NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Jemná motorika (1)

Za kulturou (34)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

6.NADĚLOVÁNÍ - UČÍCÍ

Včera jsme zapálili už druhou svíčku adventu, děti tajně už týden uzobáváji napečené cukroví a dokonce jsem stihla i pomoci Mikulášovi nadělit těm dvěma raráškům něco do kalenadáře a v pátek zasedla v porotě festivalu mini. Jen nám bohužel do toho všeho vstoupila laryngitida Vilémka, takže na tento článek jste si zase museli počkat. Ale věřím, že se vám čekání vyplatilo a že se vám dnešní ryze české dárky budou líbit. Těšte se na originální mapu ČR, počítačovou hru Matemág, knihu + CD s koledami pro děti, knihu s prostorovými ilustracemi a knihu s jedinečnými samolepakmi od českých ilustrátorů.

VŠECHNY VÝLETY NA ZDI

Kdopak tu rád cestuje? A kdo se dosud ještě neorientuje v mapách? Pro vás všechny velké i malé cestovatele, ať už doopravdy nebo jen prstem po mapě... tu máme dnes speciální fakt velký dárek! Úžasná korková mapa Moje Česko, díky které budete mít doma nejen zajímavou dekoraci, ale hlavně si můžete na ni zaznamenávat všechny vaše výlety s dětmi pomocí fotografií.

 Samolepicí korková mapa Moje Česko je skvělou možností, jak děti seznamovat s naší zemí. Mapu můžete využít jako rodinnou nástěnku, kde si špendlíčky značíte společně navštívená místa a okolo si vystavujete nejhezčí fotky z výletů. Ve školách zase děti mohou takto povídat o svých zážitcích z výletů či prázdnin nebo pracovat na nejrůznějších prezentačních projektech o Česku a jeho krajích. 

Moje Česko je autorským projektem Zuzany Cabejškové, vzděláním průmyslové ekoložky, která si mapy nechává řezat v české chráněné dílně a ručně je pak kompletuje. Jedna se tedy nejen o přírodní kvalitu, ale i o lokální a férový výrobek. 

Mapky Zuzana prodává v kompletu s 30 špendlíčky, lepicí hmotou pod fotky a volitelně s 30 korkovými obdélníčky pro popis fotek.

A tak právě tato báječná mapa čeká na jednoho z vás!

 

HRAJTE SI A ČARUJTE S MATEMATIKOU

Co kdyby se učení matematiky proměnilo v zábavnou hru? Matemág je ryze česká hra pro tablety a chytré telefony postavená na principech Hejného metody. Vůbec ale nevadí, pokud se dítě učí matematiku „tradiční“ metodou: principy použitých úloh jsou snadno pochopitelné a hru si stejně dobře mohou užít všechny děti mladšího školního věku (1.-3. třída), pro které je aplikace určena.

Každé dítě je od malička zvídavé a rádo objevuje nové věci. Díky využití principů Hejného metody ve hře Matemág se děti učí, že k poznání vedou i nezdary či chyby, a že i ty jim mohou pomoci pochopit daný problém. V aplikaci navíc může dítě chybu objevovat tak dlouho, jak bude samo potřebovat. Během hry tak každé dítě postupuje vlastním tempem.

Děti samy objevují matematické zákonitosti a díky vtažení do poutavého příběhu si potřebné znalosti lépe osvojí. My tuhle hru pro Juli pořídili už před rokem a půl a je fakt, že ji miluje. A jak se postupuje ve škole dál v matematice, tak se i  Julinka dostává dál v Matemágovi. A to je dost motivující :-D Matemág je výbornou pomůckou, která dětem pomůže budovat pozitivní vztah k matematiceMatematika je prostě bude bavit!

A protože je tak skvělá, může ji vyhrát hned 5 z vás!

KDO SI ZPÍVÁ, NEZLOBÍ

Vzpomínáte na dětství, kdy jste si třeba pouštěli koledy z gramofonu nebo kazeťáku? Já měla takové mezidobí mezi časem, kdy jsem ještě jezdila na Vánoce k rodičům a pak, kdy už jsme měli děti. Mezitím jsme si s mým mužem stále pouštěli koledy z Youtube a nebyli jsme schopni si pořídit nějaké CD. Chtěli jsme prostě krásné tradiční koledy.

Pak už k nám přibyly dvě děti a ten stav přetrvával až do leoňského adventu! Už konečně máme nejen CD s krásnými českými koledami, ale zároveň půvabnou knížku pro děti k tomu. A protože nás nadchnula, najdete hned 4 kousky v našem dnešním nadělování :-)

Zpívejte s námi 2 - Nejkrásnější vánoční koledy - sestává právě jednak s CD a jednak z knížky, která obsahuje všechny texty 37 koled doplněné o půvabné ilustrace Venduly Chalánkové. Celé CD je nazpíváno Kühnovým dětským sborem

Moc mě potěšilo, že tam jsou i koledy, které třeba s Vilémkem a Julinkou ještě nezpíváme, takže když je slyšely, hned je chtěly pouštět dokola a naučit se je. Tak se nám alespoň takto báječně rozšíří repertoár. Naše Julinka měla však jednu výtku ke koledě Pásli ovce valaši: " Mami, oni zpívají tak rychle, že já ani nestačím zpívat a dýchat." :-)

A tak když se zapojíte do soutěže (viz.níže), mohou 4 z vás vyhrát právě tuto knížku a CD s koledami.

DOBRODRUŽSTVÍ V 3D ANTARKTIDĚ

Víte co je pop-up kniha? My už ano! Je to kniha s prostorovými ilustracemi. A my právě jednu peckovní objevili! Oskare plav!   - povídačka o malém tvrdohlavém tučňákovi. Přijme Oskar výzvu naučit se plavat? Absolvujte s ním malé dobrodružství ve světě papírové Antarktidy, která se před vámi otevřením knihy doslova rozprostře! Součástí kreativního balení je také: Myriorama - set  3D ilustrací, ze kterých sestavíte vlastní podmořskou krajinu a můžete vyprávějte nové příběhy.

Nemohli jsme si odpustit kousek ukázky z knížky:

Antarktida. Jen sníh a led a klid. Nikde ani živáček. Nuda… Nebo že by?

Přeci kdosi! Támhle v dáli! Na pohled elegán, ovšem kráčí zvláštně… Snad se neztratil, chudáček…

Není jeden! Jsou jich houfy, velcí, malí… Proč se houfují? Kam se ti tučňáci chystají?

Zatímco velcí v moři lovili, maličcí se na břehu bavili.

Jenže dnes se mají malí chystat, naučit se plavat, a pak navíc ryby chytat!

„Oskare, šup, vstávat, naučíš se plavat!“

„Oskare, slyšíš?!“

„Slyším, ale nechci. Voda je mokrá a zebe.“

Uznejte sami, tahle krása nemohla chybět v našem ryze českém nadělování! Jednomu z vás poputuje pod stromeček!

 

POLEP SE, ZABAVTE SE, ODLIŠ SE

Zpestři svůj svět unikátními samolepkami od POP – PAP! Víte, že existuje Samolepková kniha?! A víte kolik jich tam je? 168! A všechny jsou od 10 českých ilustrátorek, které vytvořily samolepky na 16 témat jako sporty, ovoce, kaktusy, pejsci, zoo, party, káva, rodinka, hafani, rostliny, Praha, hipster, dopravní prostředky, jídlo, letadla, pivo.

 A protože si myslíme, že mnoho z nás by občas potřebovalo se trošku odreagovat, máme jednu tuhle super knihu pro vás! A nebo pro vaše děti :-) 

 

 CO TEDY DNES NADĚLUJEME?

  • 1x Nástěnnou mapu Moje Česko
  • 5x počítačovou hru Matemág
  • 4x CD+ knihu Zpívejte s námi 2 - Nejkrásnější koledy
  • 1x pop-pup knihu Oskare plav!
  • 1x Knihu se 168 autorskými samolepkami

 

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY K NADĚLOVÁNÍ V RYZE ČESKÝCH VÁNOCÍCH

 1. Do soutěže o dárečky se zapojíte tím, že odpovídáte na soutěžní otázku do komentáře tady na blogu pod článkem a nebo i na Facebooku. Abyste mohli vždy k soutěžnímu článku připojit na blogu komentář, je potřeba být na blogu přihlášen. Pokud ještě nemáte registraci, je to pár kliknutí tady. Pak už můžete nejen komentovat veškeré články, ale hlavně si zdarma stahovat všechny námi vytvořené šablony na tvoření (třeba vánoční), zdarma testovat převážně české výrobky a být také první, kdo se vždy dozví, co nového chystáme a co vám třeba mohlo uniknout na blogu.

2. Odpověz na otázku zde na blogu: " Chtěli byste strávit Vánoce někde mimo ČR? Proč ano/ proč ne? " a připište, kterou z výher byste si nejvíce přáli :-)

3. Pokud sledujete i náš Facebook Testováno na dětech a okomentujete nám tam také vždy aktuální soutěžní článek - odpovědí na otázku a připojíte slovo "BLOG", rádi zařadíme vaše jméno do losování ještě jednou.

4. Pokud budete soutěž sdílet na Facebooku, zařadíme vás do slosování opět ještě jednou. Šance vyhrát je zas o něco vyšší. Pozor! Abychom mohli ověřit, kdo konkrétně soutěž sdílel, je potřeba, abyste článek sdíleli veřejně (nastavení u sdíleného článku).

5. A nebojte, kdo nás sledujete na Instagramu, žádná informace vám také neunikne! A naopak, tak se těšte, že pouze pro Instagram máme připravené i specialitky, které budou právě jenom tam. Proto číhejte na ně, objeví se nečekaně :-) Sledujte nás !

 

 Soutěž končí ve čtvrtek 13.12. a poté vybereme  výherce. Výherce vyhlásíme v tomto článku tady na blogu.

 

SOUTĚŽ UKONČENA 

Je vylosováno a vyhrává:

  • janazr - korková mapa Moje česko

  • bzanda - Matemag

  • ela66 - Matemag

  • lemmur - Matemag

  • panprag - Matemag

  • Nika - Matemag

  • DanielaMal - kniha Pop-Pap, Oskare plav!

  • VeronikaCizkova - samolepky Pop-Pap

  • Jaaaaba - Zpívejte s námi, nejkrásnější vánoční koledy, Kühnův dětský sbor

  • Lenourecek - Zpívejte s námi, nejkrásnější vánoční koledy, Kühnův dětský sbor

  • JanaZdvihalova - Zpívejte s námi, nejkrásnější vánoční koledy, Kühnůvdětský sbor

  • xevickab - Zpívejte s námi, nejkrásnější vánoční koledy, Kühnův dětský sbor

 Gratulujeme!














VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



vervila
Já bych v případě výhry volila knihu Oskare, plav. A Vánoce bych nikde jinde, než doma s rodinou, trávit nechtěla. Protože jsou to pro mě svátky rodinné, tak chci být v dosahu svých nejbližších.
13.12.2018 23:09


evacek
Juu,mapa
13.12.2018 22:01


veronikasleglova
Určitě ne. Nebyly by to Vánoce. Vánoce pro mě souvisejí s místem, kde jsem doma. Nejvíc se mi líbí mapa.
13.12.2018 21:07


Charmed
Klidne ano,ale na snehu a s cou sirokou rodinou ☺ rada bych mapu.
13.12.2018 18:15


magdaN
V první chvíli mě napadla pláž, kokosy, teploučko...ale nejvíc přece chci být na Vánoce se svou rodinou :) ať je to kdekoliv :)
13.12.2018 14:13


janazr
Spim a spim a něco slyšim, obuju si bačkurky a jdu ke dveřim...jdu po kobéře...otevřu dvéře...a tam na mě koukají kráásné Váááánoce...a mají tu mapu, co o ni pořád někde soutěžím a pořád nic...a to neva, hlavně, že jsou Vááánoce a je úplně jedno kde jsem...v práci, doma, na Marsu...jupí, jupí Vánoce
13.12.2018 11:27


papaja84
Tak my jsme loni začali slavit Vánoce tři rodiny dohromady (v rámci jednoho klanu :-)), aby si to děti užili a aby babička nebyla sama nebo se musela rozhodovat s kým bude u štědrovečerního stolu. Musím říct, že loni to bylo super, tak věřím, že letos to bude fajn, navíc se rozdělí práce :-D My děláme kapra, švagrová salát a babička rybu. Až budou děcka větší, tak bych klidně do zahraničí odjela. A ráda bych mapu nebo matematiku.
13.12.2018 08:08


Kamoul
Vanoce kdekoli! Hlavne ne sama! S muzem a detmi ideal. A jednou bych chtela zazit Vanoce s celou sirokou rodinou
12.12.2018 23:59


Kamoul
Vanoce kdekoli! Hlavne ne sama! S muzem a detmi ideal. A jednou bych chtela zazit Vanoce s celou sirokou rodinou
12.12.2018 23:59


Jaaaaba
Myslím, že není důležité místo, ale společnost. Takže pokud bych byla se svými blízkými, uměla bych strávit Vánoce a užít si je kdekoli na světě :-) Nejvíce bych ocenila koledy Zpívejte s námi :-)
12.12.2018 23:08


aknilorak
Určitě ne mimo ČR, netrvám přímo na pobytu doma, ale určitě bych nechtěla někam, kde nechodí Ježíšek. :) Z výher by se mi nejvíc líbily Koledy. A dceři určitě taky.
12.12.2018 19:08


nebie
ano, chtela a strasne MOC! mam sice rada tradice, ale nelpim na nich a nemam rada ritualy :) mapa nebo cd matemag musi byt skvela aplikace, miluju hejneho matematiku, i kdyz moje dcery jsou jeste na pocitani male :D
12.12.2018 17:28


Earlen
Mám ráda české vánoce, české tradice. Jednou jsem zažila vánoce v Anglii, ale bez mé rodiny, bylo to zajímavé, ale smutné. Teď s malými děmi bych necestovala mimo domov. V budoucnu si to umím představit být někde ve světě.
12.12.2018 16:14


helcas
Dokud jsou naše čtyři děti malé, tak rozhodně v ČR v kruhu rodinném s tradicemi,které k Vánocům patří. Až nám z dětí vyrostou puberťáci a kouzlo Vánoc už se ztratí, pak bych si možná uměla představit i strávit ten čas na horách nebo u moře v cizině. Z výher je těžké vybrat, pro každé z našich dětí by se hodilo něco jiného, všichni bychom si ale užili společné čteni v pop-up knize, nebo bychom si poslechli společně koledy.
12.12.2018 14:05


trestidlo
Vanoce mam rada v Cechach. Mam tu rodinu a je to tradice. Vyhra se mi nejvice libi Matemag. Dekuji
12.12.2018 12:18


rmarci
Ne nechtela, enbyly by to pro me Vanoce :)
12.12.2018 11:16


Andy88
Chtěla bych je strávit hlavně s rodinou a mísou cukroví;-) Nyní určitě tady v ČR doma, ale nebránila bych se vyzkoušet odject někdy i někam do tepla.
12.12.2018 08:34


Makaface
Vánoce bych zatím někde jinde trávit nechtěla, protože by mně chybělo to navštěvování po rodině. Ale až budou děti velké, tak bych si to představit dokázala, že by jsme s manželem někam zmizeli. Nejvíc se mi líbí kniha Oskare plav!
12.12.2018 01:09


bastet
Do zahraničí ne. Pro mě jsou ty pravé Vánoce prostě doma. A výhry se mi líbí všechny, nejvíc však Nejkrásnější koledy a kniha Oskare, plav.
12.12.2018 00:47


lemmur
Klidně strávím Vánoce někde v zahraničí (jako třeba letos :-) ), ale někdy okolo se moc ráda uvidím i se širší rodinou, takže to nesmí být moc daleko. Zatím. Až budou děti větší, třeba budeme cestovat nebo žít i dál. Moc se mi podle popisu líbí matematická hra, tak doufám, že se na nás usměje štěstí :-)
11.12.2018 23:48


Lenourecek
Asi bych si to nedokázala představit. Vánoce mám ráda díky tradicím, díky tomu, že se sejdeme s rodinou a mám je ráda doma... :) V případě výhry bych si přála CD+ knihu Zpívejte s námi 2 - Nejkrásnější koledy
11.12.2018 23:39


terinaj
A zapomněla jsem, že by nás potěšilo cd s písničkami.
11.12.2018 23:16


JanaSovova
Když jsem si přečetla otázku, hned mi automaticky vyskočilo v mysli, ze v žádným případě bych nikde než v ČR nemohla byt, že by mi scházela atmosféra českých Vánoc. Pak jsem si ale představila Vánoce někde v Alpách u sjezdovky... To by šlo.. Kdyz bych sebou měla kapra, cukroví, CD s koledama(to bych si přála vyhrát nejvíc) ale hlavně celou rodinu(vždyť Vánoce jsou spíš s kým jsme, než kde), tak by mi nechybělo vůbec nic :-)
11.12.2018 23:16


terinaj
Nebránila bych se tomu, klidně I v zimě nebo i v exotické zemi, ale až budeme mít odrostle děti. S nimi chci klasiku doma.
11.12.2018 23:15


jamine
Svátky rozhodně musím trávit v ČR, jelikož je to pro mě čas trávený s rodinou a tu bych si s sebou celou vzít nemohla :-) Radost by mi udělalo CD s koledama nebo mapa Česka jako motivace pro více výletování.
11.12.2018 22:47


JanaZdvihalova
Nevadilo by mi na svátky odjet mimo ČR, pokud bych s sebou měla své nejbližší :-) Už měsíc posloucháme doma koledy, takže CD by děti moc potěšilo
11.12.2018 22:35


VeronikaCizkova
Ano, trávila bych Vánoce klidně mimo ČR někde na horách na chatě s nejbližší rodinou kolem sebe, v klidu a v pohodě. Přála bych si vyhrát mapu nebo samolepkovou knížku.
11.12.2018 22:22


monikaxy
Trávit Vánoce jinde než doma? Možná někde na horách, klidně v Česku nebo na Slovensku, někde mimo komerčního ruchu, na nějaké idylické chalupě uprostřed zasněžených kopců jen s nejbližší rodinou... Z dárků mě zaujal Matemag, CD a taky mapa, ani nevím co vybrat :)
11.12.2018 21:54


sykorkamaru
Trávit Vánoce mimo ČR si moc představit nedovedu, asi by mi chyběla ta atmosféra a tradice. Nejvíce se mi líbí mapa a samolepková kniha.
11.12.2018 21:43


Nikola624
Ne, nedovedu si to představit...doma je doma :)a líbil by se nám Matemág.
11.12.2018 21:40


pedou
Ano, dovedu si to představit. Záleželo by na tom, kde. Určitě bych na Vánoce nechtěla být nikde, kde je horko, ale spíš spoustu sněhu:-)Nejvíc by se mi líbila mapa ČR, nebo kniha Oskare plav!:-)
11.12.2018 21:06


majka20201
Mimo ČR? Klidně. Někde na horách, ale hlavně s mojí rodinou, to je nejdůležitější. Moc by se mi líbilo zpivejte s námi nebo samolepky.
11.12.2018 20:47


Hanuu
Nikdy jsem netouzila po Vanocich v zahranici, neumim si to moc predstavit. Vanoce mam spojeny s rodinou a tradicemi a to by mi asi v zahranici chybelo Mam doma nadseneho poctare, tak by urcite ocenil Matemaga.
11.12.2018 20:19


janetka
Vánoce v ČR s rodinou jsou ty nejlepší. Chvíli jsme žili i mimo ČR, ale na Vánoce jsme vždycky mířili domů do ČR. A z výher mě nejvíce zaujal Matemág - máme doma prvňáčka, tak by se hodil. :-) Přeji krásný předvánoční čas, Jana
11.12.2018 19:28


Kajka78
V Česku, mám je spojeny s domovem a mými blízkými. Předminulé Vánoce jsem strávila se synem v nemocnici a kupodivu to nebylo tak zlé, moji blízcí se prostě k nám na pár hodin nastěhovali na pokoj a vytvořili hezkou vánoční atmosféru, ale doma je doma. Ráda bych buď koledy nebo Oskara, v případě výhry nechám na Vás. :-)
11.12.2018 18:38


Victoria
Nechtěla bych Vánoce trávit jinde než doma. Vnímám tento čas opravdu jako příležitost setkat se s rodinou a přáteli. Moc bychom chtěli vyhrát CD s koledama. Děkuji.
11.12.2018 18:32


pavlinam
Vánoce bych mimo ČR trávit nechtěla, protože Vánoce mám spojené s domovem. Z výher bych si nejvíce přála Matemága :-)
11.12.2018 17:32


Rendulka
A zapomněla jsem dopsat, že bych strašně ráda vyhrála koledy, děkuji :-)
11.12.2018 13:54


Rendulka
Na Vánoce jsem celý život doma a vůbec mi to nevadí :-) Na druhou stranu, až budou děti větší, tak si umím představit vycestovat někam za teplem a zažít úplně jiné Vánoce :-)
11.12.2018 13:53


Nika
Nejradši bych trávila vánoce v Čechách a ještě radši doma. Představa co vše zabalit sebou na cestu "někam" mě příliš klidem a pohodou nenaplňuje. A takové dvě věci od vánoc očekávám - klid a pohodu se svou rodinou. Všechny výhry jsou krásné. Ale pokud by byl výběr na mě, tak hru Matemág.
11.12.2018 13:46


rennfri
V soutěžním komentáři jsem zapomněla napsat, že bych ráda soutěžila o Oskare, plav
11.12.2018 13:25


Walca
Pokud by tam byla má rodina, nevadí mi trávit Vánoce i mimo ČR. Zvláště někde na horách, kde budou spousta sněhu :-) A teda je problém, kterou z výher bych si přála nejvíce, všechny jsou úžasné, ale protože mou dceru hodně baví prvouka a cestování, volila bych nástěnnou mapu Moje Česko.
11.12.2018 12:38


ballonka
Mimo ČR bych vánoce trávit nechtěla. Doma je doma. Za dáreček bych si přála 4CD + zpivejte s námi ❤️
11.12.2018 12:36


Tereza28
Trávit je chci doma, těším se, až děti objeví ráno stromeček. Chystat Vánoce někde na dovolené by se mi nechtělo.
11.12.2018 11:29


ljanickal
Je jedno kde vanoce travim, hlavni je stravit je s rodinou
11.12.2018 10:53


ela66
Trávit Vánoce jinde, než v Čechách mě neláká. Chyběl by mi místní nečas a všudepřítomná atmosféra českých Vánoc, mám pocit, že bych se pak snažila tohle tam někde vytvořit a stálo by to ještě víc sil, než připravit Vánoce v Čechách.
11.12.2018 09:24


lagerthaa
já 24. chci být vždy doma a vánoční svátky zase objízdné babičky atd. ale děti mají celkem dlouhé prázdniny, tak potom bych klidně někam odjela. A je mi jedno jestli na hory nebo do tepla. :)
11.12.2018 09:22


Misska20
Teď když jsou děti malé, tak chci trávit Vánoce u nás, zažívat tu naši atmosféru a zvyky. Až děti odrostou, tak bych vánoce někde na pláži klidně zkusila :)
11.12.2018 08:58


panprag
Dokud jsou dcerky malé, tak bych jim nechtěla brát to kouzlo českých vánoc. Pokud bych ale rozhodovala jen za sebe, tak bych docela ráda zkusila jaké vánoční zvyky mají v jiných zemích ;)
11.12.2018 08:40


Moniczka
Vánoce ráda trávím doma a hlavně s rodinou. Neměla bych problém někam odjet, ale museli by jsme všichni včetně babiček a dědečku a další rodiny. Tím ale nechci říct, že třeba za pár let někam nepoletíme. A to by mě lákal New York.
11.12.2018 08:20


xevickab
Protože mám ráda klasické české Vánoce s rodinou, tak mě trávení svátků někde v exotických zemích vůbec neláká, ale třeba až děti odrostou, tak změním názor.
11.12.2018 07:51


milackova
Zrovna asi před týdnem jsem o tom přemýšlela, že bych někdy ráda trávila Vánoce v Římě, který jsem navštívila několikrát a nikdy ho není dost...
10.12.2018 23:46


Julie82
Vánoce určitě strávit s rodinou,nejlépe doma. Moc si nedovedu představit Vánoce někde u moře, v teple.
10.12.2018 23:18


tttrable
Mus8m rict,ze klidne bych stravila vancoe jinde,lde bude sem nou moje rodina,poe u nas je to hlavne o rodine,a pohode, kterou nemame pres rok a ani pres svatky se nedari:)
10.12.2018 23:06


Ladyhawke
Moc si přeju strávit aspoň 1 vánoce na Novém Zélandu nebo v Austrálii, prostě vánoce naruby na pláži ;D a úžasné by to bylo i třeba někde na severu v Norsku s polární září ;)
10.12.2018 23:04


ZuzuleT
Stačí mi cestování s dětmi ve svátcích po babičkách, v zahraničí si to tedy opravdu neumím představit :-) Doma je doma - a doma je nejlíp! Hlavně na Vánoce.
10.12.2018 22:48


bzanda
Ne, chci mít krásné české vánoce. Mám tradice ráda.
10.12.2018 22:39


MarLife
Mám ráda Vánoce u nás, ale pokud by byla příležitost, nebránila bych se ani vánočním svátkům stráveným v cizině :-)
10.12.2018 22:36


Senege
Jedny Vánoce jsem již v zahraničí zažila. 35 stupňů ve stínu, pláž... Nebylo to ono, mám ráda vánoční atmosféru, kterou pro mne představuje rodina, sníh, koledy... Ale hned po Vánocích klidně zvedám kotvy
10.12.2018 22:26


Jandve
Vanoce mimo CR bych stravit nechtela. Vanoce jsou pro me casem s rodinou, nejblizsimi, a tak i s prarodici, kterym rozhodne zdravotni stav uz nedovoluje vycestovat. Navic je u nas opravdu krasne, na Vanoce obzvlast!
10.12.2018 22:01


11jitule
Asi je nejdůležitější, abych tam byla s rodinou. A i v cizině , by si šlo udělat krásné téměř tradiční Vánoce :-). Ale preferuji Vánoce u nás :-)
10.12.2018 22:00


wergl
Nw já bych asi nechtěla být na Vánoce v cizině. Miluji, že jsme spolu doma, že se povalujeme navštívíme rodinu a užíváme klidu.
10.12.2018 21:37


Silverwing1
Vánoce ráda trávím u nás v ČR, protože do ciziny bych si nemohla vzít svoji košatou rodinu :-) Mezi svátky vyrážíme obvykle na hory, takže si užijeme i sníh.
10.12.2018 21:33


salvija
Vianoce su o tom, ze je rodina spolu, pekne pokope. Takze mohlo by to byt kľudne, aj v zahranici...len nech sme tam vsetci
10.12.2018 21:30


snany
Proč ne, klidně bych je oslavila i v zahraničí, na místě přeci až tak nezáleží
10.12.2018 21:27


Natasa1963
Vánoce ráda trávím doma. Mám ráda tu předvánoční atmosféru, advent, vánoční trhy a pak doma tu pohodu, pohádky, setkání s rodinou. Neměnila bych.
10.12.2018 21:22


bogape
Chtěla bych být v ČR. Miluji naše Vánoce a vše s tím spojené.
10.12.2018 21:21


Skyv
Chtěla bych do tepla! K moři! Moc, protože nesnáším zimu, ale asi by mi tam ten stromeček chyběl :)
10.12.2018 21:16


DanielaMal
Vánoce se mi nejvíc líbí doma, s rodinou, naším stromečkem, koledami, cukrovím a tradiční večeří, hezky v zimě a to nejlépe zasněžené. Zajít na vánoční trh na horkou medovinu, na brusle, pořádně promrznout a vrátit se do teplého voňavého domova a zkouknout nějakou pěknou pohádku :-)
10.12.2018 21:08


DashaB
Vánoce trávíme s širší rodinou a mám je spojeny právě s nejbližšími, zajetými rituály a českými pohádkami. Vánoce mimo ČR mě tedy vůbec nelákají.
10.12.2018 21:06


hankafb
Moc si to nedokážu představit.Hlavně ty přesuny s dětma.Ale až budou větší tak proč ne třeba alpy:)
10.12.2018 21:03


RadkaH
Zatím si to nedokážu představit, ale asi je to jen o tom na co jsem zvyklá. Každopádně by mi někde jinde chyběla rodina a setkání s ní a přáteli.
10.12.2018 20:58


JaDa
Asi si to momemantalne nedokazu predstavit. DOMA je DOMA a Vánoce citim, ze by se mely travit doma v kruhu nejblizsim :-) Jsou to velmi prchave a vzacne okamziky, hlavne a predevsim s detmi a pro deti. Krasny advent!
10.12.2018 20:56


Cirka
nee, nějak si to nedokážu představit.
10.12.2018 20:55


radusprdus
Urcite by to byla zajimava zmena, ale nedokazu si predstavit Vanoce bez rodiny. Kazdy rok jezdime na Moravu i Slovensko, bez toho to proste nejde.
10.12.2018 20:48


Beelzebub
My jsme s muzem stravili jedny Vanoce na jizni polokouli a moc rada bych si ty letni Vanoce jednou zopakovala :-)
10.12.2018 20:46


Kudela
Pokud by to bylo s manželem a dětmi, tak kamkoliv. Právě proto, že jsem to ještě nikdy neudělala.
10.12.2018 20:43


ZirafaDH
Me by se to líbilo, vyzkoušet nekdy neco jineho, zazit neco jinak. Musi byt zajímavé v teple sledovat vánoční výzdobu vedle palem. Ale dokud jsou deti malé, tak ne a babicky a dědečkové nechceme zklamat.
10.12.2018 20:39


zlatis
Vánoce mimo domov bych strávila ráda, jednou to tak třeba uděláme, zatím jsou však rozzařená očka synů to nejkrásnější - přesně tam kde mají být. Láká mě zkoušení něčeho nového a překračování tradic, ale určitě se svými nejbližšími.
10.12.2018 20:35


yansanm
Vůbec!!Jsem patriot,miluji České Vánoce, koledy,betlémy, zvyky,České obdarování druhych a našeho Ježíška
10.12.2018 20:21


Maga
Áno, myslím, že by to bola zaujímavá zmena.
10.12.2018 20:18


rennfri
Dokud máme děti poměrně malé tak nechtěla, ale až třeba jednou vyletí z hnízda, umím si představit výlet někam do tepla :-) už pro tu změnu
10.12.2018 20:16


BarboraN
Já asi ani ne. Žila jsem dlouho v zahraničí a Vánoce jsem vždycky měla spojené s návratem k rodině. A i když už jsem pár let zpátky, ještě mě to nepřešlo. Ale třeba to přijde. :)
10.12.2018 20:05


Skraky
Najkrasnejsie Vianoce su tie, ked mate domov a rodinu. Takze za mna jednoznacne doma. Tento rok bez starych rodicov, ktori uz nie su medzi nami. Rodinny kruh sa ale rozsiril o dve krasne dcerky, s ktorymi to bude zase trosku ine, veselsie a hravejsie
10.12.2018 20:05


Khaa
Zrovna dneska jsem nad tim premyslela (podobna anketni otazka byla v Sama doma
10.12.2018 20:02


luciebin
Rádi trávíme Vánoce doma, můžu si všechno v klidu nachystat, připravit.
10.12.2018 20:00


zebruska
Rozhodně ne... Ani za předpokladu, že bychom tam byli všichni. Chyběly by mi naše pohádky,vůně, pohled z okna...
10.12.2018 20:00


Pernickovi1
Každé Vánoce si alespoň na chvíli říkám, jaké by to bylo strávit tyto svátky mimo ČR, ale nakonec si řeknu, že bych je stejně nikde jinde než u nás trávit nechtěla. Určitě musí být zajímavé se místo vánočního shonu, kdy se pachtíte v kuchyni, vykoupat v moři, projít se ruku v ruce po pláži a dívat se na západ slunce, ale myslím si, že nic se nevyrovná tomu, když se všichni, co se mají rádi, sejdou u svítící stromečku. Plni očekávání rozbalují dárečky, povídají si, sledují vánoční pohádky. U mě tedy převažuje spíš tradiční prožívání vánočních svátků a to by mě asi někde mimo ČR zkrátka chybělo.
10.12.2018 19:59


Anetinka
Nechtěla bych Vánoce trávit mimo ČR, protože mám ráda naše české zvyky a hlavně trávíme Vánoce s rodinou. Na Štědrý večer jsou u nás manželovi rodiče, další den máme rodinné rozjímání a pak také jezdíme za mými rodiči. Od doby, co máme děti, tak se snažíme vytvářet si nějaké menší rodinné zvyky- udržujeme Betlémské světlo, chodíme do kostela podívat se na Ježíška v jesličkách atd. Letos chceme jít ozdobit zvířátkům strom do lesa jablíčky, mrkví, lojovými koulemi atd. Nedovedu si představit, že bych trávila Vánoce třeba někde na pláži ve 30°C. U nás to s tím sněhem taky vypadá opět bídně, ale doma je prostě doma :)
10.12.2018 19:56


tria
V zahraničí jedin-kdyby s námi byla celá naše rodina
10.12.2018 19:56


Monika86
Pokud bych vyhrála v loterii vzala bych rodinu slavit někam na krásnou chatu třeba na Slovensko. Jinak jsem ráda, že jsme všichni zdraví a doma :)
10.12.2018 19:54


Kveta
Vánoce nejradši trávím doma, kde si můžu vše nachystat a je mi tady dobře. Ale kdyby někdo vše nachystal mimo domov, tak bych si to taky nechala líbit :)
10.12.2018 19:53


hanceh
Ne, protože jsem konzerva
10.12.2018 19:49

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion