NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

VÝTVARKA

Barva (32)

Papír (104)

Textil (36)

Přírodniny (41)

Modelování (15)

Jiné materiály (54)

Lepení (17)


IQ HRY

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

DIY POLŠTÁŘKY BEZ ŠITÍ

Vlastnoručně vyrobený originální plyšáček - ten je nej! Můžete ho libovolně nazdobit, ať už z něj bude mazlík na spaní nebo super cool dárek. Zde máte popis, jak takový milý polštářek s dětmi vyrobit. Je to jednoduché a dokonce bez šití!

Potřebujeme:

  • látka fleece
  • výplň (vatelín, molitan...)
  • filc (na oči, pusu, tváře atd.)
  • nůžky
  • tavná pistole, lepidlo

 
Připravte si fleece. Ten můžete koupit v látkách v metráži nebo můžete využít i pěknou nepoužívanou deku. Důležité je, aby šlo o textílii (netkanou), která se nebude po nastřihání třepit a odpadat.

Jakou vyberete barvu? Můžete zvolit obe strany polštářku stejné nebo každou jinou. Velmi hezký polštářek je v barvách lví hlavy (žlutá, oranžová, písková). Nebo červený / růžový jako srdce, žlutý jako sluníčko, zeleno fialový jako květina...

Látky položte na sebe a vystřihněte kruh. Průměr je na vás, jak chcete mít polštář velký. Počítejte však s okrajem třásní cca 10 cm a  mírné zmenšení při naplnění polštáře vatelínem. My vystříhli kruh o průměru 50 cm.

Kolem dokola po celém obvodu polštáře nastřihejte třásně. Měly by být ideálně cca 2 cm široké a 10 cm dlouhé. Odlišnosti a různě široké střihy nevadí ;-)

Teď začněte třásně svazovat. Vezměte vždy jeden horní a jeden spodní konec a 2x svažte k sobě. je to jednoduché, jen to zabere trochu času. než dovážete všechny třásně, nechte malou mezeru cca 10cm a postřárek pěkně napěchujte výplní. Pak dovažte zbylé třásně k sobě. Polštárek protřepte, aby se výplń hezky rozložila.

A hurá na zdobení! Z barevného filcu si nastřihejte oči, pusu, tváře, fousky atd. a vyzkoušejte na tváři polštářku tu nejlepší grimasu a pak nalepte pomocí lepidla nebo tavné pistole. Zdatnější starší děti mohou části filcu došít bavlnkou a dotvořit tak například jemnější řasy nebo fousky. 

Jsme napnutí jako kšandy do jakého výtvoru jste se pustili. Pochlubte se, jak se vám to povedlo!

 

 















VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion