiště nám nejpozději do neděle 12.3. 23:00 odpověď na otázku: " S čím jste si jako malí nejraději hráli"  a to buď do:

  • komentáře tady dole pod článkem
  • a nebo do komentáře pod příspěvek soutěže na našem Facebooku.
  • nebo oboje :-) (můžete tak zvýšit svoji šanic na výhru )

 Inspirovat se můžete u autora stavebnice, který o svých oblíbených hračkách píše tady. A nezapomeňte o soutěži říci i svým přátelům :-)

Po uzavření soutěže vylosujeme  generátore jednoho výherce, který obdrží 1 ks stavebnice Brick Box v hodnotě 2 490 Kč !

Výherce bude  oznámen u nás na webu v tomto příspěvku a na FB stránce a bude kontaktován osobní zprávou přes FB, emailem nebo telefonicky. Proto, prosíme, sledujte FB,  případně si zkontrolujte aktuální údaje vyplněné ve Vašem profil na našich webových stránkách.

Moc se těšíme , že právě k vám poputuje výhra!

A pokud se vám líbí nová česká stavebnice, tak ji můžete dát na Facebooku "like" :-)

-----------------------------------------------------------------------------------

SOUTĚŽ UKONČENA:

Moc děkujeme všem, že jste nám psali svoje krásné vzpomínky na dětství jak tady na web taky i na Facebook! Hodně jsme se přitom zasnili a vzpomínali také :-) Bylo vás neuvěřitených 130. Ovšem výherce může být je jeden. Dali jsme dohromady vaše odpovědi a nechali automaticky vygenerovat výherce....tradááá...a tím je:

 

JANA HOLUBOVÁ (na webu "chulicka" )

Máme velkou radost a gratulujeme! Čekejte od nás email :-)

A ostatní vůbec nebuďte smutní, protože už teď se můžete zapojit třeba do soutěže o lístky na multimediální výstavu Trnkova zahrada!

 









VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



pitrushka
Jezis co mi to prepsal telefon
14.03.2017 04:15


pitrushka
Hrali name so venku - staveli jsme bunkry a "varili" jsme z Tracy, pisku, body, hub ☺
14.03.2017 04:13


vondrv
Jako malá jsem si nejraději hrála s mončičáky - byla to krásná hračka. Ráda na tu dobu vzpomínám.
12.03.2017 21:48


helisek85
Nejraději jsem si hrála s kuchyňkou:-)
12.03.2017 20:15


Hanulle
Tak za mě, jako společenského tvora jsem měla ráda hry venku s kamarádkami či kamarády, lítání na kolobezkach, kolech a podobně. No a doma to bezkonkurenčně vyhrál lvíček nejoblíbenější plyšák :-) hlavně na spínání. Pěkné je, že babička schovala a teď ho má i malý :-).
12.03.2017 10:33


Cucugnan
Ja si pamatuji hlavne na to,ze jsme jako deti byly casto venku-v lete u babicky na zahrade,na louce,v lese ,kde jsme staveli domecky pro skritky z vetvicek a mechu,sbiraly jsme boruvky a maliny.Na sidlisti ve meste jsme zase hraly na schovku a v zime bobovaly i na to nejmensim kopecku.
12.03.2017 08:59


Kofinek
Nejradeji jsme stavely s kamaradkou bunkry a lezly furt po stromech. A kdyz prislo jaro, tak jsme lovily pulce v potoku a pak je zas poustely na svobodu. V zime zas iglu a to si doted pamatuju, jednou byla takova zima, ze za naseiglu by se nestydel ani eskymak a pak zase hraboseni do "pribytku". Krasne to bylo!
12.03.2017 07:32


Jaaaaba
Nejraději jsem si udělala "domeček" pod stolem, tam si natahala oblíbené hračky a hrála si tam. Když jsem byla větší měla jsem moc ráda převlékání a hraní na princezny. Tehdy jsem využila staré maminčiny šaty z půdy a nejrůznější šátky.
10.03.2017 07:03


avokavonka
Nejčastěji jsem si hrála se starou váhou, měla misky z mosazi a takové ty jazýčky, které bylo třeba vyrovnat :-) vážila jsem kuličky (hliněnky) různých barev a velikostí a prodávala je jako jablka, pomeranče, rajčata, melouny... Byla to bezva hra na obchod :-) A pak byl velkým hitem doktorský kufřík se všemi nezbytnostmi, které jsem aplikovala na panenky i na dětské návštěvy.
06.03.2017 10:08


klubikMarianka
Jako dítě jsem nejraději trávila čas venku s kamarády ve stylu Foglarovek. Hodně jsme tvořili "keramiku" z jílu a když jsme nezkoumali okolí přírody, tak jsme běhali za míčem, skákali gumu, panáka aj. Doma pak vítězily stavebnice (Merkur apod.), kostky s nejml.sourozenci a hlavně pak lego. Jako holka jsem si pak své holčičí chvilky užívala s Barbie a šití oblečků na ně :)
03.03.2017 08:41


petrafai
Hrála jsem si hlavně venku. S kamarádkami na schovku, na sochy, škatulata, chodily jsme na houpačky, lezly jsme na stromy, trhaly všemožné jedlé i nejedlé ovoce:-) Doma s hračkami snad jen když hodně pršelo. Nejraději s miniaturním dětským nábytkem. Měla jsem vybavení celého mega bytu - kuchyňku, koupelnu, ložnici, obývák, dětský pokoj, pokoj pro hosty, a neustále jsem vymýšlela nové a nové dispozice a uspořádání:-) Ve třetí třídě jsem ovšem začala chodit do knihovny a hodně číst, a tím hračkám odzvonilo..
02.03.2017 22:47


paradise
Nejraději jsem si hrála v kurníku se slepicemi a také jsem si moc ráda hrála na zpěvačku, když jsem zpívala do obrovského sudu na zahradě a současně vnímala ozvěnu.....když počasí nepřálo, tak jsem s bráchou stavěla doma bunkr z krabic, dek a kusů hadříků.
02.03.2017 21:42


jaggie
.. na jednu konkrétní hru/hračku/činnost si nevzpomenu. Trávili jsme veškerý volný čas venku, hráli vybiku, na schovku, skákali gumu, lezli po stromech, půdách. Doma jsme mastili karty, hráli logika, pouštěli si vláčky, stavěli bunkry... panenky u nás rozhodně prim nehrály :D
02.03.2017 21:14


MonikaKolarikova
Se segrou a s kamaradkama jsem si nejradeji hraly na "tety" nebo na "segry". A ještě jsem hrály hru na nápoje - jedna z nás do sklenice smíchala různé věco co se našly v kuchyni (kečup, mlíko, koření, voda, atd.) a my ostatní pak musely hádat co tam všechno je. Bylo to hnusné, ale velká sranda! A ještě hru co je pod šátkem. No a venku jsme nejradeji lozily po stromech- měly jsem jednu oblíbenou vrbu, skakaly pres svihadlo a byly i nejake ty lumpačiny (zvonění na zvonky sousedům, zajímaly nás cizí zahrádky...). Je toho moc, krasne vzpominky na detstvi...
02.03.2017 13:53


teddygirl
Nejradši jsem měla dřevěné vařečky a mísy a tatínkovo kladívko a hřebíky. Později i krumpáč ;)
02.03.2017 10:28


xeroxy
Jako malá jsem si nejraději hrála s kamarády! Běhali jsme po vesnici a hráli: krvavé koleno, škatulata hejbejte se, skákání přes gumu. Když to nebylo na ven tak doma nejčastěji vyrábění bunkrů, kreslení, divadlo, účesy a tak podobně. Kde ty časy jsou ;)
02.03.2017 08:08


msbezrucova
Jako děti jsme bývaly mnohem více venku a taková hra s pískem a vodou byla top (tatínek byl zedník, což mnohé vysvětluje :-)), ale za deštivých dní vítězil soubor společenských her se "skleněnými figurkami", které byly průhledné a pro ně jsme s bráškou kreslili a lepili domečky, v podstatě horní pohled na ně s postýlkami, stoly, umývárnami ... bratr skutečně vystudoval stavebnictví a já si hraji celý život jako učitelka MŠ.
02.03.2017 06:09


annie
Rada som sa hravala s Inspirom, pri tom som vydrzala vecnost. S bratom sme radi vymyslali divadelne predstavenia pre rodicov. Babiky, samozrejme, dve najdolezitejsie boli Nina a Nadezda. A potom knihy, knihy, knihy :)
01.03.2017 21:38


kachnunka
Pamatuju si,ze u nas se sestrou hodne frcely drevene kostky a drevena zviratka. Stavely jsme porad zoo. A pak bunkry z dek.
01.03.2017 14:30


katerzina
Musela jsem zavzpomínat, už je to tak dávno... Měla jsem ráda přišívání knoflíků na kousek látky, navlíkání korálků na vlasec, vyrábění papírových ozdob a origami...
01.03.2017 14:15


Kufnerka
Jako děti jsme si hrávaly venku v improvizované kuchyňce na zahradě. Vařili jsme z písku, kamínků, ovoce, kaštanů apod. Byla to velká legrace. A když bylo ošklivě tak jsme doma rozbalily Merkur nebo nějakou společenskou hru, třeba Člověče nezlob se.
01.03.2017 11:24


Ria1350
Vzadu v zahradě jsme měly se setrou "bunkr" - cíp zahrady schovaný za keři rybízu, v něm jsme měly "zasazeného" odrbaného houpacího koně (už bez houpátka), starou skříňku od kredence a skládací lehátko.A tam jsme si hrály na indiány - dokonce jsme si udělaly luk a šípy (z větví z trnek a tak) a tím sestřelovaly třešně :-)
01.03.2017 00:21


Senege
Jako prvni me napadly vlacky. Kamarad mel velke kolejiste. Takze ja pujcila panenku a kuchynku a on me zase vzal na vlacky☺
28.02.2017 22:16


Dana
Moje první nejoblíbenější hračka byla lopatka a uhlák, pak koťata, kaučuková panenka Kristína, černoušek, Houpací koník, později chodící panenka Alice. :-)
28.02.2017 18:38


didouEP
Měla jsem v šatníku vyhrazené místo kde byl mnou vytvořený prostor pro moje oblíbené panenky. Realita běžného dne byla promítnuta tam. Vařila jsem tam, dívala se na televizi, prala, měla kadeřnický salon, vychovávala děti ;-).... vše co jsem jen chtěla.
28.02.2017 18:35


mixlevpixle
Pananka Barunka, absolutni hit. Byla nadherna, mrkacka, s hnedyma vlaskama. Ted ji podedila dcera:-)
28.02.2017 18:21


LenkaKaja
Co bylo nejoblíbenější to si uz nepamatuju, ale vim ze panenky to nebyly
28.02.2017 12:46


Ypeta
Já jsem si hrála před panelákem s míčem, skákali jsme gumu, hráli na krvavé koleno, dokonce jsme si v létě nafukovali bazénky a vozili do nich výtahem vodu v kbelíku. Každé roční období a každá situace měla svoji oblíbenou hračku nebo hru :-) Bylo to super. A doma jsem měla mluvící panenku na destičky, která říkala básničky, ale vlastně byla mojí starší sestry a já jsem si s ní mohla hrát jen na zvláštní povolení rodičů, stejně tak čůrací panenka kluk! I ta byla sestry. No, tak jsem si za zimních večerů hrála se Sevou, stavěla jsem domečky z leporel a měla plastová zvířátka a taky jsem si četla, všechno jsem měla ráda. Ale hodně jsem byla venku nebo na chatě, kde jsem si hrála s klacíky, s blátem, v potoce, bloumala přírodou, chytala žáby a brouky. Na co jsem měla chuť, to jsem dělala, s tím jsem si hrála a zrovna v tu chvíli to bylo to nej... :-)
28.02.2017 10:24


babet2010
U nás jsme si se sestrou nejvíce vyhrály s patrovym domečkem pro panenky, Barbie a Kenem a kufříkem oblečení pro ně. To nás drželo fakt dlouho. :)
28.02.2017 09:46


katasv
V družině to byla jednoznačně Seva, doma jsem ji neměla. A doma jsem sbírala všemožné obaly a víčka, a pak "mučila" tatínka hrou na obchod.
28.02.2017 06:58


Ilik18
Tak asi nejčastěji jsem si hrála na paní učitelku a pak mě napadá panenka Irenka, s kterou si nyní hrají moji kluci:-).
27.02.2017 23:08


Karca
prvni me napadne venku skakani gumy, doma bunkry. jednou jsem z mamcinych klubicek udelala v celym pokoji pavucinu, nedalo se projit, jen nasi moje nadseni nesdileli :-) taky jsem mela to klasicke 50-ti centimetrove miminko, dnes si s nim hraje dcerka. jeste si vzpominam na tu klasickou oranzovou tatrovku, vozila jsem v ni po zahrade male kraliky :-)
27.02.2017 20:26


Neradka
Když si řeknu slovo dětství a hračky, tak se mi vybaví běhání s partou dětí po obci, spíše před domem na silnici, která byla v té době bez provozu.Nezi nejoblíbenější patřilo - Krvavé koleno, skákací guma, šipkovaná, škatulata hejbejte se, bezstarostné lezení po stromech, papírové panenky, na které jsme spolu s děvčaty jsme malovaly a vystřihovaly oblečky.
27.02.2017 18:49


alkena
Jednu dobu jsme si s bráchou nejvíc vyhráli asi s Igráčkama. Mezi postelema jsme měli poličku a kolem ní, volně na koberci a částečně pod postelema, probíhal celý život "igráččího" městečka. Teď igráčci trpělivě čekají v krabici na půdě, až dorostou moje holky do správného věku a tyto poklady se jim odvážíme svěřit do rukou.
27.02.2017 18:31


Katchorita
Ja si nejraději hrala s moncicakama a nebo s brachovyma autakama;);)
27.02.2017 18:28


etom
Panenky, domeček pro panenky s nábytkem.
27.02.2017 16:27


VendulaMar
Z dětství si vybavuji hlavně hry takřka bez hraček - třeba jak jsem zalezlá pod stolem v kuchyni, máma vaří a já si hraju na dětský tábor - židle jsou jednotlivé stany mezi kterými přelézám a měním hlasy podle toho, jestli jsem zrovna Anička, Petr, vedoucí, nebo naštvaná kuchařka, které jsem vběhli v zablácených botách do vytřené kuchyně:)
27.02.2017 15:40


Makyskas
Nejraději jsem s bráchou stavěla bunkry z dek a pohovky. S baterkou jsme si tam vyprávěli strašidelné historky.:)
27.02.2017 15:39


VancurovaH
Naše nejoblínenější hry, které jsme jako děti hráli s partou dětí u nás ve vsi, byly "Krvavé koleno", schovka, škatulata hejbejte se. Potom takové ty papírové panenky a na ně jsme malovaly a vystřihovaly oblečky. Taky jsme si hrály s dřevěnými puzzlemi.
27.02.2017 15:34


Dida
Když vezmu první, co mi přislo teď právě na mysl, tak je to skákání gumy a hraní si s míčem o barák (chudáci sousedi v prvním patře, panelák :-) - dodatečně omluva :-).
27.02.2017 15:12


Kaci81
My si nejraději s dětma z okolí hrály na "kravavé koleno" a na schovku.
27.02.2017 14:49


ornela8
Já si nejraději hrála venku s klukama fotbal :-)
27.02.2017 14:44


Dzizinka
Nejvíc jsme si se sestrou vyhráli s Dostihy a sázky, když jsme byli větší a když jsme byli menší, tak s panenkami, stavebnicí Merkur a hlavně s mončičáky.
27.02.2017 14:34


TerezaTess
tak nejvíc byly hry s kámošema..s holkama stavění bunkru na balkoně a co mám v živé paměti..stavěla se u nás hala a všude byly takové ty červené tvárnice..děravé...a z toho jsme si postavily s kámoškou pokladní pult a kasu jako v opravdové sámošce a takhle jsme si vyhrály...s klukama na šipkovanou...a doma seva a panenka s brýlemi od tety z Jugošky...krásné dětství, kdy nás rodiče naháněli za tmy, ať už jdeme konečně dom...myslím, že to jde i dnes, jen je nutno děti víc motivovat..dnes je spousta "lákadel" která za mého dětství nebyla..:-) a stavebnici bych si moc přála pro svého 3letého synka stavitele, sedláka, hasiče:-))
27.02.2017 13:37


hofka
stavba bunkrů z rozebraného gauče, to bylo něco:-), hrát karty - nejoblíbenjší bylo prší, zelená louka, válka, záchod .. ale nejradši jsem si hrála s malinkým medvídkem plyšovým, kterýmu jsem našila na hlavu zelený střapec a měl to jako vlasy, jmenoval se Zelenka. Nedávno jsem ho vyhrabala a dýchla na mě nostalgie:-)))
27.02.2017 13:18


katerinablahova
nejvíc nejradši jednoznačně různé klacky, kůra a ty trouchnivějící vnitřky (maso) stromů na školkový zahrádce :D, louže, hlína bláto, písek... a doma jsme rozebírali sedačku a křesla, a s pomocí dek a záclon stavěli bunkry :)
27.02.2017 12:25


lucka1227
NEJVÍCE JSEM SI HRÁLA NA KADEŘNICI. VŠECHNY JSEM POŘÁD ČESALA A STŘÍHALA.
27.02.2017 12:01


ustarana
Nejraději jsem si hrála na zahradnici (moje máma už z toho tolik nadšená nebyla. Nyní už vím, proč.). A z hraček jsem měla nejraději stavebnice Seva. Z nostalgie jsem ji koupila i dětem a také jí zbožňují.
27.02.2017 11:44


hanka1980
Nejraději na paní učitelku, opravdová tabule a křída, žáci byli panenky a medvědi:-) Dále jsem milovala hru Logik a samozřejmě lego.
27.02.2017 10:13


VachovaMartina
Nejlepší vždycky bylo, když jsme byli u babičky na venkově a tam jsme mohli cokoli - nejlepší byla hra na vaření s moukou a vodou.
27.02.2017 09:19


hhranolka
nejoblíbenější stavebnice byla merkur a jinak klasika panenky Barbie
27.02.2017 09:06


mangobe
Já si nejraději hrála venku, s ostatními dětmi, ale když už jsme byli doma, měla jsem 2 panenky, barbie a klasickou. A taky sázené lego.
27.02.2017 08:42


levhart3
My jsme si nejraději se sestrou hráli s chevou. A to každý den, stavěli jsme z toho všude a pořád. Takže občas nějaká ta našlápnutá kostička nebyla žádný problém :D
27.02.2017 08:34


stepka33
Moje nejoblébenější hračky byly panenka chodička-jménem hanička a můj retro hranatý kočárek. Na druhém místě byla stavebnicce merkur.A pak lego.
27.02.2017 07:45


Martaa
Jsem babička 2 dvou vnuček a za nás hračky nebyly.Většinu času jsme trávili venku a když bylo špatné počasí měli jsme hadrovou či porcelánovou panenku.Vzpomínám ráda na naše první telefony udělané z ruliček od toaltního papíru.
27.02.2017 07:42


kakousek
Mela jsem rada Barie, pexeso, hru blechy a clovece nezlob se.:-) Katerina.Alexova@seznam.cz
27.02.2017 07:30


myka2109
Nejraději jsem měla svého velkého plyšové medvěda, říkala jsem mu Ondrášek a vozila jsem ho v kočárku a starala se o něho jako o své miminko.
27.02.2017 07:13


imusilova
Nej pro mě ve školce bývala mozajková skládačka, korálky a zelená deska a ve škole Inspiro, ozubená kolečka :-)
26.02.2017 23:32


Rendulka
Jednoznačně lego :-) Láska na celý život :-)
26.02.2017 23:06


katchik
Dobrý večer, hodně jsem si hrála s barbínou a s legem a dalšími stavebnicemi. To jsme si vždycky postavili měsdto přes celý pokoj .-)
26.02.2017 22:08


KlaraF
Dobrý den, jako malá jsem si nejraději hrála s panenkami dále s malou plastovou panenkou, ale hlavu měla jako ježek a říkala jsem jí paní "ježková" (mám jí dodnes :-) a byla z NDR), s omalovánkami a jako starší jsem strašně ráda počítala peníze a stavěla si je do věží. Toužila jsem po opravdickém "momčičákovi", ale dostala jsem "jen" napodobeninu z Maďarska, ale i tak jsem si ním hezky vyhrála.
26.02.2017 21:41


Marketaju
Ja milovala staveni bunkru , bylo nas na to vzdy vic a vzpominky jsou bajecne ☺
26.02.2017 21:37


ditavlckova
jako mala jsem si najradší hrála s plyšákama na školu :-) a se stavebnici seva
26.02.2017 21:37


Jarka29
Milovala jsem hračky mých mladších bratrů,auta a autodráha to bylo úplně super.A ještě jsem se jim odměnila tím,že jsem si hrála na přísnou učitelku a museli poslouchat.Nevím proč ale nelíbilo se jim to.:))A ještě si vzpomínám,jelikož jsem z vesnice měli jsme super bugry,skvělá zábava balíky slámy na poli.Dětství bylo super.:DMé dvě děti orostli a teeď jsem si pořídila benjemínka a jsem zvědavá která hračka bude pro něj ta nej.Svět se prostě mění,ale hračky jsou krásnější.
26.02.2017 21:30


luckarach
Tak ja jsem si jako mala hraka nejradeji paradoxne na skolu:D
26.02.2017 21:14


eliflori
Já jsem si nejraději hrála s mladší sestřičkou. Od chrastítek jsme se přes kostky lego (ty zakladni, bez figurek a sofistikovaných vychytávek) a panenky v dřevěném domečku a kuchyňce dostaly až k vedení psí (plyšové) školy až do kuchyně renomovaného hotelu (který jsme samozřejmě také vedly)... Později jsme si hrály na manželky slavných zpěváků :) hrály jsme si na naše budoucí my.. s čímkoli.. kdekoli.. a ted? Teď si hrajeme sice velice málo, ale hrajeme si pořád. Jen už si nevytváříme společný svět, ale moje sestra mi ho pomáhá vytvářet pro mě děti. S těmi se hraje nejkrásněji..
26.02.2017 21:07


saui
Nejvíc dřevěné kostky, pexesa a omalovánky. Venku jsme pak ke hraní nepotřebovali nic, stačila nám jen představivost:-)
26.02.2017 20:54


Miaska
Skákání pres gumu nebo igracci:)
26.02.2017 20:54


7vera8
Jako děti jsme trávili spoustu času venku, skákali gumu, hráli školku s míčem, na zloděje a policajty. Doma asi nejvíc na princezny (se ségrou :-)
26.02.2017 20:31


LucanekL
Nejvíc a hodně dlouho jsem si hrála na učitelku. Každý žák měl sešity a já opravovala a známkoala a měla jsem i učitelský zápisník na známky :-)
26.02.2017 20:19


Ilona65
Omalovánky a to mi zůstalo dodnes :D stavebnice MERKUR :)
26.02.2017 20:05


alisi
Ve školce jsem si ráda hrála se sanitkou a s Inspirem. Doma jsme si se ségrou rády stavěly všelijaký bunkry a sedaly na rantl křesel jako na koně a rajtovaly. A pak samozřejmě kočárek a pes Flíček. Z her jsem měla ráda Kloboučku, hop! a později Dostihy a sázky.
26.02.2017 19:57


digik
Doma jsem si ráda vymalovavala omalovánky a s babičkou hrála pexeso nebo člověče nezlob se.
26.02.2017 19:50


ZirafaDH
Ja si odjakziva nejradeji cetla, ale umela zviratka a plysaci pri hrani byli ti nej.
26.02.2017 19:35


papaja84
Nejvíc jsem si vyhrála s dřevěným puzzlem a pak i normálním :-)
26.02.2017 19:35


glori
Moje nejoblíbenější hra byla na princeznu. Vykramovaly jsme se sestrou skříně, zdobily se, tančily, zachraňovaly prince nebo jedná druhou.
26.02.2017 18:59


lea15
Milovala jsem velikou skleněnou mozaiku s průsvitnými barevnými kuličkami a pak stavebnici - takové modré rourky různých tvarů, které se spojovaly žlutými čudlíky:-)
26.02.2017 18:14


Jarush
V úplně nejmenším věku zvířátka od Fatry paní Niklové. Moje děti už je mají taky :-) Jsem ráda, že se znovu prodávají.
26.02.2017 18:04


janeve
Jako dítě jsem si nejraději hrála s kostkami a různými stavebnicemi, které se dali různě kombinovat a vymýšlet nové věci. Vydržela jsem u toho s bratrem celé dny :-)
26.02.2017 16:59


Karol89
Jako malá jsem sise ségrou nejradši hrála na HOTEL. V našem pokoji byl hotel se všemi možnými místnostmi a službami. Namalovaly jsme si tlačítka do výtahu a jezdily jsme podle potřeby všude možně. V jednom patře byly masáže, dále byla sauna, manikůra, posilovna, bazén apod. a takto jsme si vyhrály celé dny. Fantazii se meze nekladly a my stále vymýšlely nové věci a vylepšení =)
26.02.2017 16:27


janakay
Moje nejmilejší hračky byly plyšové opičky, kterých jsem měla hned několik v různých velikostech a hrála si s nimi na všechno možné (místo panenek).
26.02.2017 15:46


Germaine
Jako dítě mi máma vyrobila velkej domeček pro panenky (tehdy mi přišel velkej jako opravdickej), měla jsem tam koberečky, záclonky, nábytek...bylo to v době totality, kdy prostě hračky jako dnes prostě k mání, zas tak nebyli...takže jsem ho milovala a hrála si s ním snad pořád :)
26.02.2017 15:32


e1
Jako malá jsem si nejraději hrála takovými dřevěnými barevnými kostkami a takovými těmi malými plastovými zvířátky s kostek jsem stavěla pro ně ohrádky a moje dcerka je má dodnes a taky si s tím ráda hraje stavebnici by se nám taky líbila kdyby jsme vyhrály
26.02.2017 15:25


Pzaf
Jako malá jsem si nejraději hrála s panenkami. Vozila jsem je v kočárku
26.02.2017 14:45


andelinka
Jako malá jsem si nejraději hrávala s medvědem téměř v životní velikosti, kterého jsem dostala k prvním Vánocům a nikdy se mi ho nepodařilo dorůst :D
26.02.2017 14:37


andy80
Jako malá jsem si nejraději hrála s bráchovou žlutou formulí ovládanou dálkovým ovládáním připojeným kabelem k formuli. Brácha z toho radost neměl, ale já využila každou chvilku, abych si s ní mohla zajezdit :-D
26.02.2017 14:37


JanaS
Já jsem asi nejvíc měla ráda stavebnici Seva
26.02.2017 14:30


elefteriadu
Se zvířatky, nejraději s mladými králíky přímo v kotci
26.02.2017 14:22


Baroneska
Nejlepší hry byly veku s kamarádkama - skákaly jsme přes gumu, lezly po stromech a v keři byl tajný bunkr. Doma jsem měla "pokojíčky" pro panenky, které mi tatínek vyrobil z jakýchsi pevných krabic a se kterými se dalo hrát od rána do večera. Jen co nám holky trochu povyrostou, oprášíme je a předáme další generaci :-)
26.02.2017 14:15


Niko
Moje nejmilejší hračka byl fialový hroch a mluvící Barbie.
26.02.2017 14:07


TaKacka
Sice jsem holka, ale panenky mě nikdy moc nebavily. Naopak jsem zboznovala lego- měla jsem nějaky hrad s padacím mostem, westernové městečko... Jaj, to jsou hezké vzpomínky. Děkuji
26.02.2017 14:07


vigodovak
Najradšej som sa hrávala s Barbie, nechýbal ani Ken a tiež domček :-) Mám ešte 2 mladšie sestry, tak bábiky fičali...
26.02.2017 13:59


bzanda
Já jsem si se starším bráchou hrála na indiány a kovboje :-) Stavěli jsme hrady z kostek a pak si hráli s platovýma figurkama indiánů a kovbojů.
26.02.2017 13:58


snany
Asi nejlepší hračka byl starý nábytek pro panenky po moji mamce. V létě jsem dělala šnwkům domečky.
26.02.2017 13:56


veronika994
S kočkama a kuřátkama,samo živýma :0)
26.02.2017 13:39


andrysek111
Jako správná holčička jsem si hodně vyhrála s panenkami a kočárkem. Na našem konci vesnice nás bylo holek hned několik, takže bych teď řekla, že jsme trénovaly na mateřské centrum :-)
26.02.2017 13:16


stepanka
Dobrý den, nejradeji jsem si hrála s mončičáky, poté "na učitelku"-vsude jsem všechno podepisovala,každému vše kontrola a následně je oznámkovala
26.02.2017 12:56


alaklacanska
O pár týždňov budem mať 59 rokov. Narodila a bývala som v malej dedinke.V tej dobe sme nemali taký výber hračiek ako dnes.No môžem povedať, že sme mali krásne detstvo aj bez nich.O to viac sme boli kreatívni a tvoriví.Veľa sme sa hrali vonku a pomáhali sme rodičom.Spomínam na hru s dreveným kolíkom, ktorý sme volali"PICIK",k tejto hre sme si vzhĺbili jamku, do ktorej sme ho položili na okraj, a "lapaňou"-vystrúhanou y kusu dosky z rúčkou sme trafili na okraj "picika" a snažili sa odraziť ho čo do najväčšej vzdialenosti.Bola to hra pre dvoch aj viacerých hráčov.V našich hrách bola okrem tvorivosti aj pracovná a telesná aktivita. Doba sa posunula ďalej, deti majú veľa možností a to ich obohacuje o nové poznatky a pripravuje na dnešné nové povinnosti.Ala
26.02.2017 12:41


MarkyDL
Nejvíce jsme si hrály se sestrou s tím, co jsme si vyrobily, například papírové papoušky přimagnetované na dveřní futra. Papoušci měli klec a v ní magnety pohybované misky s jídlem apod. Je mi to teď inspirací pro vlastní děti.
26.02.2017 12:37


pechova
Moc se mi stavebnice líbí. Má to nápad, hodně variací.Moje děti si moc rády hrají s krabicemi. Hlavně se mi líbí recyklování stavebnice.
26.02.2017 12:29


jajinka12
Nejraději jsem si se svou sestřenicí hrávala na"život". Dělaly jsme, že už jsme velký, musíme chodit do práce, vařit, uklízet. Přišlo nám to hrozně zábavné....
26.02.2017 12:29


VeronikaZ
Nevim, jestli to je s cim - ale spise kde - po skole jsme se cela ulice schazela na placku, kde byli takove ty naklepavace na koberce, tam jsme hrali na slepou babu, taky vybijenou - denne do zapadu slunce, pak jsme si hrali stopovacku s ukoly a sipkami namalovanymi na chodniku, soutezili jsme v plivani pecky od tresni do dalky, na te tresni jsme travili v podstate cele leto..meli jsme klice na snurce na krku a mama pak zapiskala na pistalku kdyz byl cas jit domu, slyseli jsme to i nekolik bloku daleko :D V zime jsme tvorili podle vystrihovanek z Ohnicku a Slunicka, take podle ABC. Krasne casy..:)
26.02.2017 11:13


bohumilaskrdlova
Rodiče mi koupili tenkráte ještě snad v nemecku malý nábyteček, postupně se dokoupily panenky. Měla jsem dřevené krabice " na sobě " takže vlastně takové malé městečko plné bytečků. Milovala jsem svoje panenky a bytečky a vyhrála jsem si hodiny a hodiny.
26.02.2017 10:11


zuvoj
Ráda jsem si hrála s kreslící tabulkou, s takovou s dvěma kolečky a daly se dělat jen rovné čáry. A s dřevěnými hříbky, co se dávaly do děrované tabulky. Tuto hru mám ještě po své mamince a svým dětem ji půjčuji jen občas:-) Jinak v té době toho moc nebylo :-)
26.02.2017 10:11


markysek2
nejraději jako dítě jsem si hrála s dětskou poštou a na obchod..sice jsem v rámci hry vždycky zapojila celou rodinu, ale přišla jsem si u těchto her strašně důležitá, vždyť obsahovali peníze a jako majitelka pošty či obchodu jsem jich měla vždy nejvíc
26.02.2017 10:08


Sonia22
Nejraději jsem skládala mozaiku z barevných dřevěných kostek, tvořila jsem hvězdičky a kyitčky, vždy tak, aby byly hezky souměrně barevné. :)
26.02.2017 10:07


Jezisek
Doma jsem si hrála nejraději s dřevěnými kostkami, Chevou a hlavně jsem si četla. Nejlepší hry byly ovšem venku s partou dětí - hlavně na četníky a zloděje, stavění bunkrů a skrýší.
26.02.2017 10:06


Werdinek
Dobrý den, přemýšlela jsem, s čím jsem si nejraději hrála a říkala si, že to byla asi nějaká blbost. :) potom jsem si vzpomněla, jak mi všechny hračky přišly "málo živě". Začala jsem si hrát s našimi mazlíčky. Narozdíl od panenek byli živí. Znáte obrázky dětí týrajících svoji kočku v dupačkách a v kočárku? Jsem jedna z nich. Dodnes vzpomínám na vyděšené tváře místních drben, když na ně z kočárku místo růžové panenky vykouknul můj černý kocour v dětské čepičce. :)
26.02.2017 10:06


pavlinakapalova
Nejraději jsem si hrála venku s dětmi a domů přiběhla vždy jen na svačinu. Bavilo nás vařit z darů přírody a také si hrát s hliněnými kuličkami. Doma jsem pak měla mluvící Barbie, protože to byl pro mě silný pozitivní zážitek, když jsem ji objevila asi v 5letech pod vánočním stromečkem.
26.02.2017 10:04


ondrejvasil
Jako malý jsem se pořád přehrabával v LEGU. Měl jsem smíchané asi 4 krabice a listoval v katalozích, snil a snažil se postavit i to co jsem neměl. Bylo to různobarevné, často s jinačíma kostkama, ale tetelil jsem se blahem, když se to aspon trochu podobalo :-) Jo a ještě si pamatuju na kuši vyskládanou z modrobílých kostiček SEVY. Ach, ted s dětma zažívám podobné pocity jako kdysi.
26.02.2017 10:03


Kacka89
Jako mala sem si docela casto hrala s barbinama a plysakama nebo sem si hrala s mamcinym nadobim
26.02.2017 10:02


Tina28
Nejradeji jsem si jako mala hrala se stavebnicemi seva a merkur . Nastesti jsou stale v prodeji a mohly jsme je poridit i našemu ditku . A ja si s nimi hraji i dnes s cerkou a porad me to bavi .
26.02.2017 09:42


JODIE
Hrála jsem si se psem dalmatinem, kterého jsem si doslova vymodlila v devíti letech. Předtím s králíčkem, kterého jsem si přivezla z prázdninového pobytu na statku. Bohužel z něj vyrostl obrovský králík, kterému se u nás přestalo líbit, tak musel zpátky na farmu.
26.02.2017 09:35


marketamus
Velmi často jsme si se sestrami stavěly různé domečky a bunkry z nábytku a dek. Moc nás bavilo se navštěvovat.
26.02.2017 09:31


zvedavkaalka
Jako malá jsme měla ráda všechno, co se dalo rozebrat. Mé experimenty např. s rozebíráním propisovacích tužek, abych zjistila, co je uvnitř, nebyly doma moc vítané. Později jsem milovala hlavolamy, papírové vystřihovánky-skládačky, nebo jakékoliv materiály, ze kterých se dalo něco vlastního vytvořit, tzv. vše obyčejné se může hodit a to mi zůstalo dodnes. Ve věcech, které jiní vnímají možná jen jako odpady, např. čisté plechovce, kelímku od jogurtu, krabičce atd., já už vidím nějakou novou věc, která z toho může vzniknout. Mimochodem díky i za Vaše nápady, které poskytujete. A.
26.02.2017 09:29


hanisek125
Já měla jako malá spousty takových těch dřevěných kostek s obrázky, některé už nebyly vidět co na nich je. Stavěla jsem kolem sebe vždy hradby....A potom jsme si hráli se sousedem, že nás uvěznila čarodějnice a musíme utéct. Přitom jsme rozplétali plot, který byl mezi námi - to nebyla oblíbená hra u rodičů :D
26.02.2017 09:17


rmarci
Nejraději jsem si hrála venku s pískem, klackama, listím, vodou, bahnem a vším co se dalo venku najít, nejradši jsme pitvali pulce a hráli bahenní války :)
26.02.2017 09:14


jajajka
Nejradši jsem si hrála s legem. Pak určitě s plyšáky, na školu a později jsme hopsali na hopsacím míči s ušima. U babičky jsme vytvořili "bahniště" a na něm natáčeli filmy s různými figurkami. Messy plays :)
26.02.2017 09:06


janasimi
Nejspíš klasické dřevěné kostky a na písku :-)
26.02.2017 09:05


blackbird
byla to doba,kdy jsme rozhodně nedostali vše co jsme chtěli,takže jakákoliv hračka co jsem měla pro mě byla poklad. takže cheva,neoriginál barbie,kolo prostě vše :)
26.02.2017 08:54


ifoun
Co si pamatuji, tak asi s mončičákem :-)
26.02.2017 08:48


Nitrikol
U nas doma bylo cislo jedna vzdy lego.
26.02.2017 08:48


tvujmacik
Ja asi nejradeji s Barbie, pro kterou mi deda vyrobil domecek a s mamou jsme na ni sily oblecky.
26.02.2017 08:45


radkasingrova
Lego, plyšáci, barbíny. A kousky látek na výrobu oblečků.
26.02.2017 08:39


svica
Ráda jsem si hrávala u babičky na písku "na vaření",příprava na dospělost...Moc mě bavilo starání a oblékání plyšového medvěda,který dělal i takový brumlavý zvuk.Spolu s celou rodinou jsem hrála Člověče nezlob se a v tom nyní pokračuji se synkem.A pak omalovánky,ty maminka pomalu nestačila kupovat :-)
26.02.2017 08:35


Ktosovska
Nejraději jsem měla nádobíčko a později když jsem dostala i vytoužený domeček pro panenky, který i svítil. Ale co jsme dělali s bráchou opravdu nejraději bylo máchání v potoce za lesem :-D
26.02.2017 08:28


Martinka85
Nejraději jsem měla asi Lego. Můj tatínek po sametové revoluci začal pracovat na stavbách v Německu a mě s bráchou dovezl celé dva kufříky této stavebnice, červené se žlutými víky, jeden se dvěma a druhý dokonce se třemi přihrádkami. Málokdy jsme si s bráchou zvládali hrát společně, ale u Lega jsme to vydrželi hodiny a ani jsme se (moc :-) ) nehádali. Kufříky zdědil synovec, kterému je nyní 8 let, a vždy, když přijdu na návštěvu, musím se jít povinně podívat, co postavil. Ze stavebnice, která pro mě byla žhavou novinkou, se zkrátka stala nestárnoucí klasika...
26.02.2017 08:23


Marten82
Nejradši jsem si hrála s klasickými dřevěnými kostkami, stavěli jsme s bratrem hrad z kostek a dávali na hradby vojáčky. Měla jsem ráda i zvířátka, už nevím, co to bylo za materiál. A také jsem se zabavila s nádobíčkem a nábytkem pro panenky. Venku jsme hrávali na "schovku" a "vybiku" a skákali přes gumu.
26.02.2017 08:21


klancova
No přece s dospěláckými věcmi! :) žádné hračky nebyly tak zajímavé...
26.02.2017 08:09


Vendulca
Já jsem si jednoznačně nejradši hrála s babičkou ;-) S bráchou jsme pro ni pořádali estrady, při procházce jsme pro ni vymysleli a v šipkovem křoví hráli pohádky, a babi si pak se mnou hrála s panenkami, co bydlely v domečku, který vyrobil táta a vyzdobila máma. A pak samozřejmě barbiny, které pro mě byly jako zjevení a vydržely mi hodně dlouho. S holkama jsme jim vyráběly nábytek z kartonů a oblečky.
26.02.2017 08:03


Teris
Já jsem jako malá zbožňovala stavebnici Cheva. Nedávno jsem náhodou narazila na pár zapomenutých dílků a udělalo mi to obrovskou radost.
26.02.2017 08:01


onduska
Nejlepší stavebnice byla Seva a když jsem trochu vyrostla, tak jsem pokračovala v Merkuru. Na tyhle dvě nedám dopustit!
26.02.2017 07:58


Snanok
Jako malý jsem si asi nejraději hrál na pozemku vedlejší školní zahrady, kde byli vzrostlé stromy, vzájemně propletené a dalo se vylézt na jeden strom a slézt o několik stromů vedle. A doma....myslím že to a stavebnice Seva, takové modré hranolky a bílé kostičky.....
26.02.2017 07:54


Danastud
Moje nejoblibenejsi hry byly s kostkami doma,pak bratr krasne maloval postavy,domecky,auta a obrazky jsme vystrohali,chytili do kolicku na pradlo a pak s nimi mohli pohybovat po zemi.
26.02.2017 07:53


Baarka
Venku jsme u nás v parku lezli po stromech a s holkama vařily na písku-pěkně blátíčko s vodou. Jo a klepadlo a skákání gumy u babičky. Vevnitř asi panenky a kartónový domeček, co mi vyrobil děda. No a pak jsme měli Lego, podpultovka z Prioru, tak to frčelo hodně. :-)
26.02.2017 07:39


chulicka
Doma panenky a kočárek, později skládací modely potají "pujcene" z ABC staršího brachy. Venku nekonečně her s balónem, skákání gumy, závody na s tátou vyrobené karce. V zimě venkovní řádění nahradil fotbal a hokej v obyvaku - to vždy máma odcházeli pryč, když to viděla. Dnes už chápu proč :)
26.02.2017 07:39


zuzva
U nas asi nejvic frcely takove ty papirove oblekaci panenky - co ja se jich navystrihovala . A pak taky Seva, o legu jsme tehdy nemeli jeste ani tucha
26.02.2017 07:32


Andrea
Já si nejraději hrála na sídlišti na klepadle na slepou bábu :-) A doma se stavebnicí Merkury, u sousedů s Legem, my ho tenkrát neměli...je vidět, jaký jsem ročník, co? Barbíny dorazily až když mi bylo 14, tak jsme na ně šily s holkama oblečky...
26.02.2017 07:30


PetraFrancova
Jako dítě z dědiny jsem si nejraději hrála s kočkou, kterou jsem vozila venku v kočárku, s trávou, klacíky a hlínou :)
26.02.2017 07:30


petrac
Jako malá jsem si nejraději hrála venku na vaření z různých přírodních surovin, stavěla jsem si bunkry atd. Bohužel to už moc dnešní děti neznají :-(
26.02.2017 07:29


pistalinda35
Já si nejraději hrála venku na zahradě - u veliké tabule na školu, nebo s koníky v trávě, s míčem.... a teď si nejraději hraji kdekoliv a s čímkoliv s Kájou ;-)
26.02.2017 07:28


mujgi
My si hráli hlavně s LEGO, dříve se dělaly na dětský den různé soutěže a tak jsme stavěli o sto šest :-) Později jsme se přesunuli ke stavebnici Merkur, už dnes se těším, až ji opráším a vytáhnu pro ty naše kluky! :-)
26.02.2017 07:17


dasza
Bylo toho hodne..pres barbiny.chevu az po sevu;)
26.02.2017 07:10

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion