NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Jemná motorika (1)

Za kulturou (34)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

8.NADĚLOVÁNÍ - ZACHUMLOVACÍ

Naši milí. Nějak to uteklo! Dnes přinášíme už poslední ze série nadělování v Ryze českých Vánocích. Ani nevíte, kolik radosti nám dělalo pro vás vymýšlet, jaké značky a výrobky pocházející z českých dílen by se vám pro vaše děti nebo pro vás mohly líbit pod stromeček.  Doufáme, že jsme se strefili a nebo přinesli alespoň trošku inspirace a třeba vám představili i značky, o kterých jste dosud neslyšeli. A možná, že jste třeba i zauvažovali nebo dokonce se zapojili do nějakých charitativních projektů, o kterých jsme vám psali. A za to nesmírně děkujeme a vážíme si toho.

A protože nastala už opravdová zima a teploty klesly a objevil se první sníh, možná by se vám hodily dnešní krásné hřejivé tipy a české dárečky.

 

 NEJEN MALÉ NOŽKY PĚKNĚ V TEPLE

Tak jsme nedávno udělali objev! Potřebovali jsme pro děti do lesní školky do jurty něco teplého na nožky. A tak jsme pátrali. Chtěli jsme něco českého, kvalitního, s láskou tvořeného a ještě z přírodních materiálů. A našli jsme!

Jmenují se úžasně poeticky OVENKY! Ovenky  - vlněné háčkované bačkory s podešví z pravé kůže a ovčí kožešinky uvnitř pro chodidla. Jak nám prozradila jejich tvůrkyně  Lucie  Granátová, jsou vyrobeny podle kanadského vzoru. "Ty původní jsme dostali jako dárek pro dceru od přátel z Kanady v roce 2010. Byla jsem překvapená, jak můžou háčkované bačkory zahřát. Chtěla jsem je koupit i pro sebe, protože jsem často mívala studené nohy. Kdo to znáte, víte jak je to nepříjemné. Zjistila jsem ale, že se u nás nic podobného nevyrábí. A tak mi nezbylo než sehnat materiál a pustit se do díla."

Ovenky jsou vyrobeny z  tří základních přírodních materiálů, které mají vynikající vlastnosti - 100% vlna, ovčí kožešina, kůže. Tyto materiály velmi dobře udržují tělesnou teplotu. Chrání nejen před zimou, ale i před teplem. Díky schopnosti vlny pracovat s potem, máte v Ovenkách nohy stále v suchu (pokud ovšem nestojíte ve vodě :-) ). Vlna je prodyšná, má antibakteriální účinky a nevyvolává alergické reakce. Kožešina izoluje zespodu a změkčuje došlap. Kožená podešev zajištuje dlouhou životnost.

Tyto bačkory lze nosit na boso. Jsou určeny především pro domácí použití. Nejmenším dětem ale dobře poslouží i venku. Například v zimě v nosítku nebo v kočárku zahřejí nožky lépe, než zimní boty s umělým kožíškem. Zuzka vyrábí OVENKY nejen pro děti, ale i pro dospělé! Už máme na ně taky obě zálusk :-)

No a protože naše děti už mají nožky v teple, rádi bychom vám věnovali  jeden poukaz na výrobu  jednoho páru dětských Ovenek. Stačí se zapojit do dnešního nadělování, viz.detaily na konci článku.

TEPLO JAKO U MAMINKY

Jedna z nejčastěji a nejuniverzálněji používaná věc, když jsme měli malé děti, byla dečka. V létě lehčí, v zimě pěkně teploučká. Do kočárku na spaní, na zem na hraní, venku pak na přebalení a většinou taky na prckovo žužlání :-) Proto jsme si říkali, že by se mohla hodit i nějaká krásná a praktická i vám.

Tak tu dnes pro vás máme jednu heboučkou a měkkou zimní deku pro miminka či batolátka. Je v nádherné mintové barvě a je samozřejmě vyrobená českými zlatými rukami  týmu značky YourStar. Tato nezbytnost se vám bude hodit do kočárku, autosedačky nebo můžete také sloužit doma  jako přehoz na postýlku. Moc se nám líbí, že YourStar vyrábí ještě další stejně barevné doplňky a tak si můžete pokojíček nebo věci pro dítko krásně sladit. 

Jak vznikla česká značka YourStar nám prozradila zakladatelka Zuzka: " Design mě vždy zajímal a věnovala jsem mu vždy kousek svého volného času. S narozením mých dětí se mi obzory posunuly směrem k dětským kolekcím. Nebylo vždy jednoduché najít nějaký hezký kousek, při zařizování jejích dětských pokojíků, proto jsem se rozhodla to usnadnit  ostatním maminkáh a otevřela  si vlastní eshop. Najdete zde designovky lokálních tvůrců, ale také naše vlastní kolekce, vyráběné pod značkou YourStar, které pečlivě vybírám a testuji na vlastních dětech:)      

A proto i od Zuzky vám chceme nadělit :-) Jedna/jeden z vás se může těšit na tuto krásnou mintovou zimní dečku, o které jsme vám psali výše.                                     

 

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY K NADĚLOVÁNÍ V RYZE ČESKÝCH VÁNOCÍCH

 1. Do soutěže o dárečky se zapojíte tím, že odpovídáte na soutěžní otázku do komentáře tady na blogu pod článkem a nebo i na Facebooku. Abyste mohli vždy k soutěžnímu článku připojit na blogu komentář, je potřeba být na blogu přihlášen. Pokud ještě nemáte registraci, je to pár kliknutí tady. Pak už můžete nejen komentovat veškeré články, ale hlavně si zdarma stahovat všechny námi vytvořené šablony na tvoření (třeba vánoční), zdarma testovat převážně české výrobky a být také první, kdo se vždy dozví, co nového chystáme a co vám třeba mohlo uniknout na blogu.

2. Odpověz alespoň na jednu na otázku zde na blogu: "Kdo u vás rozsvěcuje stromeček? Nebo cinká u vás Ježíšek? A kdo třeba rozbaluje dárky? .

3. Pokud sledujete i náš Facebook Testováno na dětech a okomentujete nám tam také vždy aktuální soutěžní článek - vepsáním odpovědí na otázku (viz, výše) a připojíte slovo "BLOG", rádi zařadíme vaše jméno do losování ještě jednou.

4. Pokud budete soutěž sdílet na Facebooku, zařadíme vás do slosování opět ještě jednou. Šance vyhrát je zas o něco vyšší. Pozor! Abychom mohli ověřit, kdo konkrétně soutěž sdílel, je potřeba, abyste článek sdíleli veřejně (nastavení u sdíleného článku).

5. A nebojte, kdo nás sledujete na Instagramu, žádná informace vám také neunikne! A naopak, tak se těšte, že pouze pro Instagram máme připravené i specialitky, které budou právě jenom tam. Proto číhejte na ně, objeví se nečekaně :-) Sledujte nás !

 

 Soutěž končí v sobotu 15.12. a poté vybereme DVA výherce. Výherce vyhlásíme v tomto článku tady na blogu.

SOUTĚŽ UKONČENA

Je již vylosováno a na výhru se může těšit:

  • paperilla - zimní dětská dečka v mintové barvě
  • Hanuu - poukaz na vlněné bačkorky

Velmi gratulujeme a ostatním děkujeme také, že se zapojili svými krásnými komentáři a držíme palce pro příště :-)







VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



LucieVomackova
Stromeček zatim zdobim já, ale myslim, ze postupem času převezme tuhle činnost nejmladší člen rodiny. Letos uvidí stromeček poprvé, tak doufám, že si Vánoce zamiluje, tak jako já.
15.12.2018 23:59


VeronikaCizkova
Stromeček zdobíme společně se synem a rozsvěcuje ho Ježíšek (tedy maminka). Dárky rozdává syn, nikoho jiného k tomu nepustí :)
15.12.2018 23:48


papaja84
Právě nazdobil stromek manžel, tak uvidíme, jakou budou mít holky radost (loni jsme zahájili zdobení o pár dnů dříve, ať si stromek užijem). A cinkat bude ježíšek (manžel :-D) a dárky si rozbalí každý sám. Zrovna jsem dotunila domeček pro panenky, tak snad se bude bod borovičkou líbit.
15.12.2018 23:35


petrat
Stromeček ozdobí kluci s tatínkem na Štědrý den ráno, až ho Ježíšek donese, a až se večer zastaví znovu a zacinka (aplikace na tabletu) tak dárečky rozdá starší synek.
15.12.2018 22:49


Lenourecek
Stromeček rozsvěcuje a cinká přece Ježíšek (u nás maminka). Dárky rozdává starší syn a většinou také každému pomáhá s rozbalování.
15.12.2018 21:25


pavlinam
U nás cinká a rozsvěcuje stromeček Ježíšek. Děti pak roznáší dárky, my jim čteme, pro koho jsou. Až jsou dárky rozdané, postupně si je rozbalujeme a společně se díváme, co kdo dostal a všichni se z toho radujeme.
15.12.2018 14:51


paperilla
Stromeček zdobíme 23. 12. dopoledne. Všichni společně a koukáme u toho na pohádky, uzobáváme cukroví, ale nerozsvítíme ho - to dělá Jéžišek, když pod něj nachumelí dárečky. Stromeček nám totiž v noci postaví do obýváku Jéžišek a připraví k němu i nové ozdoby (vždy 1 ks pro každou z dcer). Takhle budeme mít za pár let plnou kolekci ozdůbek "holčiček" - vždy na ně napíšu rok, kdy je dostaly.
15.12.2018 13:26


Hanuu
Stromecek zdobime 23. vecer jako prekvapko pro deti na stedry den, az budou starsi zacneme driv a budeme zdobit spolecne. U stromecku zvoni jezisek - tatonek. Darky rozdavaji deti spolecne. Rozbalujeme kazdy sve darky, postupne at vsichni vidime, kdo co dostal.
15.12.2018 06:47


Earlen
Stromeček zdobíme společně na Štědrý den. Zvoneček nesmí chybět, tradičně cinká tatínek. A dárečky si většinou rozbalujeme postupně, ne všichni najednou, abychom si užili i radost druhého. S rozbalováním "trháním" velmi rád pomáhá malý synek.
15.12.2018 00:11


pedou
Stromeček zdobíme přírodně, bez světýlek. Ježíšek u nás zvoní a dárky rozbaluje všechny většinou malý syn, který se toho velmi rád zhostí:-)
14.12.2018 21:18


Walca
Stromeček zdobíme a rozsvěcíme s dětmi pár dnů před Štědrým dnem. Na Štědrý večer u nás zvoní na zvoneček Ježíšek (rozuměj aplikace v mobilu nastraženém v obýváku) a dárky rozbalujeme všichni společně. Už se moc těšíme.
14.12.2018 19:36


ajjax
Stromeček zdobíme i rozsvěcíme s dětmi, ale cinkání zvonečku je úkolem pro tatínka. No a dárky rozbalujeme víceméně všichni, byť role největšího rozdělovače dárků se zhostila naše starší dcerka.
14.12.2018 18:13


Jaaaaba
Stromeček zdobíme na Štědrý den dopoledne a přitom rozsvítíme i světýlka. Zvoneček zacinká v okamžiku, kdy Ježíšek doručí dárky :-) Jména na dárcích se snaží rozluštit starší dcera a pak je rozdá. Dárek si každý rozbalí sám.
14.12.2018 18:02


Tereza28
Stromeček zdobime večer před štědrým dnem a rozsvěcuje se se zazvoněnim zvonečku. Letos už budou rozdávat obě děti, tak budou na dárcích fotky, aby samy poznaly, komu patří
14.12.2018 16:58


milackova
Stromeček od loňského roku zdobíme den předem, šestiletého syna baví vyrábět vlastní ozdoby, které pak s tatínkem věší. Rozsvěcuje ho po zacinkání zvonečku Ježíšek, kterého chodíme po večeři vyhlížet z okna. Dárky si každý rozbaluje sám.
14.12.2018 16:28


tria
Stromeček zdobíme večer před štědrým dnem. Zvoní ježíšek a dárečky rozdávaji kluci podle fotek na dárku. Díky za super tipy :)
14.12.2018 16:26


ducklik
Teď již trávím Vánoce s manželem a ráda vzpomínám na to, jak nám překvapení zmiňovaná ve Vašich otázkách chystali rodiče. A my se sestrou donedávna vyžadovaly, aby Ježíšek zvonil, jako když jsme byly malé a vždy jsme jako tehdy odešly čekat, kdy tato kouzelná chvíle nastane, což náš taťka vždycky všemožně komentoval, ale přitom bylo znát, že je vlastně rád a úkolu se znovu a znovu každé Vánoce "na tajnačku" zhostil. A jak tohle bude probíhat u nás doma nyní? To se ještě pozná - naší malé dcerce budou před Vánocemi tři měsíce a sourozence ještě nemá. Ale kdoví, třeba je přinese právě některý z dalších Ježíšků =)
14.12.2018 15:04


lemmur
Stromeček zdobíme společně, ale rozsvěcuje ho pak Ježíšek. Ten pak i zazvoní na zvoneček. Dárky si rozbalí každý svoje, teda samozřejmě děti nám pomáhají, protože rozbalování je zdaleka největší zábava.
14.12.2018 14:49


Nika
Stromeček nazdobíme během štědrého dne. Na večer zavřeme stromeček i s pohoštěním pro Ježíška do pokoje a jdeme chystat štědrovečerní večeři. Po večeři pak potichu nakoukneme do pokoje. Pokaždé někdo jiný, nejčastěji ten nejmladší. Dárky pak rozděluje někdo z dětí, také různě a rozbaluje si je pak každý za sebe.
14.12.2018 14:31


radusprdus
Stromecek rozsvecujeme a zdobime spolecne. Na zvonecek nam samozrejme zazvoni Jezise a darky rozbalujeme spolecne, i kdyz jak to tak vidim, tak s vetsinou nam bude pomahat nas dvoulety syn, ktereho rozbalovani nesmirne bavi :-D
14.12.2018 14:26


petraPT
Stromeček zdobí manžel s dětmi ráno na Štedrý den, letos možná budem zdobit o den dřív, aby to nemuselo být nijak ve spěchu :) Následně taky rozsvěcí. Po večeři cinká na zvoneček tatínek-manžel a dárky si rozbaluje každý svoje :)
14.12.2018 12:58


yvaine
U nás Ježíšek cinká na zvonek, dárky roznáší dcerka a každý si rozbaluje své. Letos nám ale všem asi s rozbalováním pomůže půlroční syn :-)
14.12.2018 10:22


rmarci
U nas rozsvecuje stromecek a i cinka Jezisek :( Darky nosi 3 lety sny a kazdy si rozbaluje svoje :)
14.12.2018 10:05


ballonka
Stromeček máme od 30.11., syn se nemohl dockat. Rozsvici si ho večer a ráno, když je ještě tma sám. Na Štědrý den zvonim zvonkem já, děti budou s tátou vedle v pokojíčku vyhlízet. No a první se na dárky vrhne syn.
14.12.2018 09:45


ballonka
Stromeček letos máme od 30.11.
14.12.2018 09:43


jamine
Stromeček rozsvěcujeme všichni, když ho 23.12. večer nazdobime a povídáme si, co nám asi ten Ježíšek zítra nadělí :-)
14.12.2018 09:41


Evulineek
U nás činka přece Ježíšek (manžel) stromeček rozvecujeme společně... Sdílím na fb: Eva Suchomelová
14.12.2018 09:04


rennfri
U nás cinká a rozsvěcuje stromeček Ježíšek alias já :-D
14.12.2018 08:31


bogape
Na zvoneček cinká tatínek, děti ale rozbalují dárečky :)
14.12.2018 08:07


Verca91
U nás vždy cinkal tajně tatínek a my se nemohli cinkání dočkat. Pak už honem od Štědrovečerního stolu do obývacího pokoje, kde už byl krásně rozsvícený stromeček a pod ním kouzelně zabalené dárečky. Bylo to krásné a stejně to děláme i s naší dcerkou, letos to budou její druhé Vánoce a my se neskutečně těšíme :-) Dárečky rozbalujeme vždy postupně, abychom viděli, jestli skutečně obdarovaný dostal, co si přál a my mohli mít tak radost s ním :-)
14.12.2018 07:47


Kajka78
Rozsvěcujeme společně, když je stromek nazdoben, cinká babi, když předtím odešla na wc. Dárky roznáší syn a rozbaluje postupně každý sám, aby všichni viděli, co kdo dostal a jak se z toho raduje.
14.12.2018 05:10


Makaface
Stromeček rozsvicuje manžel nebo já, na imaginární zvonek cinká Ježíšek a dárky stíhá všem rozbalovat dcera(4r.), ale letos už jí bude určitě pomáhat i její brácha(2r.).
14.12.2018 02:01


Ladyhawke
Rozsvěcuje a cinká partner (Ježíšek;D) a letos poprvé bude dárky rozdávat dcerka (2r), rozbalujeme všichni ;)
14.12.2018 01:31


bastet
U nás stromeček rozsvěcí Ježíšek, on nám ho totiž nosí i s dárky. A samozřejmě ho nesmíme rušit. A po večeři zacinká.
14.12.2018 00:55


snany
My to máme trochu netradičně, dárky nám Ježíšek nosí 24.ráno a není třeba zvonit, děti mají šestý smysl, jakmile se položí poslední dárek pod stromeček, už tam jsou :-D
14.12.2018 00:32


vervila
Stromeček zdobim, tudíž i rozsvecuji já. Zvoní Ježíšek (přes mobilní aplikaci) a dárky si rozbalujeme každý svůj, rozdávají je děti, já jen čtu jmenovky. Letos to prvňačka už zvládne sama :-)
14.12.2018 00:04


Senege
Nám přinese stromeček Jezisek, který pak také cinka☺️ Starší syn rozdá dárky a bude všem asistovat s rozbalování, už to úplně vidím
13.12.2018 23:03


yansanm
Zdobí manžel s dětmi,po veceri jdeme ven,nakrmit zvirata a stromecek mezitim rozsvítí časovač,zrovna když cinka vánoční zvoneček v mobilní aplikaci a mobil je schován na okne
13.12.2018 22:59


Mravcovalucie
Zdobime spolecne a cinka u nas jezisek. :) Jsou to prvni Vanoce, kdy to uz nas syn vnima :) na Silvestra jsou mu 2 rocky
13.12.2018 22:51


Iben
Zdobime vsichni spolu, darky rozda nejmladsi a kazdy si rozbali svuj.
13.12.2018 22:25


weka19
Stromeček rozsvěcuje tatínek. Dárky rozbaluje starší dcera, papír pak létá všude okolo. Nejraději by rozbalila všechny dárky sama :-D
13.12.2018 22:14


Rendulka
Když jsem byla malá, tak cinkal a rozsvěcel Ježíšek (tatínek). Budeme se snažit tuto tradici dodržet :-) Jeden rok jsem prosadila zajímavý systém rozbalování dárků: všechny dárky rozdal nejmladší člen rodiny (já, cca 13 let) a začalo se rozbalovat od nejstaršího po nejmladšího :-)
13.12.2018 22:14


Khaa
Stromecek rozsvecuji vetsinou ja,kdyz vstaneme (zdobime na prvni advent), cinkam taky ja (manzel jde s detmi prskat prskavky a ja vetsinou zapomenu fotak nebo musim curat) a rozbaluje si kazdy sam. Ale pod stromeckem hleda a rozdeluje nejstarsi z deti.
13.12.2018 22:09


Silverwing1
Stromeček rozsvítí tatínek a cinkání již obstará Ježíšek. Dárky rozbalují děti nebo spíše za sebe hází cáry papíru.
13.12.2018 21:51


sykorkamaru
Stromeček rozsvítí Ježíšek. :) Dcera je takový aktiv v rozbalování dárků, takže asi bude pomáhat i ostatním..:)
13.12.2018 21:50


luciebin
Stromeček zdobime poslední adventní neděli a od té doby nám svítí. Ježíšek zvoní na zvoneček a dárky rozbalujeme všichni společně.
13.12.2018 21:39


BarboraN
U nás zvoní Ježíšek a ten taky rozsvěcuje stromeček. :-) Obojí dělá moje máma. Dárky si rozbaluje každý sám, ale od stromečku je na stříkačku nosí děti a ty je dál rozdělují mezi obdarované.
13.12.2018 21:33


ljanickal
V loni jsem rozsvitila ja, letosni vanoce si malej uz rozsviti sam, zvoni u nas deda
13.12.2018 21:29


barboraf
Loni byl stromeček pro syna ještě překvapení, letos ho asi už budeme zdobit společně. Ježíšek musí zazvonit, jinak bysme nevěděli, že už u nás byl
13.12.2018 21:22


lagerthaa
stromecek zdobíme společně ale o zvonění jsme se s partnerem ještě neshodli ohledně toho jestli lhát a pokud ano jak hodně
13.12.2018 21:21


barboraf
Loni byl stromeček pro syna ještě překvapení, letos ho asi už budeme zdobit společně. Ježíšek musí zazvonit, jinak bysme nevěděli, že už u nás byl
13.12.2018 21:21


MarLife
Ano, cinká u nás Ježíšek (většinou já). Zacinkám v obyváku u stromečku a pak příjde muž s dcerkou :-)
13.12.2018 21:17


veronikasleglova
Stromeček rozsvěcuje až Ježíšek..cinkat budeme..budou to vlastně první Vánoce, které už bude starší syn vnímat, tak jsem sama zvědavá, jak to bude probíhat.
13.12.2018 21:13


civecka
Stromeček rozsvítí Ježíšek. A taky zacinká na zvonek. A dárky si rozbaluje každý sám :-)
13.12.2018 21:11


Kudela
Každý rok jinak. Děti (1, 3 a 5 let) postupně dorůstají do různých funkcí u stromečku - od spinkání a nevěnování pozornosti čemukoliv, přes rozbalování dárků pro všechny až po hledání písmenek svého jména na dárcích.
13.12.2018 21:11


RadkaH
Stromeče zdobíme i rozsvěcujeme společně. Se zvonečkem cinká manžel :) Dárky rozdávají naše dcery a každý si rozbalí ty svoje.
13.12.2018 21:02

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion