NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Jemná motorika (1)

Za kulturou (34)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

5.NADĚLOVÁNÍ - HRAVÉ

Hravost. Hraní. To je téma dnešního už šestého nadělování v naší minisérii Ryze české Vánoce. Protože kdy jindy si s dětmi pohrát, než v čase zpomalení, zklidnění - v čase adventu. Víme, ono to zní idylicky, ale nebojte i my v tomto období občas nestíháme. Ale od dob co máme děti, tak se snažíme nacházet prostoru čím dál více, abychom byli spolu, tulili se, hráli si, tvořili nebo se jen tak váleli v posteli...Tak i vám přejeme, ať se vám to alespoň trošku letos podaří.

A třeba vám k pohodě přispějí dnešní hravé dárečky od dalších báječných českých značek Lalalo a Bonkido. Ale ani dnes nebude chybět první zastavení nad trochu jinými dárky, kterými můžeme pomoci těm dětem, kteří nemají tolik štěstí v životě.

 

STAŇ SE I TY JEŽÍŠKEM

Zajíček na koni - to je další úžasný projekt, o kterém dnes chceme psát. Poskytuje pomoc s organizováním volnočasových aktivit dětí a mladistvých se zvláštním zaměřením na integraci (jízdy na koních, pobyty letní, pobyty zimní). Mladé handicapované zaměstnávají v jejich kavárně Café AdAstra, která sídlí v Podskalské 8, Praha 2. Dále poskytujeme pomoc sociálně slabým rodinám, případně poradenství (zdarma). Všechny služby poskytuje projekt za nejnižší možnou cenu – cenu za všechny služby se určují individuálně dle každého klienta. Některé služby jsou zcela zdarma. Proto je účast na jejich programech možná skutečně pro všechny.

Zajíček na koni, o.p.s. tak pomáhá pomocí kvalitních terapií jízdou na koni, provozem kavárny, integračních pobytů a sportovních aktivit trvale zlepšovat fyzický a duševní stav handicapovaných a znevýhodněných lidí a podporuje funkčnost rodiny.

JAK TEDY MŮŽEME POMOCI? Aktuálně běží jejich darovací projekt Staň se i Ty Ježíškem! Můžete tak splnit přání dětem, které nemají tolik štěstí a žijí v rodinách, které jsou v tíživé životní situaci.  Na stránkách projektu si vyberete v seznamu přání dítko a konkrétní dárek či formu pomoci a jednoduše se stanete Ježíškem!

Moc děkujeme, pokud se rozhodnete rozsvítit další dětská očka radostí!

 

 PTÁČČI DO KABELKY!

Taky milují vaše děti pozorování ptáčků na krmítku? Nebo když jste na procházce zasypávají vás dotazy "copak je to za ptáčka"? A nebo když jdete s dětmi k lékaři, tak už se modlíte, abyste tam přežili nějak to dlouhé čekání? Máme pro vás jedno kouzlo v podobně horké novinky od Bonkido. Nádherně a realisticky ilustrované puzzle Ptáčci z našich krmítek . Najdete na něm ptáčky, kteří na zimu nedlétají. A pokud si děti nebudou vědět  rady se skládáním, na látkovém pytlíčku ve kterém je puzzle chované, je vytištěná předloha.  Tak jestli by se vám takováto šikovnost do kabelky hodila, zapojte se námi do soutěže (podmínky viz.níže) a jedno puzzle může být vaše.

Bonkido je úplný nováček mezi českými značkami, ale o to více ji fandíme. Je to takové čtvrté dítě Míši Záleské. Maminky, kterou vždy když potkáme, má milý usměv a dobrou náladu. Píše i velmi inspirativní blog Hrajeme si jinak. Doporučujeme se na něj mrknout :-)

 

 BOJOVKA V KRABICI

Jak dostat děti do lesa a z obyčejné vycházky udělat odpoledne plné zážitků? Připravte jim bojovku! Hurá za dobrodružstvím do přírody! Děti milují bojovky a hry. Ale, co když vy zrovna nemáte inspiraci? Nemusíte nic složitě vymýšlet. Pojďte si o ni zasoutěšit a vše potřebné s materiálem i návodem vám pošleme :-)

Bojovka v krabici je akční i vzdělávací předpřipravená hra do přírody, kterou vy sami nachystáte svým dětem. Autorky, Martina a Kačka z Lalao, kladou důraz na kvalitní zpracování hry, autorské ilustrace i použité materiály. V jedné krabici najdete veškeré pomůcky: knížečky, nálepky a karty se zvířaty, obálky s úkoly, skládačky a šifry, (corpus delicti) dřevěná vajíčka, diplomy a podrobný návod, jak bojovku pro děti připravit. Součástí je dobrodružný příběh, jehož cílem je odhalit zloděje. Hra je určena pro děti ve věku 2 - 7 let a počtu 4 hráčů, případně pro více, pokud jsou ve dvojicích či skupinkách. Děti mohou hru hrát opakovaně a zažívat stále další a další dobrodružství. 

 

NEZOUFEJTE, NENÍ NIC ZTRACENO

Pokud vám v těchto dnech běhají výčitky, že jste přece už dávno chtěli mít dárky pořízené, a prostě nestíháte, tak nezoufejte. Tento pátek nebo sobotu (7.-8.12.) si udělejte radost a zajděte na nákupy nebo jen inspiraci na prodejní dětský festival MINI. Jako pokaždé tam bude nespočet nádherných a kvalitních značek nejen pro děti, ale také pro dospělé. Brány festivalu jsou vždy otevřené od 10 do 18 hodin v OD Kotva, nám. republiky 8, praha 1, 5. a 6. patro. Pozor, vchod je bočním vstupem z pasáže (vpravo).

Nezapomeňte také, že je tento víkend knižní jarmark malých nakladatelů Knihex (8.-9.12.). Po celou sobotu a neděli od 10 do 20 hodin si kromě krásných dětských knih můžete užít i doprovodný program plný tvořivých dílen, divadélka i promítání krátkých pohádek. Děti se mohou zapojit do malířské soutěže o knižní ceny!

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY K NADĚLOVÁNÍ V RYZE ČESKÝCH VÁNOCÍCH

 1. Do soutěže o dárečky se zapojíte tím, že odpovídáte na soutěžní otázku do komentáře tady na blogu pod článkem a nebo i na Facebooku. Abyste mohli vždy k soutěžnímu článku připojit na blogu komentář, je potřeba být na blogu přihlášen. Pokud ještě nemáte registraci, je to pár kliknutí tady. Pak už můžete nejen komentovat veškeré články, ale hlavně si zdarma stahovat všechny námi vytvořené šablony na tvoření (třeba vánoční), zdarma testovat převážně české výrobky a být také první, kdo se vždy dozví, co nového chystáme a co vám třeba mohlo uniknout na blogu.

2. Odpověz na otázku zde na blogu: " Mají vaše děti nějaké oblíbené  (deskové, karetní atd)  hry? Jaké?"

3. Pokud sledujete i náš Facebook Testováno na dětech a okomentujete nám tam také vždy aktuální soutěžní článek - odpovědí na otázku a připojíte slovo "BLOG", rádi zařadíme vaše jméno do losování ještě jednou.

4. Pokud budete soutěž sdílet na Facebooku, zařadíme vás do slosování opět ještě jednou. Šance vyhrát je zas o něco vyšší. Pozor! Abychom mohli ověřit, kdo konkrétně soutěž sdílel, je potřeba, abyste článek sdíleli veřejně (nastavení u sdíleného článku).

5. A nebojte, kdo nás sledujete na Instagramu, žádná informace vám také neunikne! A naopak, tak se těšte, že pouze pro Instagram máme připravené i specialitky, které budou právě jenom tam. Proto číhejte na ně, objeví se nečekaně :-) Sledujte nás !

 

Soutěž končí v pondělí 10.12. a poté vybereme dva výherce. Výherce vyhlásíme v tomto článku tady na blogu.

SOUTĚŽ UKONČENA 

Je vylosováno a vyhrávají:

  • cerlada - PUZZLE Binkido - Ptáčci z našich krmítek
  • ajjax - Bojovka v krabici od Lalao

Do emailu od nás obdržíte další informace o předání.

 Gratulujeme a přejeme krásný adventní čas !












VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



Nikola624
Myšky v sýru, Double, Černý Petr,...
11.12.2018 21:43


milackova
U nás vedou deskové hry od Lucie Ernestové, případně Noemova archa, magnetická hra na cesty.
10.12.2018 23:42


Earlen
S našim skoro tříleťák zatím žádné deskovky nehrajeme. Občas si zahrajeme domino a balanční hru, kde dává válečky podle hozené barvy na kostce. Jinak to jsou hry "na něco" nebo "hledací" hry.
10.12.2018 23:15


bzanda
Synek miluje Puzzle, dcerka propadla Ubongu.
10.12.2018 22:42


Jandve
Nas maly je zatim moc maly na jakekoli deskovky nebo karetni hry, zatim objevujeme zviratka na drevenem pexesu :) ale jednou urcite nejaleho favorita najde, vzdyt je po nas:)
10.12.2018 21:58


wergl
my zatím začínáme z hraním. Hrajeme hodně pexeso a spousty her na rozvoj funkcí
10.12.2018 21:43


jitre
Dcerka je ještě moc malá na společenské hry, ale těším se, až to přijde. Já měla moc ráda nejrůznější pexesa.
10.12.2018 21:40


VeronikaCizkova
Hrajeme Hurvínkovo prší, člověče nezlob se, 4 veselé hry od Lucie Ernestové :)
10.12.2018 21:32


Skyv
Hrajeme pexeso a člověče nezlob se :)
10.12.2018 21:16


JaDa
U nas vede na plne care pexeso a cerny petr :-) Krasny advent
10.12.2018 21:04


BarboraN
Zatím ne, ještě je to prtě. :)
10.12.2018 20:11


Kveta
u nas frčí dobble, Ubongo a Černý Petr
10.12.2018 19:51


Nika
U nás je oblíbený Labyrint, Carcassonne, Dobble a někdy pexeso nebo jen karty a hra prší.
10.12.2018 17:41


11jitule
Naše děti jsou prostě hravé, teď frčí Ubongo a Dixit :)
10.12.2018 14:20


ZuzuleT
Pexeso a taky Duha :-)
09.12.2018 22:58


papaja84
Ovocný sad od HABA, Příšerky ze skříně, Čarodějnická věž (věk od 2 let).
09.12.2018 21:50


Maga
Domino a pexeso.
09.12.2018 10:49


veronikasleglova
U nás je velice oblíbená hra Na borůvky a Grablo 3D.
09.12.2018 10:39


Ladyhawke
Zatím jen puzzle a domino (dcerka 2r)
09.12.2018 01:40


bastet
U nás jsou asi nejoblíbenější Zámecké schody, Noemova archa a karetní hra s medvědem Wrrr
08.12.2018 23:38


haanyy
Bezvadna je jra Samaja,nebo cestovni magneticke hry Noemova Archa,Mysi ;-)
08.12.2018 22:10


zebruska
U nás vede pexeso na všech frontách a teď začíná i kvarteto, clobrdo a stavitelé od mindoku.
08.12.2018 21:03


JanaSovova
Naší Malvince jsou teprve dva roky, tak hrajeme pexeso s obrázky otočnými vzhůru, prostě hledáme dva stejné :-)
08.12.2018 17:04


pavlinam
Člověče, nezlob se a Dobble
08.12.2018 13:41


rmarci
Ano kluci miluji klasicke clovece a kloboucku hop :)
08.12.2018 10:52


tria
Vojta má rád hry od Mindokz- hlavně Zámecké schody a Prasátka a Matoušek jede v mozaikach a puzzlicich :). Ale nejlepší hra je prý šipkována, schovka a Na ovečky
08.12.2018 09:12


santcori
U naší tříleté dcery má největší úspěch puzzle a hra Honem zpátky do ohrádky.
07.12.2018 21:43


Misska20
u nás vede Pojď si hrát a Dobble
07.12.2018 20:58


Jaaaaba
Děti jsou ještě malé, takže si zatím vystačíme s procesem, člověče nezlob se a černým Petrem :-)
07.12.2018 19:42


janetka
TAk u nás zatím klasické pexeso, kvarteto, Černý Petr...
07.12.2018 19:34


radusprdus
Syn je jeste maly, ale uz zkousime prirazovani obrazku a ted jsme koupili Hmatej a najdi. To ho moc bavi.
07.12.2018 19:32


rennfri
Rádi hrajeme Zvířátkové hry a větší bere :-)
07.12.2018 17:56


ajjax
U naší pětileté dcerky boduje desková hra Samaja a karty Žralovci.
07.12.2018 16:41


vondrv
U nás děti mají rádi Černého petra, Člověče nezlob se a Labyrinth.
07.12.2018 14:37


Hanuu
Syn je velky milovnik deskovych her. Aktualne jsou nejoblibenejsi Doba kamenna, Labyrint, Carcassonne. Uvidime jak ho zaujme Ztraceny ostrov, co najde pod stromeckem
07.12.2018 14:02


Inna
U nás v rodině je taková malá tradice - na Vánoce se sejdeme u babičky všichni děti, vnoučata a pravnoučata a hrajeme Loto - baví to i malé i velké. A hlavně, že se cítíme šťastné - na stole je krásně prostřeno, ve vzduchu aroma smrků, vanilce, mandarinek, je teplo, a celá rodina je spolu a v dobré náladě. Jinak syn 3 roky má rád stolní hry jako domino, loto, závod aut, a už začíná se učit i šachy :)
07.12.2018 11:36


Walca
Jsme hravá rodina a už máme pěknou sbírku her. Mladší dcerka má ráda Děti z Carcassonne, starší dcerka miluje a už dobře zvládá základní hru "dospěláckého" Carcassonne, jinak obě také zbožňují Příšerky ze skříně, Cink!, Člověče nezlob se a karetní hry jako je Černý Petr, Kvarteto...
07.12.2018 09:45


Kajka78
Tříletý syn miluje Duhu a Člověče, nezlob se.
07.12.2018 05:47


yansanm
Baví nás spousta her.Ted aktualne osadníci a carcassone,naštěstí si půjčujeme každý měsíc hru z knihovny a pokud zaujme, stává se dárečkem při nějaké příležitosti.
07.12.2018 01:19


weka19
My dospělí hravame na Silvestra kanastu. Starší dcera (brzy 4 roky) ráda hraje pexeso, člověče nezlob se, spinkací hru a zajíce v pytli, takže letošní Vánoce budeme hrát tyto hry :-) pokud jí Ježíšek nepřinese ještě nějakou další hru
06.12.2018 23:23


MarLife
U téměř 3 leté dcery vede pexeso :-)
06.12.2018 23:16


Kaci81
U nás obě děti hrají rádi deskové hry od Lucie Ernestové, oba si tam najdou hru pro jejich věk. Další oblíbené hry jsou Biatlon, Carcassone, Trans Amerika, a já už se těším, až si budeme moct zahrát Dostihy a sázky a budu si moc koupit svou oblíbenou stáj
06.12.2018 23:06


JanaMM
U nás zatím frčí z her tohoto typu nejvíc puzzle a domino.
06.12.2018 23:00


vercasedi
U nás zatím hry pro mrňata: Puzzle, domino, pexeso o 6 párech, jednoduchá home-made verze Dobble :)
06.12.2018 22:51


sykorkamaru
U nás zatím frčí pexeso, Černý Petr a Človíčku, nezlob se.
06.12.2018 22:31


snany
To bych se musela zeptat, je každou chvíli baví něco jíného. Her hrajeme hodně.
06.12.2018 22:26


cerlada
Protože mám doma téměř 3 letého prcka, tak u nás nejvíce sklízí úspěch domino. Snažím se ho už několik měsíců naučit i pexeso, ale zatím marně :-D
06.12.2018 22:14


Iben
Carcassone, pexeso.
06.12.2018 22:02


Mirda
Na Vánoce pouštníme lodičky že skořápek a lejeme olovo. Jinak je u nás hitem Nakrm pejsky
06.12.2018 21:59


Adrianita
Nejvíce zatím pexeso, domino.
06.12.2018 21:54


ljanickal
Ve 2 letech miluje vsechny karticky,nejvic se zviratky a auty, ted si oblibil puzzle Garfielda
06.12.2018 21:51


TetaPajusa
Malá právě objevila kouzlo pexesa, ale už obstojně počítá a tak nás asi brzy čeká Člověče nezlob se!
06.12.2018 21:46


vervila
U nás vede u starší asi UNO, mladší zatím moc nespolupracuje :-)
06.12.2018 21:44


PavlikovaRenata
Náš pětiletý teď objevil šachy a vypadá to, že ho to baví, tak mám radost!
06.12.2018 21:38


Cirka
Děti jsou ještě malé, začínáme pomalu s karetními hrami. My dospěláci rádi Osadníky, Dixit, Krycí jména...
06.12.2018 21:36


Catherine
Náš drobek má 2,5 a na plné čáře vedou puzzle :)
06.12.2018 21:34


Makaface
Děti mám menší takže vede zatím pexeso, ale už mám nachystané, že by jsme aspoň s tou starší vyzkoušeli kvarteto, Černého Petra nebo člověče nezlob se. Děkuji za inspiraci na projekty jak se stát Ježíškem. Některé znám a na některé další se určitě podívám.
06.12.2018 21:32


civecka
Jsou mu dva. Zatím leda skládáme puzzle.
06.12.2018 21:26


RadkaH
Zatím pexeso, monopoly junior, Máša hop, domino apod.
06.12.2018 21:21


salvija
Jednoznačne pexeso na milion sposobov.
06.12.2018 21:19


Ktosovska
Jedeme Dobble ob den, Vanoce nebudou výjimkou :-D
06.12.2018 21:13


ballonka
Syn si oblíbil dámu. Jinak hrajeme pexeso s auty, což teda vždy projedu na plné čáře. :-) A pak člověče nezlob se.
06.12.2018 21:11


Silverwing1
Začínali jsme na Černém Petru, kvartetu a Dobble. Teď už rozšiřujeme o Osadníky z Katanu a Carcassonne...a určitě nekončíme :-)
06.12.2018 20:54


olii
U nas vede Panika v Zoo a Rozhybej svuj jazycek ;)
06.12.2018 20:53


bogape
U nás baví hra Bang, je ve verzi karetní i kostkové :)
06.12.2018 20:50


Tereza28
U nás jasně vedou Veselé hry od Lucie Ernestové a Batanimo.
06.12.2018 20:47


hankafb
Monopoly a Černého petra.To mastime pořád:)
06.12.2018 20:41


majka20201
Tak top je zatím staré zlaté klasické člověče nezlob se.....
06.12.2018 20:36


DanielaMal
Tak do téhle chvíle mě ani nenapadlo, že bychom mohli doma hrát něco speciálně vánočního. Ale když čteme vánoční knížky, posloucháme vánoční hudbu, tak proč ne hrát vánoční hru ;-) vlastně máme vánoční dobble, čeká v adventním kalendáři! Jupííí!
06.12.2018 20:28


Charmed
Na Vanoce zadne specialni hry nemame,ale pexeso nebo domino jsou top ;-)
06.12.2018 20:06


ZirafaDH
Nemáme žádné vanoční hry, ale většinou dcery nejakou dostanou a hrajeme tu.
06.12.2018 20:06


luciebin
Nemáme žádné speciální vánoční hry. Hrajeme s kluky stejné hry jako přes rok. Nejoblíbenější jsou u nás teď Akrobati od Janod nebo Začarovaná věž.
06.12.2018 19:59


lagerthaa
No o vánocích hrajeme Dixit a letos zkusíme i něco s Majdou možná Černýho Petra
06.12.2018 19:59


Petta33
Chodíme hrát do parku "Na chobotnici" na Štědrý den. Hra spočívá v tom, že jdu s dětmi ven do parku, kde je dřevěná loď a stožár. Manžel zatím nachystá dárky na balkon, aby děti neviděli přenos balíčků ze sklepa do bytu. My zatím s dětmi hrajeme na korábu v parku s dlouhými větvemi vedle stojící vrby na chobotnici. Jeden je na korábu a ostatní jsou chobotnice a lítají kolem s větvemi nebo ten co je na lodi, tak větvemi chytá z korábu ostatní :-) Tuto hru máme už třetí rok a syn říkal, že to budeme hrát vždycky na Štědrý den už navždy :-)
06.12.2018 19:56


tria
Kluci mají v adventnim kalendáři hru s Andělkou. Přímo na štědrý den žádnou speciální hru nemáme..
06.12.2018 19:54


zlatis
Doma jsme žádné speciální hry o Vánocích nehrávali, než jsme měli děti tak s manželem občas Dominion či šachy, ale teď už nám ten štědrý den a následné návštěvy připadají velmi krátké. tak snad zas s dětmi až poporostou :-)
06.12.2018 19:53


hanceh
Na Vánoce nehrajeme žádné extra hry, většinou ty nové, co se objeví pod stromečkem
06.12.2018 19:50


LucianaH
Speciální hry na Vánoce nemáme, ale už se těším, až budeme v klidu skládat puzzle, hrát pexeso, člověče... A s manželem nám nadělím Scrabble, tak na to se těším moc
06.12.2018 19:46

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion