NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

RECEPTY

Polévky (13)

Pomazánky (9)

Saláty (4)

Bezmasá jídla (28)

Jídla z masa (4)

Dezerty (47)

Cukroví (22)

Nápoje (7)

Domácí pečivo (11)

Ingredience (2)

Ostatní (3)

Články (4)

Zavařování (2)


IQ HRY

VÝTVARKA

TIPY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY S JAHODAMI

Dvě věci, které osobně miluju a mají je moc rády i moje děti. Jahody a čokoláda! Tak proč tyto dvě lahodné věci nespojit v něco tak jednoduchého a přitom báječně ladící oku :-) 

Konečně je sezóna jahod v plném proudu a já se jich stále nemohu nabažit :-) Ale to jsem v dětství na ně byla lehce alergická, takže asi doháním, co mi uteklo :-)

Budeme potřebovat:

  • tabulku kvalitní 70% čokolády
  • čerstvé jahody
  • řecký nebo nějaký hustší bílý jogurt (volitelně)
  • javorový sirup ( nebo sladidlo dle vaší preference)
  • hoblinky kokosu  nebo kokos strouhaný (na ozdobu)
  • malé silikonové košíčky 

Postup:

Ve vodní lázni si pomalu mícháním rozehřejte nalámanou tabulku čokolády. Její konzistence nemusí být úplně supertekutá, ale na druhé straně je potřeba všechny kousky pěkně rozpustit. Pak vyndejte z lázně a připravte si košíčky.

Poté kávovou lžičkou dejte trochu čokolády do košíčku a roztírejte pečlivě na celý povrch uvnitř košíčku včetně dna. Pokud je čokoláda hodně tekutá, bude vám trošku stékat. Ale nebojte se. Když uděláte tenkou vrstvu, šoupněte košíčky do mrazáku a během chvilky vám čokoláda zatuhne. Pak naneste druhou vrstvu. Je to lepší, aby čoko košíček byl trošku silnější, nebude se pak při vylupování z formičky lámat. Podle toho, kolik máte formiček k dispozici a kolik košíčků chcete udělat, tak prostě jen opakujte postup natření čokolády dovnitř formičky a pak šup do mrazáku. Pak stačí jen opatrně vyloupnout z formičky. Zkoušela jsem ze zvědavosti i papírové košíčky, ale ty bohužel neudělají tak krásnou strukturu, a hlavně jsou dosti savé a čokoláda se špatně vylupovala.

Dále omyjte a očistěte jahody, nakrájejte na malé kousky a nasypejte do košíčků. Zdobit můžete buď jednoduše strouhaným kokosem nebo kokosovými hoblinkami. Já volila ještě druhou variantu. Smíchala jsem hustý řecký jogurt s trochou javorového sirupu a navrstvila na jahody a přidala strouhanou čokoládu.

Když jsem recept připravovala, bylo dost horko a bála jsem se, že třeba košíčky brzy povolí a roztečou se. Ale byla to zbytečná obava. Vydržely určitě tak dvě hodiny, než jsme si je dali jako zákusek po grilování :-) Na párty by bylo třeba prima desert vložit do papírových košíčků, aby děti či dospělí nebyli tak upatlaní...Ale myslím, že od čokolády to vůbec nevadí !

 

 







VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat


Zatím nikdo nic nenapsal ...
O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion