NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Jemná motorika (1)

Za kulturou (34)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

4.NADĚLOVÁNÍ - DOSPĚLÁCKÉ

Přejeme krásný začátek adventu. Dnes jsme tu už počtvrté s nadělováním v letošní minisérii RYZE ČESKÉ VÁNOCE, s myšlenkou toho, že pod stromečkem můžeme mít krásné dárky vyrobené v naší zemi.

Říkali jsme si, že by se vám hodil třeba i nějaký dárek pro dospěláky a proto bychom vám dnes chtěli věnovat rovnou čtyři dárky.  Speciální kuchařku pro děti, nádhernou knihu pro zaznamenání historie vaší rodiny a pak dvě předplatné kreativních časopisů, abyste podle nich mohli tvořit s dětmi. Jak se vám tahle nadílka líbí? 

A jako už v každém článku této předvánoční série bychom vám rádi i dnes představili další projekt, díky kterému můžete někoho obdarovat trošku jinak a přitom pomoci dobré věci.

 JAK SKUTEČNĚ POMOCI?

Projekt Skutečný dárek, který už několik let zaštiťuje Člověk v tísni už asi mnozí znáte. Ale věděli jste, že prostřednictvím vašeho daru můžete  pomáhat už i v ČR a to konkrétně dětem?

A to tak, že nákupem darovacího certifikátukategorie ČESKÁ REPUBLIKA uděláte dobrou věc u nás doma. Děti, které nemívají ani vlastní knížku ani  podporu, získají díky těmto darům podporu a šanci získat kvalitní vzdělání. Certifikáty v tomto programu také pomáhají učitelům na středních a základních školách, aby ze škol vytvořili lepší místo pro všechny.

I uprostřed blahobytné Evropy žije mnoho lidí v chudobě a sociálním vyloučení, z kterého se sami nedokáží vymanit. Terénní pracovníci Člověka v tísni pomáhají dětem právě z vyloučených rodin získat kvalitní vzdělání. Pořádají se pro ně předškolní kluby nebo se jim věnují individuálně prostřednictvím doučování.

JAK TO FUNGUJE?

  • Vyberte dárek, kterým chcete pomoci (např. "První knížka", "Měsíc doučování", "Hvězdná učitelka", "Lepší škola" )
  • Tento dárek koupíte jako jeden z dobročinných dárků jako v běžném e-shopu. V projektu se postarají, aby se vaše pomoc dostala tam, kde je nejvíc potřeba.
  • Dárek můžete ale také koupit osobně na spoustu jiných místech.
  • Přeberte si certifikát  osobně nebo si ho necháte zaslat  jako darovací certifikát. Ten můžete někomu věnovat jako originální dárek.

ZAZNAMENEJTE NAVŽDY RODINNOU HISTORII

Další z krásných česckých počinů je Strom života naší rodiny - unikátní kniha pro zachycení historie celé rodiny. Kniha obsahuje velký, přehledně vyobrazený rodokmen a je velmi chytře propracovaná, takže do ní můžete pohodlně zanést nejen své předky až do páté generace a zároveň i všechny své potomky. Ke každému členovi rodiny navíc můžete přidat zajímavé informace o něm a jeho životě včetně fotografie. Zároveň máte možnost některé své příbuzné požádat, aby vám do knihy napsali vzkaz jako do památníku – pro vás a pro vaše děti. Pěkné ilustrace dodávají knížce tu pravou atmosféru rodinné pospolitosti a úcty k našim kořenům. V knížce se lze výborně orientovat, takže připomíná velký rodinný atlas. Knížka se tak stane rodinným pokladem pro další generace a poputuje jednomu z vás jako vánoční dárek :-)

RYCHLÉ KOUZLENÍ V KUCHYNI

Milujeme jednoduché věci. A upřímně řečeno, při vzrůstajících počtech hladovců v rodině, především jednoduché vaření. Receptů je všude milion, to je pravda. Jenže chce se vám trávit hodiny na internetu, místo toho, abyste mohli třeba být s vašimi blízkými? Tuhle starost nám vyřešila úžasná kuchařka Recepty dětem od Gábi Bartošovské!

Ona to není jen kuchařka pro ty naše malé ratolesti. Recepty jsou totiž koncipované tak, že buď budou chutnat rovnou i dospělým a nebo v určitě fázi receptu můžete oddělit část pro děti a zbytek dále dochutit. Je nám také hodně blízké, že rozdělení receptů respektuje roční období a také vychází ze základních surovin a ne z nějakých velmi speciálních ingrediencí.

No a když zrovna nevaříme, tak se my i děti kocháme krásnými fotkami v kuchařce, jejichž autorkou je také sama Gábi. Z fotek dýchá domácí pohoda a radost. Je to jako kdybychom byli u nich na návštěvě. Tak  vybereme dva z vás a pod stromečkem je  čeká kcuhařka Rcepty dětem s osobním podpisem autorky.

 ROZMARNĚ S ROZMARÝNKOU

Časopis Rozmarýnka je je báječným průvdcem pro všechny tvořivé děti od 5 let. Ale také jako inspirace pro rodiče, lektory, vychovatele či učitele pracující s  předškoláky nebo s mladšími školními dětmi. Od ledna 2019 vychází časopis jako dvouměsíčník, tedy 6x ročně. A i náš tým Testováno na dětech má tu čest, že přispíváme svými návody do tohoto časopisu :-) A proto na dva z vás  čeká CELÉ roční předplatné

 

PROBUĎTE SVOJI KREATIVITU

Amos je časopis pro kreativní tvorbu, který vychází od roku 2004. Obsahuje vždy 20 originálních nápadů na výrobu jednoduchých i složitějších výrobků s jejich pracovními postupy. U každého z nápadů naleznete seznam věcí, které budete k výrobě potřebovat, podrobný popis pracovního postupu krok za krokem a spoustu ilustračních fotografií. Časopis dále obsahuje zajímavé články a reportáže z umělecké oblasti a také něco málo z historie tvoření. A co všechno si podle Tvořivého Amose můžete vyrobit? Od jednoduchých výrobků a dekorací z papíru a lepenky, přes výrobu svíček, figurek a postaviček z nejrůznějších materiálů, až po složitější sádrové či keramické mozaiky.  Tento časopis je naše srdcovka, protože jsme jeho součástí už od roku 2014 a nesmínrě si toho vážíme! Proto jako dárek pro vás máme také roční předplatné!

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY K NADĚLOVÁNÍ V RYZE ČESKÝCH VÁNOCÍCH

 1. Do soutěže o dárečky se zapojíte tím, že odpovídáte na soutěžní otázku do komentáře tady na blogu pod článkem a nebo i na Facebooku. Abyste mohli vždy k soutěžnímu článku připojit na blogu komentář, je potřeba být na blogu přihlášen. Pokud ještě nemáte registraci, je to pár kliknutí tady. Pak už můžete nejen komentovat veškeré články, ale hlavně si zdarma stahovat všechny námi vytvořené šablony na tvoření (třeba vánoční), zdarma testovat převážně české výrobky a být také první, kdo se vždy dozví, co nového chystáme a co vám třeba mohlo uniknout na blogu.

2. Odpověz na otázku zde na blogu: Co pro vás znamená advent či vánoce?

3. Pokud sledujete i náš Facebook Testováno na dětech a okomentujete nám tam také vždy aktuální soutěžní článek - odpovědí na otázku a připojíte slovo "BLOG", rádi zařadíme vaše jméno do losování ještě jednou.

4. Pokud budete soutěž sdílet na Facebooku, zařadíme vás do slosování opět ještě jednou. Šance vyhrát je zas o něco vyšší. Pozor! Abychom mohli ověřit, kdo konkrétně soutěž sdílel, je potřeba, abyste článek sdíleli veřejně (nastavení u sdíleného článku).

5. A nebojte, kdo nás sledujete na Instagramu, žádná informace vám také neunikne! A naopak, tak se těšte, že pouze pro Instagram máme připravené i specialitky, které budou právě jenom tam. Proto číhejte na ně, objeví se nečekaně :-) Sledujte nás !

Soutěž končí v pondělí 10.12. a poté vybereme šest výherců. Výherce vyhlásíme v tomto článku tady na blogu.

 

SOUTĚŽ UKONČENA 

Je vylosováno a vyhrává:

  • papaja84 - knihu Recepty dětem
  • opicka - knihu Recepty dětem
  • rennfri - knihu Strom života, Familium
  • hankafb - roční předplatné kreativního časopisu Rozmarýnka
  • Walca - roční předplatné kreativního časopisu Rozmarýnka
  • TerNeKa - roční předplatné časopisu Tvořivý Amos

 Gratulujeme!









VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



milackova
Advent je pro mě především čas pro ztišení a přípravu na nejkrásnější svátky v roce. Se synem jsme si nedávno četli v knize Vánoce. Putování do Betléma, že na svatou Kateřinu se konávaly poslední taneční zábavy před nadcházející dobou adventu, která zakazovala tanec, zpěv a radovánky. Jak vnímáme v dnešní době advent my? Mám ráda řadu hezkých setkání s kamarády a pěkných kulturních akcí, ale je všeho příliš a nějak se vytrácí hlavní smysl adventní doby, kdy se máme vnitřně připravit na Kristovo narození...
10.12.2018 23:40


Earlen
Každý rok mě překvapí, že už je advent a blíží se vánoce, nejsem na ně nikdy včas naladěná a málokdy připravená. Naštěstí to postupně přijde a už se těším z drobností typické pro tento čas. Důležité je pro mě se na chvíli zklidnit a užít si krásné okamžiky s rodinou.
10.12.2018 22:57


VeronikaCizkova
Adventní čas je pro mě spojen s přípravou na Vánoce,atmosférou, která na nás všude kolem dýchá, provoněný byt cukrovím.... Nejkrásnější je vidět radost dítěte, který se těší na Ježíška, na zdobení stromečku a na domácí pohodu a klid u pohádek a poslouchání vánočních koled.
10.12.2018 21:21


JaDa
Zklidneni, tvoreni, zdobeni, peceni, vune, klid, pohoda, kniha, deka, prekvapeni, zariva ocka :-)
10.12.2018 21:03


raczek
Nechci být za rýpala, Skutečné dárky se mi jako projekt líbí a už jsem se i zapojila. Jen bych ráda upozornila, že děti z nepodnětného rodinného prostředí se v dnešní době do speciální školy "propadnout", jak píšete, opravdu nemůžou. Bylo to tak dříve, dnes už jsou kritéria tak přísně nastavena, že do speciální školy se leckdy nedostanou ani děti s lehkou mentální retardací.
08.12.2018 20:35


Hanuu
Mam advent a vanoce moc rada. Bavi me vune jehlici, cukrovi, mandarinek, svetylka v oknech, vanocni pisnicky a koledy, teseni se, touha udelat radost, prekvapit...
08.12.2018 13:44


pavlinam
Více času být spolu, společně s dětmi prožívat těšení se na Ježíška, péct cukroví.
08.12.2018 13:35


Cirka
Více času spolu, vytváření příjemné a kouzelné vánoční atmosféry, zamyšlení se nad sebou... Snaha obdarovat se a to teď nemyslím na dárky
06.12.2018 21:35


Makaface
Nikdy jsem moc na vánoční čas nebyla, byl to stres v práci, spěch, honění se po dárcích, všude spousty davů a lidí. No, ale co mám děti tak si to víc užívám. Je to víc o rodině, radosti, těšení, pěčení, zklidnění.
06.12.2018 21:21


urbalu
Pro mě je advent obdobím, kdy více myslím na druhé. Přemýšlím, čím přesně bych nejvíc potěšila každého z rodiny, více si voláme a vzájemně se potěšíme. Pracuji ve škole, takže i tam jsem naladěnější na jednotlivé děti ve snaze zpříjemnit jim sváteční dny. Doma jsme nebyli zvyklí dělat vánoční výzdobu, maminka na to moc nebyla. Teď se svou rodinou si to užívám mnohem víc a líbí se mi domácí vánoční atmosféra. Jen letos ještě nejsem vánočně naladěna, protože jsem neustále zahrabaná ve skriptech, abych v lednu zvládla státnice na přírodovědě. Chvílemi mě dost mrzí, že to máme teď tak hektické a děti nemají pravý advent; vynahradíme to příští rok. :-)
06.12.2018 11:03


vervila
Vůně cukroví, očekávání, těšení se, radost a rozzarene dětské oči a hlavně čas strávený spolu s rodinou a setkávání se.
05.12.2018 21:57


Inna
Vánoce pro mě od dětství je to aróma mandarinek, smrků, všude krásné podsvícené stromy a domy. A ve sváteční večer po úklidu i vaření začíná Pohádka. Pohádka o šťastné rodině, kde celá rodina doma, všichni si povídají co bylo významným v minulosti roce, co se povedlo a co ne, a jaké mají sen na příští rok...A ráno pod stromečkem razbalovat dárky :) To vše mám i ted, ale už s mé dětmi.
05.12.2018 20:55


halenka
Vánoce byly odjakživa spojeny s vůní vánočního cukroví, se zdobením stromečku, vždy je budu mít spojeny s mámou, která to vše řídila a chystala, teď to z radostí posílám dál svým dětem a snažím se jim vytvořit stejnou pohodu a atmosféru těšení se na Ježíška. I když moje máma tu s námi není, zůstaly tu její recepty na vánoční cukroví i několik památečních ozdob na vánoční stromek.
05.12.2018 15:04


danmed
velmi rada si vychutnavam vianoce s detmi, ich radost je neskutocna, potom atmosferu mlsania v kruhu rodiny, pri rozsvietenom stromceku u dobrej zimnej rozpravke
05.12.2018 14:47


papaja84
Od jakživa mám ráda advent a Vánoce. Jsou pro mě spojená se sněhem, horama, pohodou a setkávání se svými blízkým. Teď když máme děti,tak je to ještě lepší. Člověk jim vymýšlí různé aktivity, vyrážíme na různé akce (stezka "odvahy", zdobení stromečku pro zvířátka, sběr chvojek a vyríbění výzdoby apod.). Heslo "úklid počká", když ho nedělám pečlivě celý rok, tak se těď nestrhám (ale měla bych :-Dáhnout tu Vaši 30 denní výzvu :-D. Manžel říkal, že bych zase měla vyt). Takže uklidím na oko, tak jako vždycky a raději vymýšlím aktivity pro děti a během svátků navštěvujeme naše blízké.
05.12.2018 14:38


losK
Miluju advent i Vánoce! Hlavně rozzářené dětské oči u stromečku!
05.12.2018 13:29


Walca
Čas zastavení se, rozjímání, kdy jediné, co chci, je být s mou rodinou, práce, úklid, to vše jde najednou stranou. Čas, kdy lidé myslí na sebe navzájem, chtějí si pomáhat, obdarovávat se, myslí i na sociálně slabší či nemocné. Je to prostě něco, na co se těšíme celý rok :)
05.12.2018 12:56


elg
Advent pro mě znamená užít si s rodinou krásnou neděli zapálením svíčky, zajít na trhy, kouknout na Vánoční pohádku... Vánoce pro nás už 4 rokem znamenají spoustu nového, páč si je užíváme se svými dětmi. Je tam to nepopsatelné Vánoční kouzlo, překvapení a ohromná radost dětí z maličkostí...
05.12.2018 12:16


Jaaaaba
Na adventu a Vánocích mám kromě času stráveného s rodinou a přáteli asi nejvíc ráda slavnostní atmosféru a výzdobu. Každý rok se vrhnu do výroby nějakých vlastních ozdobiček. Na stole samozřejmě nechybí vlastnoručně připravený adventní svícen nebo věnec. Myslím, že to baví i obě mé děti a sami si zdobí okno sněhem z vaty a vločkami z papíru :-) :-) :-)
05.12.2018 08:37


olii
Pro mne jsou Vanoce obdobim pohadek a detskych usmevu, advent pak provoneny cukrovim a tesenim na Jeziska. S uklidem uz si hlavu nelamu, Jezisek nas nasel vzdy, ikdyz nebyly zrovna umyta okna ;).
05.12.2018 06:50


bastet
Je to kouzelné období, kdy i já si vzpomenu, jaké to bylo být malá a těšit se. Snad se mi podaří lásku k zimě a Vánocům (a tím nemyslím jen dárky) dětem předat.
05.12.2018 00:10


ZuzuleT
Radost v dětských očích, být spolu, pečení, mlsání :-)
04.12.2018 22:18


Tereza28
Advent je opravdu očekávání. Děti se těší na Ježíška a my se těšíme na tu jejich radost a na klid, pohodu a že budeme spolu
04.12.2018 19:03


RadkaH
Pro mně je advent a vánoce časem setkávání s rodinou, přáteli a známými.
04.12.2018 16:31


rmarci
Vanoce jsou rpo me dny opravdoveho klidu, bez stresu prace plne pohadek a mych blizkych :)
04.12.2018 12:48


Silverwing1
Advent a vánoce pro mne znamenají čas s rodinou-vše děláme společně úklid, cukroví i výrobu některých dárků např. hrnečků pro babičky, které je prostě každým rokem potřebují :-) Konzumní část se snažím stihnout do prosince a pak se věnujeme jen radostem.
04.12.2018 12:34


lagerthaa
Advent je pro mě hlavně čas strávený s dětma. Snažím se nepracovat, nebo co nejméně a co nejvíce se jim věnovat a dělat ho pro ně krásný. A vánoce jsou super v tom, že se sjedou blízcí lidí ze všech kontinentů a trávíme společný čas :D
04.12.2018 11:20


Rebe
Snažím se mít touhle dobou už dárky nakoupené, abychom mohli být prostě spolu - zdobit byt, vyrábět, péct, chodit na procházky, a hlavně - těšit se.
04.12.2018 11:10


santcori
Čas zpomalit a trávit ho v klidu se svou rodinou.
04.12.2018 10:52


vondrv
Advent i Vánoce jsou pro mne moc důležité. Setkává se celá rodina, příprava výzdoby, dětská radost, cukroví a ten krásný pohodový čas.
04.12.2018 09:58


kiwik9
Advent je pro mě kouzený čas, tak trochu tajemný, čas pro ztišení, ale také těšení se na Ježíška provoněné pečením perníčků a balením a výrobou dárečků. Letos poprvé ve třech, doma a tak mám možnost ještě více vnímat tu krásnou atmosféru více než předvánoční shon.
04.12.2018 09:15


Nika
Advent - čas těšení se mých dětí; společné pečení cukroví; spoustu chvil, kdy se chci zastavit a nespěchat; posezení s rodinou; spoustu světýlek a možná i víc usmívajících se kolemjdoucích při procházce městem ...
04.12.2018 08:48


vbelikova
Vůně, světýlka, těšení, zdobení, navštěvování.
04.12.2018 08:25


jamine
Vánoce jsou pro mě hlavně čas strávený s rodinou - v pohodě, s cukrovím, povídání a hraní :)
04.12.2018 08:10


VeeDee
Advent pro mě znamená těšení se na Ježíška (jako malá jsem to milovala)... ta atmosféra rozsvícených světýlek v oknech (vždycky jsem počítala cestou z Lidušky, kolik lidí má v okně světýlka), lovení dárečků pro blízké a pak štědrý den, který jsem prokoukala na pohádky... doufám, že má dcerka bude mít jednou taky krásné vzpomínky. ;-)
04.12.2018 08:08


hankafb
Advent a Vánoce pro mě znamenají pohodu, klid a spoustu času stráveného s rodinou.
04.12.2018 08:05


kajka1983
Pohodový čas strávený s rodinou. Vzpomínky na dětství.
04.12.2018 07:00


Maga
Príjemne strávaný čas v rodinnom kruhu.
04.12.2018 06:17


meluzinkaa
Čas, kdy se na zastaví každodenní shon, čas kdy jsou naše srdce více otevřené a máme prostor pro druhé.:)
04.12.2018 04:56


majka20201
Vánoce jsou spolu s adventem čekání a oslava narození Ježíše Krista. Doba kdy se setkáváme s rodinou a přáteli.
04.12.2018 04:12


monikaxy
Vánoce, to je samozřejmě rodina, tradice, pro věřící narození Spasitele a Advent - očekávání, příprava...v ideálním světě :) V tom reálném dnes spousta stresu a honění se za materiálními věcmi... Pro mě tento rok hlavně konec devitiměsíčního očekávání :)
03.12.2018 23:57


tttrable
Sama citim letos jeste intenzivneji,ze je pptrena se zklidnit a nelpet na materialnu..moje tri male deti mne naucily opravdu moc za svoji kratkou existenci..i to dobre i to horsi ze mne.ted zrovna spi,takze je bezmezne miluji:)
03.12.2018 23:00


ganazuz
Advent - cas zklidneni, zpomaleni a zalezeni :)
03.12.2018 22:39


Iben
Advent a Vanoce-klid, pohoda, rodina :)
03.12.2018 22:37


Kajka78
Pardon, povedlo se mi odeslat dříve než jsem dokončila myšlenku. S dětmi jsou prostě kouzelné. Tož tak.
03.12.2018 22:37


Ktosovska
Vánoce - těšení dětiček a jejich radost pod stromkem... adven - to jejich očekávání a společné pečení :-)
03.12.2018 22:35


Kajka78
Každý rok si slibuji, že adventní dobu prožiji v klidu a u sebrání. No, to se mi nikdy nepovedlo, ale aspoň se o to snažím. Mám advent snad ještě radši než samotné Vánoce, to očekávání, těšení se... A Vánoces dětmi
03.12.2018 22:35


Jandve
Vanoce=rodina. A cim je nas pohromade vice, tim lepe:)
03.12.2018 22:21


veronikasleglova
Advent je pro mě radost :) a letos už je starší syn ve věku, kdy už bude Vánoce vnímat a já se na to strašně těším.
03.12.2018 22:16


bogape
Advent je pro mě časem příprav a vnitřního klidu. Mám toto období moc ráda a stres z úklidu, cukroví a nákupů se snažím vytěsnit. Vrcholem adventu je pro mě štedrý den, na vlně svátků a nálady se vezu až do silvestra, mezi tím stíháme oslavit ještě moje, manželovy a synovy narozeniny :)
03.12.2018 22:07


TetaPajusa
Advent je o velkých přípravách a velkém těšení se na den D, který málokdy dopadne tak, jak jsem si vysnila:)
03.12.2018 22:06


Nikola624
Pohádky, cukroví, stromeček,...a hlavně rozzářená očka mých dcer. S nimi to všechno dostalo novou jiskru :)
03.12.2018 21:58


Ladyhawke
Přípravu na vánoce a takové ztišení se, i úklid sama v sobě ;)
03.12.2018 21:57


opicka
Volné dny :) Takové zvláštní období chaosu a při tom klidu. Čas strávený se synem.
03.12.2018 21:55


snany
Magický čas, plný tajemna a očekávání
03.12.2018 21:54


radusprdus
Především čas s rodinou, jak vzdálenou, tak tou mojí nejbližší. Čas na ztišení, vyrábění a pečení s dětma. Prostě pohodová a radostná atmosféra :-)
03.12.2018 21:48


haiku
Tento rok to pro mě znamená každé ráno slyšet: Mami, já se tak těším na Vánoce. Někdy to slyším i v noci. :-) Je to pro mě rodina, těšení se, zdobení, tradice a vrcholem je Štědrý den. Pak už zase uslyším celých 12 měsíců: Mami, kdy budou zase Vánoce?
03.12.2018 21:44


TerNeKa
Adventní čas a Vánoce jsou pro mě hlavně o setkávání s rodinou a přáteli, o krásně stráveném času s dětmi při vyrábění ozdob a dekorací, pří pečení cukroví. Je to o vůni, lásce a klidu v srdci.
03.12.2018 21:43


Misska20
Advent a Vánoce jsou pro nás čas strávený s rodinou.S dětmi dodržujeme spoustu tradic a těšíme se na Ježíška :)
03.12.2018 21:40


sykorkamaru
Krásné období, teď s dětma to vnímám úplně jinak a užívám si hlavně to jejich nadšení a těšení se. A taky spoustu pohádek a dobrot. :)
03.12.2018 21:39


janetka
Advent je pro nás dobou těšení se na Vánoce, oprášení různých tradic (vážeme věnec, pečeme cukroví, jdeme na hřbitov), potkáváme se s rodinou. Zdobíme byt a tak mi až tak nevadí, že jsme míň venku. :-)
03.12.2018 21:32


salvija
Advent a Vianoce...to je rodina, koledy, pecenie kolacov, adventne plnenie uloh, rozpravky, varene vino a punc, tvorenie a pisanie pohladnic,citanie knih pod dekou, blikotanie sviecok, navstevy,vone, chute, farb a priprava na velky den...ale hlavne smiech, stastie a laska.
03.12.2018 21:31


Gagda
Advent a vánoce js nádherný čas a balzám na duši. Miluji to a vedu k tomu i mé dvě dcery. Rodina pospolu, kouzlo vánoční, svíčky, světýlka, vůně... Prostě nádhera...
03.12.2018 21:30


rennfri
Snahu užít si co nejvíce radosti, pohádky, tvoření trochu té radosti taky poslat dál do světa
03.12.2018 21:30


zebruska
Advent a Vánoce... Společně chvíle s rodinou, těšení se, radost v dětských očích... A taky trochu stresu ze společného pečení a tvoření, ve finále to je ale velká sranda...
03.12.2018 21:24


Catherine
Je to pro mě čas, kdy se můžu vyřádit, protože jsem člověk kreativní, a taky ráda trávím čas v kuchyni :) zároveň se hezky zklidním a těším se na rodinné návštěvy :)
03.12.2018 21:23


civecka
Vánoce, dny klidu a setkávání se s milými lidmi.
03.12.2018 21:22


yansanm
Advent je pro me časem zklidnění,byt více s rodinou,byt tu pro deti,tvoření s nimi,teplo a svetylka,vůně jehličí, čas svicek a vůni mandarinek
03.12.2018 21:21


LucinkaLuca
cas straveny s rodinou..přáteli..klid pohoda a hlavne odpocinek
03.12.2018 21:18


MarLife
Je to obdobi,kdy travime vice casu s rodinou :-)
03.12.2018 21:15


ballonka
Vánoce - rodina, pohádky a cukroví.
03.12.2018 21:09


tria
Advent je pro mě pohodový čas strávený s rodinou a přáteli ❤.
03.12.2018 21:08


ZirafaDH
Advent je pro mě těšení se, radost, prekvapeni pro deti, tvoreni darecku, trosku prace s cukrovim. A Vanoce je krasa, rodina, nejblizsi, dalsi radost, tajemnou, vůně, světlo, více času pro rodinu a setkávání s přáteli.
03.12.2018 21:05


terinaj
advent čas ztišení a příprav na vánoce a vánoce pak slavení narození ježíše a rodinné svátky. Terka
03.12.2018 20:56


konik
Určitě čas s rodinou a návštěvy přátel.
03.12.2018 20:55

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion