NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Jemná motorika (1)

Za kulturou (34)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

2.NADĚLOVÁNÍ - FANTAZIJNÍ

Slibovali jsme, že dárky v letošních Ryze českých vánocích budeme  nadělovat vždy každé pondělí, středu a pátek, tak dnes k vám letí už druhý článek na jehož konci najdete další dva dárky. Doufáme, že jste včera nepropásli první „ptačí“ nadělování, které tedy bohužel odstartovalo s jednodenním zpožděním :-(

SPLŇTE JIM SEN 

Včera jsme vám psali o projektu pro děti, dnes bychom vám rádi dali tip na projekt pro seniory. Protože stejně tak, jak je důležité věnovat péči potřebným dětem, stejně tak je i mnoho dědečků a babiček, který si zaslouží naši pozornost, byť nejsou naše vlastní rodina. A také je to krásná příležitost, jak s dětmi mluvit o starých lidech a stáří.

Možná že tento projekt ale už znáte. Má půvabný název Ježíškova vnoučata. Je to projekt Českého rozhlasu. Propojuje lidi v domovech a dalších státních i nestátních zařízeních pro seniory s dárci, kteří se rozhodnou jim navlastní náklady splnit přání nebo poskytnout věcný dar. V databázi na webu projektu si vyberete, zda chcete věnovat dárek, zážitek a nebo třeba stokorunu. 

Jak se tedy stát Ježíškovým vnoučetem?

  • Dárce vybere přání (dárek nebo zážitek), které seniorovi splní nebo poskytne, na webových stránkách www.jeziskovavnoucata.cz. Po kliknutí na tlačítko "chci věnovat"  dárce vyplní formulář, kde zadá svoje jméno, příjmení, telefonní číslo a platnou e-mailovou adresu. Potvrzení je dokončeno kliknutím na odkaz v ověřovacím e-mailu, který dárce dostane během pár vteřin na svoji adresu. Údaje z formuláře evidujeme v databázi a nejsou veřejně viditelné. Přístup k nim má pouze malý okruh organizátorů.
  • Po potvrzení přijde dárci e-mail s podrobnostmi. V té chvíli jsou údaje automaticky odeslány pověřenému pracovníkovi příslušného domova. Ten se mu bezprostředně telefonicky nebo přes e-mailovou adresu ozve, aby domluvil předání konkrétního daru nebo splnění přání. V tuto chvíli je takové přání rezervované.
  • Dárce má pak 7 dní na poslání nebo předání daru a 10 dní na splnění přání nebo na domluvu, kdy bude splněno. V případě, že byl dar doručen, přání splněno nebo přesně domluven termín jeho splnění, označí pracovník domova tuto skutečnost v databázi a přání se přesune do kategorie splněných. Poté dárci přijde poslední e-mail s poděkováním a odkazem na facebook, kde může své přání sdílet a inspirovat své přátele. Pokud k předání daru nebo splnění přání v termínu nedojde, je přání nebo dar znovu v databázi označen jako volný.
  • Dárce se zavazuje, že dárek, který chce darovat, je nový a nepoužitý.
  • Dárek můžete poslat poštou a nebo po domluvě s domovem seniorů předat osobně.

Pokud byste šli do tohoto krásného projektu, isnpirujte ostatní a pošlete nám třeba fotku na Facebook nebo na info@testovanonadetech.com, moc rádi ji zvěřejníme.

NECHTE ROZEHRÁT DĚTSKOU FANTAZII

Věříte, že loutky a pohádky mohou být v dnešní době dost silné a přitáhnout děti a rodiče ke společnému domácímu hraní? My tedy ano, máme to hodněkrát ověřené :-) Nejen že žasnete, co děti umí díky své fantazii rozehrát, ale také spolu strávíte krásný čas. A ten je v dnešní době čím dál vzácnejší a někdy nám trochu utíká pod rukama.

Proto bychom vám dnes moc rádi nadělili nádherné české loutkové divadélko Marionetino. Tato česká značka už vznikla před několika lety a stojí za ni neskutečně milý manželský pár. Protože nemohli tenkrát pro své děti objevit žádné veselé, barevné loutkové divadlo, tak začali vyrábět svoje vlastní. 

Dnes tedy nadělujeme Loutkové divadélko, kde je uvnitř šest kompletních pohádek, 30 loutek, 7 scén, 20 doplňků. Zahrajete si tak pohádky Červená Karkulka, Perníková chaloupka, O neposlušných kůzlátkách, Budulínek, Boudo Budko, pohádka o Koblížkovi. 

ZHASNĚTE A ŽASNĚTE

Taky si myslíte, že nejlepší věci vznikají omylem? :-) My tu máme důkaz! Jana a Jitka, tvořící pod značkou Pikle ví o tom své. Prostě jim ke hře Maý hvězdář přišly chybné kartičky a ony je nezahodily. Naopak. Proměnily je v úžasnou novou hru Prosviť a vyprávějkterou najdete právě v dnešním nadělování.

Hra "Prosviť a vyprávěj" slouží jako osnova pro vyprávění vlastních příběhů. Kartičky s vyřezanými obrázky prosvítíte baterkou, lampičkou nebo třeba mobilem. Způsob hraní je na vás! Můžete si každý náhodně vytáhnout 5 kartiček a vymyslet k nim příběh nebo zapojit do hry všech 20 kartiček. Ve vyprávění se můžete střídat po jedné kartičce nebo mít každý svůj vlastní příběh. Karty vám může někdo určit nebo si jejich posloupnost upravíte sami. Zkuste kartu přibližovat a oddalovat od světla, uvidíte, co to udělá:-) Určitě vymyslíte spoustu dalších způsobů, jak je využít. 

 SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY K NADĚLOVÁNÍ V RYZE ČESKÝCH VÁNOCÍCH

 1. Do soutěže o dárečky se zapojíte tím, že odpovídáte na soutěžní otázku do komentáře tady na blogu pod článkem a nebo i na Facebooku. Abyste mohli vždy k soutěžnímu článku připojit na blogu komentář, je potřeba být na blogu přihlášen. Pokud ještě nemáte registraci, je to pár kliknutí tady. Pak už můžete nejen komentovat veškeré články, ale hlavně si zdarma stahovat všechny námi vytvořené šablony na tvoření (třeba vánoční), zdarma testovat převážně české výrobky a být také první, kdo se vždy dozví, co nového chystáme a co vám třeba mohlo uniknout na blogu.

2. Odpověz na otázku zde na blogu: Jaký dárek nebo jakou českou značku byste chtěli najít v našem dalším nadělování?

3. Pokud sledujete i náš Facebook Testováno na dětech a okomentujete nám tam také vždy aktuální soutěžní článek - odpovědí na otázku a připojíte slovo "BLOG", rádi zařadíme vaše jméno do losování ještě jednou.

4. Pokud budete soutěž sdílet na Facebooku, zařadíme vás do slosování opět ještě jednou. Šance vyhrát je zas o něco vyšší. Pozor! Abychom mohli ověřit, kdo konkrétně soutěž sdílel, je potřeba, abyste článek sdíleli veřejně (nastavení u sdíleného článku).

5. A nebojte, kdo nás sledujete na Instagramu, žádná informace vám také neunikne! A naopak, tak se těšte, že pouze pro Instagram máme připravené i specialitky, které budou právě jenom tam. Proto číhejte na ně, objeví se nečekaně :-) Sledujte nás !

Soutěž končí v pondělí 26.11. a poté vybereme dva výherce. Jednoho obdarujeme krabicí Ptáci  od AniMuk a druhého Ptačím batůžkem od Nese v lese. Výherce vyhlásíme v tomto článku tady na blogu.

 

Koukněte, jaké další  nadělovací soutěže jsou už na blogu a zapojte se:

1.nadělování - odkaz na článek tady - soutěž končí v pondělí 26.11.

3.nadělování - knižní - odkaz na článek tady - soutěž končí v pondělí 3.12.

 

SOUTĚŽ UKONČENA 

Je vylosováno a vyhrává:

  • ZirafaDH - české loutkové divadélko Marionetino
  • luciebin - hru Prosviť a vyprávěj od Pikle

 Gratulujeme!






VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



JaDa
Krasnych autoru a znacek je fura, a to je moc dobre! Snazim se svym detem ukazat krasu a tvorbu s dusi a ten v mainstreamu opravdu nenajdeme... Mame radi LittleFinger, FUFO, Pikle, Pipasik, NatyNaty, Mamapocket, ByMyyna, Z Lesa (Jana Kudrnova), Andrea Tachezy, Brouci manufaktura, Utukutu. Krasny advent!
10.12.2018 21:00


zlatis
Letos mám zálusk na něco rozvíjejícího fantazii. Právě divadélko či Prosviť a vyprávěj jsou tak přesně to pravé. Ale nacházím tu spoustu další inspirace. Děkuji.
28.11.2018 20:34


Janitab
Cokoliv, co nezabírá doma moc místa. To je pro mě aktuálně hlavní kritérium. Zatím máte v nadělování samé krásné věci. :)
28.11.2018 09:45


Zuzichichi
Stavebnici Pony
27.11.2018 13:06


DanielaMal
Je úžasné, kolik Čechů má skvělé nápady. Já je objevuju díky mojí malé dcerce, pro kterou hledám jiné hračky, než jaké měla její starší sestra. Sůvy z dříví, Juchuuu, FUFO, Cubeek od Little Bears, Pexetrio a Multitrio, Hravé vzdělávání, České montessori pomůcky, Ježpodi, truhlářství Záboj, Zodpovědná výuka, Hravokádo, české dětské knížky a leporela...a další :-)
26.11.2018 23:51


terinaj
juchuuu nebo utukutu, ale taky růžový sad nebo pišlík, deskovky od lucie ernestové, ani-muk, pikle.cz
26.11.2018 23:49


opicka
Toho je :) Utukutu, stavebnici Pony, lidské tělo od Juchuuu,...
26.11.2018 22:39


dendyska
Ráda bych nějakou pěknou společenskou hru.
26.11.2018 22:02


JanaZdvihalova
Skvělá by byla deskovka Lucie Ernestové
26.11.2018 21:55


Hanuu
Rada bych tu videla vyrobky od Juchuuu. Jsou skvele.
26.11.2018 21:52


vercasedi
Nějakou knížku od Petra Horáčka. Miluju jeho příběhy a nádherné ilustrace!
26.11.2018 21:49


pavlinam
stavebnici Pony nebo houpací prkno
26.11.2018 21:38


tina23
Něco z kreativních hraček z Agátina světa https://www.agatinsvet.cz/, jsou nádherné.
26.11.2018 21:23


meluzinkaa
Něco od Lali jógy :)
26.11.2018 21:01


stepanda
Dobrý den, nevím, jestli to tu už někdy nebylo, ale se synem máme moc rádi hry od Lucie Ernestové z jejího obchodu Duhová kočka (https://duhovakocka.cz/)
26.11.2018 20:43


cerlada
Jakoukoli knihu od Anety Žabkové s jejími pěknými ilustracemi :-)
26.11.2018 19:13


hubackovaveronika
Nějakou knížku od Venduly Hegerove :)
26.11.2018 14:23


barboraf
Líbila by se mi nějaká stolní hra pro nejmenší, máme hry od Lucie Ernestové, ale syn ještě neumí počítat, tak kdyby byla nějaká s obrázky místo čísel na kostce, pamatuju si takovou ze svého dětství. Nebo oblečení od Nadomaanaven, Dupeto, Unuo nebo houpací prkno od Utukutu nebo Cubeek od Little Bears. Ježíškových vnoučat jsme se účastnili loni jako sousedská komunita, teď už bydlíme jinde, tak zkusíme něco splnit sami.
26.11.2018 11:29


papaja84
Merino oblečení od Crawler.
26.11.2018 11:13


vendyzer
něco od Juchuu
26.11.2018 10:26


elle25
Nás by bavilo nadělení v podobě sady od Juchuuu:)
26.11.2018 10:06


raczek
U nás by se nejvíc užila hra od Albi nebo prkno od Utukutu.
26.11.2018 09:26


jvaneckova
Little Bears nebo Utukutu.
26.11.2018 08:15


bzanda
Knížky pro děti od Venduly Hegerové
26.11.2018 08:11


ganazuz
Kufrikov. Nebo neco dreveneho :)
26.11.2018 06:44


Kajka78
Něco krásného dřevěného od Sůvy z dříví.
26.11.2018 05:28


kristynak
Nějaká kreativní sada od Ani-Muk
26.11.2018 01:24


Ifuca
Papírové modely jako vycházely kdysi dávno v ABC. Tvoří vůbec ještě někdo nové?
25.11.2018 23:35


Nika
Knížky nebo společenské hry od Lucie Ernestove nebo něco tvořivého od ANiMUK(to už tu je)nebo INSTANTNI PATWORK.
25.11.2018 23:33


Jstr
Něco od Juchuuu :0)
25.11.2018 23:00


ljanickal
Stavebnici pony
25.11.2018 22:42


Lucyen87
něco od Albi ;)
25.11.2018 22:23


nastenka150
Pikler trojúhelník :)
25.11.2018 22:11


Iben
Utukutu :)
25.11.2018 21:21


Lenourecek
Houpací prkno, to by byla opravdu pecka :)
25.11.2018 21:10


Nikola624
Něco krásného od Juchuuu :)
25.11.2018 21:05


rennfri
Radost by mi udělaly obrázky Z lesa :-)
25.11.2018 20:38


konik
Líbilo by se mi cokoli od Juchuuu!
25.11.2018 20:34


Ktosovska
Utukutu :-)
25.11.2018 20:23


PetraO
Moc by se nám líbilo MARIONETINO
25.11.2018 20:13


santcori
Zuzadesign, má krásné mimi věci.
25.11.2018 20:00


milackova
Dobrý večer, potěšila by nějaká grafika od Jany Kloučkové Kudrnové, případně kniha od Pavly Soletky Krátké. Hezký předvánoční čas, MM
25.11.2018 19:46


path
Knížky od Vojtěcha Kubašty - prostorová leporela, ty po mně a sourozencích už bohužel nevydržely.
25.11.2018 19:41


petrafai
Něco od Little Bears:-)
25.11.2018 18:38


Misska20
Lego Duplo nebo nějaká zábava od Albi (knížka kouzelné čtení, Obchod od Kvída, nějaká hra..)
25.11.2018 18:32


LK34
Kinetický písek.
25.11.2018 18:29


janetka
Nějakou pěknou knížku.
25.11.2018 18:19


ZuzuleT
Šijeme srdcem :-)
25.11.2018 17:54


Hanka89
Nás, nebo asi maminku :-D, by potěšil zvukostrom od Targe, případně nějaké vkládačky od dřevo dětem. A když tu čtu stavebnici PONY, tak to jsem ani nevěděla, že jsou češi.
25.11.2018 17:47


hadiva
My moc věcí nekupujeme, tak se v hračkách ani dárkách nevyznám, ale nedávno jsem narazila na tu dřevěnou stavebnici PONY a ta se mi líbila fakt hodně :-)
25.11.2018 17:38


hanulii
Bobobox nebo neco pekne od Juchuuu :)
25.11.2018 17:17


Biggblue
Česká dřevěná stavebnice PONY
25.11.2018 17:11


Rolenkaka
Napadá mě CD Ukolébavky od Robina Krále či desková hra Lucie Ernestové:)
25.11.2018 16:29


7vera8
Cokoli od Běžíliška - malé nakladatelství originální literatury pro děti
25.11.2018 16:15


MChurch
Kalendář od Zodpovědné výchovy nebo oblečení od Shark in the Park. Spoločenská hra by nám rozveselila vánoce.
25.11.2018 15:04


Daniela207
Stavebnici Pony nebo deskovou hru od Lucie Ernestove :-)
25.11.2018 14:37


Aneet
Nějakou hezkou společenskou hru pro naši rodinku
25.11.2018 14:35


Katuuulka
Společenská hra od Albi by byla super :-)
25.11.2018 14:01


bastet
Knihu Můj první zápisník.
25.11.2018 13:39


janaro
Libilo by se mi Lego nebo nejaka hra od Albi ci Mindoku
25.11.2018 13:23


TaKacka
Já bych brala nějaké domino či černého Petra :)
25.11.2018 13:19


Victoria
Doufala jsem v něco od Pikle - což se právě stalo :-) Ale u nás nikdy není dost knížek, takže by bylo fajn kdyby se tady nějaká objevila - aspoň pro inspiraci.
25.11.2018 12:59


zuzaherr
Knizky nebo montessori hracky
25.11.2018 12:59


elg
Třeba knížky, nebo kreativní hry. Moje děti milují obojí.:)
25.11.2018 12:05


Karol89
Nějakou parádní stolní hru :-)
25.11.2018 11:51


Yulia
Hry od českého výrobce Kami
25.11.2018 11:41


Tynac
Nějaké kreativní hračky, nebo hru od Albi.
25.11.2018 10:53


petrac
jakoukoliv kreativní hračku, nejlépe vyráběcí
25.11.2018 10:36


Petra2018
Jakekoli drevene hracky od firmy Detoa, zejmena drevena kousatka pro miminka, v kamennych obchodech spatne shani. Nebo nas ted zaujala deskova hra Smolicek pacholicek v retro provedeni https://www.hugochodibos.cz/smolicek/.
25.11.2018 10:34


MadLenka
Líbí se mi stavebnice FABER od Antonie&Emma nebo stavebnice PONY.
25.11.2018 10:16


Evulineek
Duhová houpačka a pak nějaké rodinné zážitky :)
25.11.2018 10:14


evangel
Třeba nějakou pěknou knížku nebo deskovou hru např. od Lucie Ernestové nebo Unuo. Děkuji
25.11.2018 09:59


Anet284
Knížka od Svojtky
25.11.2018 09:56


panprag
My bychom tu rády viděly třeba nějaké "zážitky" - nedávno jsem s 8mi letou dcerou byla na Neviditelné výstavě a byl to pro obě neuvěřitelný zážitek. Díky H.
25.11.2018 09:51


ayni
nějaká hra od Albi
25.11.2018 09:25


snany
Ferda a jeho mouchy, dále pak třeba duhovou houpačku
25.11.2018 06:39


Grigi
Bobobox alebo Ferda a Emušáci
24.11.2018 23:49


evacek
Nejake prvni cteni.
24.11.2018 20:29


Tereza28
Marionetino mam vyhlídlé pro dcerku k narozeninám. Jinak by se nám líbilo něco od Djeco.
24.11.2018 20:25


pitrushka
Líbila by se mi nějaká zajímavá kniha pro změnu pro rodiče - od nakladatelství Portál - například Když děti často stůňou, knihu od Matějčka nebo podobnou. Vlastně by bylo lepší asi vyhrát poukaz do nakladatelství :-)
24.11.2018 20:24


hankafb
Houpaci prkno nebo knihu od Svojtky
24.11.2018 18:55


Kveta
Albi, Svojtka, Unuo
24.11.2018 18:18


kamilade1
Dobrý den, zaujal mne Ferda Emušák a jeho mouchy. kamilape.de@seznam.cz
24.11.2018 16:45


Maga
Utukutu alebo Pony.
24.11.2018 15:00


trestidlo
Dobry den, libila by se mi nejake sada pro zacinajici skolaky od projektu oskola.cz Dekuji
24.11.2018 11:02


LucianaH
Líbilo by se mi prkno nebo houpačka Spectra od Utukutu
24.11.2018 10:49


luciebin
Moc by se mi líbila soutěž o nějakou hračku pro nejmenší od Little Finger nebo nějaká kreativní a naučná hra od Pipasik.
24.11.2018 10:17


radusprdus
Nejaka hezka knizka, kterou bychom mohli spolecne cist ma dobrou noc.
24.11.2018 09:21


Ladafree
Kulickodrahu. Divadlo loutkove
24.11.2018 08:22


dasza
Ricni kameny.bosodrahy.houpaci prkno.ruzne deskove hry;)
24.11.2018 07:17


Dudlice
Cokoliv co podněcuje fantazii, tvořivost a stmeluje rodinu. Mám ráda hry od Kvido, hračky od Víno nebo hry od Albi... Vystřihovánky, dřevěné skládačky, toho je :)
24.11.2018 06:53


horakovanika
Knížky od Svojtky a nebo něco od Albi :)
24.11.2018 05:03


Janys78
Cokoliv od Pipasik
24.11.2018 00:28


BarboraN
Kniha od nakladatelství Baobab.
23.11.2018 23:58


VeronikaCizkova
Moc by se mi líbila soutěž o nějakou hru od Lucie Ernestové a nejenom hru :)
23.11.2018 22:57


majka20201
Moc by mě potěšilo kdyby se soutěžilo o sirupy Kitl. Jak ovocné, tak třeba i smrkáček a jiné....
23.11.2018 22:30


Kaci81
Rádi podporujeme české tvůrce, v poslední době si děti zamilovaly příběhy o pavoučkovi Vinckovi od autorek z Elmavia,od Ježíška si přejí jeho příběhy na CD..
23.11.2018 22:28


lagerthaa
líbila by se mi knížka nebo něco ve stylu Animuk :)
23.11.2018 22:12


vervila
Houpací prkno Utukutu, kufříky od Pikle nebo potom cokoliv ke čtení :-)
23.11.2018 22:00


rmarci
Nejake drevene prkno, drevenou houpačku a nebo nejakou pomucku k pohybovemu rozvoji :)
23.11.2018 21:52


tria
Suvyzdrivi, nakladatelství Běžíliška
23.11.2018 21:33


Pavinka
já bych si přála piklerův trojuhelnik od šikovného českého truhláře, kluci jsou hypotonici a mají potíže s hrubou rovnováhou, trojuhelnik sice doma nemame, ale myslím, že to je super věc na domácí blbnutí a zábavné cvičení rovnováhy :-)
23.11.2018 21:30


civecka
Cokoliv ze dřeva nebo knížky.
23.11.2018 21:26


sykorkamaru
Mě by se líbil zvukostrom :)
23.11.2018 21:23


Jandve
Prala bych si personalizovanou knizku/leporelo (nebo poukaz na ni/nej) od Modreho Slona. Prijde mi, ze se o tomto projektu malo vi a je to obrovska skoda, protoze pro deti se, stanou-li se sami hlavnimi hrdiny, otevírá cesta ke kniham. Je to jednoduse darek, co ma smysl. :)
23.11.2018 21:22


Catherine
Mně by se moc líbila deskovka pro malé děti a nebo pěkná knížka :)
23.11.2018 21:22


Jandve

23.11.2018 21:19


Ladyhawke
Utukutu nebo nějakou pěknou knihu od Svojtky;)
23.11.2018 21:17


tttrable
Krasny vecer,jeziskova vnoucata je skvely projekt ,u ktereho slzim kazdy den..libilo by se mi cokoliv od juchuu;)
23.11.2018 21:17


weka19
Pipasik
23.11.2018 21:00


Silverwing1
Z českých značek Utukutu a z hraček se přidávám k deskovým hrám nebo šitým maňáskům
23.11.2018 20:57


bogape
Bavily by mě motorické hračky pro děti +-1 rok :)
23.11.2018 20:50


Adrianita
Něco pohybového - duhu, kladinku, zebriny...
23.11.2018 20:41


MOpa
Jakoukoli drevenou skladacku pronejmensi
23.11.2018 20:39


hanceh
Hru o nakupování od Albi
23.11.2018 20:37


ZirafaDH
Knizky od Hegerove, Rentgeny Lidske tělo od Juchuuu! nebo hra Obchod od Albi
23.11.2018 20:35


veronikasleglova
Utukutu, stavebnice Pony
23.11.2018 20:32


RadkaH
Mamapocket, deskovou hru, knížky.
23.11.2018 20:21


ballonka
Nějakou deskovou hru pro děti od 5ti let.
23.11.2018 20:03

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion