NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

VÝTVARKA

Barva (32)

Papír (104)

Textil (36)

Přírodniny (41)

Modelování (15)

Jiné materiály (54)

Lepení (17)


IQ HRY

RECEPTY

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: petra TND

KYTKY Z ORGANZY

Kdo by neznal kytičky z organzy. Nebojte se a zkuste je vyrobit spolu s dětmi. S vaší asistencí to hravě zvládnou a ozdobí si kabátek nebo získají krásný dárek pro babičku.

Potřebujeme:

  • organza
  • filc
  • nůžky
  • svíčka
  • korálky, knoflíky
  • jehla a nit
  • spínací špendlík

Tato aktivita je spíš pro starší děti, protože pracujete se svíčkou a jehlou. Pokud se ale s malými pustíte do tvoření společně, garantuji, že je koukat a pomáhat bude bavit, výroba kytiček je totiž fascinující :)

Organzu různých barev a filc koupíte v galanterii i v některých výtvarných potřebách. Použít ale můžete i jiné druhy látek s umělým vláknem, postačí i odstřižky a malé kousky. Zkombinujte si barvy na kytičky a vystřihejte z látek kolečka. Můžete udělat různé velikosti a vůbec nemusí být pravidelná a přesná, protože jejich okraje zkroutíme a zatavíme. Opatrně nad svíčkou každé kolečko zvlášť nahřejeme a ono se zkroutí jako okvětní lístek. Některá kolečka můžete ohýbat jen po okrajích a kytičku pak budete patrně více vrstvit. Naopak jiná můžete zvlnit hodně a pak vám na kytičku postačí třeba jen tři. Zvlněná kolečka navrstvěte na sebe, nejmenší do středu a na něj přišijte knoflíček nebo korálky. Dospod květinky přišijte kolečko z filcu jako podložku. Na tu můžete přišít spínací špendlík a používat kytičku jako brož. Tak ať vám dělá parádu!






VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion