NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Jemná motorika (1)

Za kulturou (34)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

6.NADĚLOVÁNÍ - HRAVÉ - UKONČENO

Asi už jste vyhlíželi, kdy vám ukážeme další prima české značky a jejich báječné výrobky (nejen) pro děti. Jenže nemoc si nevybírá, a tak tohle ťukám pro vás občas z postele, občas si na chvíli ukradu pracovní židli od svého muže :-) Ale dnešní nadělování už nesneslo odkladu, protože dnes....dnes se hodně radujeme, jelikož tu pro vás máme v soutěži dárečky, o které jste si psali hlavně na Instagramu. Takže jdeme na to, a pojďte se začíst do dalšího nadělování v projektu Ryze české Vánoce. A nazapoměňte, že stále běží 4. (odkaz tady ) a 5. nadělování(odkaz tady). Tak tam taky mrkněte!

PIKLE

Malý hvězdář 

Poznávací sada Malý Hvězdář originálním způsobem seznamuje děti s nejznámějšími souhvězdími. Stačí prosvítit proříznuté hvězdičky a rázem je v pokojíčku noční obloha. Kartičky se souhvězdími lze vzít s sebou i ven a zpestřit si pozorování nebe hledáním souhvězdí.  Většina mužů ráda hledí ke hvězdám a tak nás nepřekvapuje, že tuto sadu si na trzích často kupují muži sami pro sebe. Každý by rád uměl poznat všechna souhvězdí a tahle sada k tomu může alespoň trochu dopomoci. Trénovat můžete doma na stěně nebo si vytvořit hvězdné nebe přímo v pokojíčku! Karty prosvěcujte jedním světelným zdrojem, třeba mobilem. Pokud má baterka nebo lampička více ledek nebo žároviček, bude obraz rozmazaný. Sada obsahuje několik celoročních souhvězdí a řadu nejznámějších souhvězdí rozdělených podle ročních období. Pomocí barevných samolepek je možné si jednotlivé karty označit. 

Kdo za tím vším stojí?

Značku Pikle známe už od jejího začátku. Tvoří ji Jana a Jitka, úžasné ženy, se kterými máme tu čest se znát osobně a jsou pro nás inspirací. Obě s hlavou plnou nápadů, které pod Piklemi realizují. Inspirací jim jsou vlastní děti. Vznikají tak hračky, hry, tvořivé a vzdělávací sady a to nejen pro děti. Vše z přírodních materiálů a v České republice. Hračky jsou navržené tak, aby jedna věc zabavila jak 3 leté, tak 8 leté dítě. Stávají se tak hračkami, které se budou dědit po generace. Tyto hračky posouvají děti dál, podporují fantazii, kreativitu a tvořivost.

 

MARIONETINO

Velké loutkové divadlo

 Kolik času Vaše dítě tráví s tabletem, mobilem nebo si hraje na počítači? V dnešní době, kdy se komunikuje velmi zkratkovitě, po internetu nebo dokonce v obrázcích a smajlících, může být naše divadélko pro děti velmi přínosné. Loutkové divadélko nejenže rozvíjí slovní zásobu a kreativitu, ale také značně podporuje rétorické schopnosti. Toto velké divadlo se 30 loutkami obsahuje největší množství loutek, kulis a scén ze všech produktů značky Marionetino. Díky množství postav se dají zkombinovat celé další pohádky a bajky. Kromě získaného certifikátu odborníků SPRÁVNÁ HRAČKA bylo toto divadlo úspěšně testováno u dětí a rodičů

Kdo za tím vším stojí?

Když jsme poprvé v ruce drželi loutky z divadélek od značky Marionetino tak jsme žasli. Líbily se nám velmi jak výtvarně, tak i materiálem a zpracováním. No a když jsme se  zároveň seznámili i se zakladatelkou a nesmírně milou duší Katkou Drdlovou, tato značka se u nás zařadila mezi naše TOP! Značka Marionettino je rodinnou firmou. Máma, táta a dvě dcery. Kdysi dávno Katka a její muž  dětem chtěli koupit loutkové divadlo, ale moc to nedopadlo ... Bohužel nabídka před více jak deseti lety nebyla skoro žádná a zpracování také neslavné. A tak jak to mohlo dopadnout. Katka a její muž, byť oba dva hudebníci, se pustili do výroby prvních divadélek! A dnes po více jak deseti letech se můžete podívat, že jejich nabídka je vskutku zkvostná!

 

 STOA - ZAHRADNÍ ZÁBAVA

Hookbruč na cesty - venkovní hra pro děti i dospělé 

Hookbruč [:hok-bruč:] je česká  venkovní hra, kterou si oblíbíte zejména díky jednoduchým pravidlům a možnosti hrát ji téměř kdekoli. Múžete si ji vzít na dovolená, kempování, rekreace, s kamarády, do parku ale dá se použít i ve školách či školkách atd. Sada je určena pro čtyři hráče, ale dokoupením obručí ji může hrát klidně i více hráčů. Je ideální pro děti i dospělé. Celou sadu na hru máte pěkně schovanou v  bavlněném vaku, který si lehce přehodíte přes rameno a můžete přenést kamkoliv. 

Kdo za tím vším stojí?

STOA je česká rodinná firma, která prodává a pronajímá venkovní hry a aktivity a to již od roku 2006. Výhodou je, že si u nich můžete i navolt jiné varianty a jsou vám ochotni vyjít vstříct. Každým rokem se také snaží na trh přinést nové hry (například soubor her Drá-kula, Hookbruč, Garden-rondo, Hexagól, Ketchit,...) nebo nová provedení - další hrací plochy, velikosti, tvary a řadu dalších.

 

 LALI JÓGA

Jógové karty pro začátečníky  

Hanka Luhanová, zakladatelka Lali jógy a České asociace dětské jógy, pečlivě vybírala cviky tak, aby byly co nejpřínosnější pro děti i dospělé, začátečníky i pokročilé. A tak vznikly Jógové karty pro začátečníky. Vycházela ze své mnohaleté zkušenosti jógové instruktorky, z poznatků vývojové kineziologie a dalších terapeutických metod, se kterými se během své praxe měla možnost setkat, a pomohly jí i jejím malých a velkým klientům. 

Rozcvičky k Jógovým kartám pro začátečníky 

Sešit Rozcvičky k Jógovým kartám pro začátečníky se samolepkami naučí vás i vaše děti šest hravých a zdravých jógových rozcviček podle Jógových karet pro začátečníky. Sešit slouží k zaznamenání cviků, které se naučíte podle Jógových karet. Z nich je pak sestaveno šest skvělých rozcviček.      

Kdo za tím vším stojí?

Projekt Lali jóga se zrodil v hlavě Hanky Luhanové v roce 2009. V té době pracovala v PR oddělení u Vodafonu a neměla žádný rozumný důvod ke změně. Práce ji bavila a měla jistotu pravidelného příjmu. Přesto jí intuice táhla jinam, měla nutkavou potřebu udělat změnu, aniž by tušila, co z toho bude. 

Hančiným snem bylo vytvořit ucelený a hravý metodický systém cvičení dětské jógy. Vždy měla blízko k dětem a sama na sobě poznala, jaké účinky má pravidelné praktikování jógy. Vydala se na studia a tím začala její jógová "Lali" cesta. Pomalu se jí začala rodit v hlavě kniha Lali cvičí jógu, kterou napsala během pobytu v indickém ášramu. Od roku 2012 Hanka vede Českou asociaci dětské jógy, kde je jejím hlavním posláním šířit dětskou jógu hravou formou a vzdělávat další lektory.

 

PŘÍBĚH NA KOUSKU PAPÍRU

 Karetní hra Vobludárium 

"Na planetce Vobludárium žili byli zrůdičky a fujtajblíci. Byla to taková malá stvoření, která se mezi sebou neustále škádlila. Někteří tvorové si tak dlouho nečistili zuby, až … " Dokážeš se stát vládcem této  planetky právě ty? Tato hra chce ukázat, že hraní klasických karetních her může být zábava a dítě zabaví stejně dobře, jako třeba tablet nebo telefon. Hra je jednoduchá a praktická. Díky své velikosti ideálně padne do dětských ručiček a je možné ji vzít všude s sebou. O zábavu je postaráno a cestování tak přestává být pro děti otrava. Svoji jednoduchostí zvládnou hru i ti nejmenší, přesto je k výhře potřeba přemýšlet a uvážlivě vybírat vlastnosti Vobludek. Hra je určená pro hráče od sedmi let.

 Vystřihovánky Panenky Rozinka a Izinka

Vystřihovánky jsou dílem autorská ilustrace a jsou tištěné na kvalitním vysokogramážním papíru. Smysluplná zábava, která rozvíjí jemnou motoriku, trpělivost a tvořivost vhodná pro děti od 5ti let. Je to tak trochu naše vzpomínka na dětství!

Kdo za tím vším stojí?

Značka Příběh na kousku papíru má kořeny v Jizerkách. Duší projektu je ilustrátorka Gábi, která tvoří krásné obrázky pro radost. Nabízí autorské motivy papírových přáníček a plakátů nejen do dětských pokojíčků. Budoucí maminky si  určitě zamilují  milníkové kartičky a nebo  výše zmíněnou karetní hru Vobludárium a vystřihovánky Panenek Izinky a Rozinky. 

6. nadělování a dárky pro vás!

Jak jsme vám slíbili, u každého článku, kde budeme představovat jednotlivé značky, probíhá i soutěž o nádherné dárky právě od těchto značek. Dnes tedy spouštíme soutěž o tyto dárečky, na které můžete na fotkách mrknout i dole pod článkem.

  • 1x hra Malý hvězdář od značky Pikle
  • 1x Velké loutkové divadlo s 30 loutkami od  značky Marionetino
  • 1x Hookbruč -  venkovní hra na cesty od značky STOA
  • 1x Jógové karty pro začátečníky + Jógové rozcvičky k jógovým kartám  od Lali jóga
  • 1x hra Vobludárium od značky Příběh na kousku papíru
  • 1x Vystřihovánky Panenek Rózinka a Izinka od značky Příběh na kousku papíru

Soutěž končí ve středu 9.12 2020 a poté vybereme 7 výherců. Výherce vyhlásíme v tomto článku níže a pošleme vám zprávu. Prosíme tedy o to, abyste si emaily či zprávy na Fb či Instagramu kontrolovali. Dohodneme se v nich na zaslání výhry. Děkujeme a držíme palce!

 

 

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY K NADĚLOVÁNÍ V RYZE ČESKÝCH VÁNOCÍCH

 1. Abyste mohli vždy k soutěžnímu článku připojit na blogu komentář a tak se zařadit do soutěže o ceny, je potřeba být na blogu přihlášen. Pokud ještě nemáte registraci, je to pár kliknutí tady. Pak už můžete nejen komentovat veškeré články, ale hlavně si zdarma stahovat všechny námi vytvořené šablony na tvoření (třeba vánoční), zdarma testovat převážně české výrobky a být také první, kdo se vždy dozví, co nového chystáme a co vám třeba mohlo uniknout na blogu.

2. Odpovězte na otázku zde na blogu. Úplně dole pod fotkami pod článkem je pole " komentáře". Napíšete odpověď do rámečku a dáte odeslat. Musíte být v tom okamžiku ale přihlášeni viz, bod 1)

OTÁZKA: Jaká byla vaše nejoblíbenější  hra nebo hračka v dětství?

 

3. Pokud sledujete i náš Facebook Testováno na dětech a okomentujete nám tam také vždy aktuální soutěžní článek a připojíte slovo "BLOG", rádi zařadíme vaše jméno do losování ještě jednou. Pozor: Podmínkou je však zároveň komentář tady pod článkem.

4. Pokud budete soutěžit i na našem Instagramu, vaše šance se opět zvýší! Pozor: Podmínkou je však zároveň komentář tady pod článkem.

5. Můžete se účastnit každé soutěže, kterých proběhne hned několik za sebou až do 9. 12. 2020. V každé soutěži  je podmínkou napsat vždy odpověď tady na blogu a pak se můžete zapojit i na našem Facebooku i Instagramu a tak zvýšit vaši šanci, že vám pod stromeček domů pošleme krásný český dárek.

 

 

..........................................

 

6.NADĚLOVÁNÍ

SOUTĚŽ UKONČENA


Moc všem děkujeme za účast v soutěži a za vaše komentáře. Vylosovali jsme tyto vítěze:

  1. 1x hra Malý hvězdář od značky Pikle: Instagram - sany_em
  2. 1x Velké loutkové divadlo s 30 loutkami od  značky Marionetino: web - anikxx
  3. 1x Hookbruč -  venkovní hra na cesty od značky STOA: - web- Dapi
  4. 1x Jógové karty pro začátečníky + Jógové rozcvičky k jógovým kartám  od Lali jóga : Facebook - Andrea Honzová
  5. 1x hra Vobludárium od značky Příběh na kousku papíru: Facebook - Lída Cvejnová
  6. 1x Vystřihovánky Panenek Rózinka a Izinka od značky Příběh na kousku papíru - web - lemmur


Máme radost a gratulujeme. Co nevidět vám pošleme zprávu s detaily ohledně výhry. 
A ostatní zase potěšíme příštěa přejeme vám krásný advent!

 

 

 











VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



krupca
Rubikova kostka a když jsem byla menší milovala jsem pohybové hry - skákat gumu, školka s balónem apod.
13.12.2020 17:06


KapickaZuzka
Rozhodně hry venku guma a skákání sestavy, míčem o zeď - taky se zvyšovala obtížnost, pátá hodina odbyla lampa ještě svítila. Teď to děti neznají, sedí doma u počítače nebo tabletu. A doma - člověče nezlob se, dostihy a sázky, prší, kloboučku hop.
13.12.2020 07:49


Nikola624
Seva, Cheva a moje ségra :)
13.12.2020 05:32


aasun
Milovali jsme Kloboučku hop a stále tu hru ještě máme doma!
12.12.2020 21:02


dasza
Mikádo a vole lehní...;) tu jsme hráli pořád s babičkou...
11.12.2020 07:57


DenisaZ
Nejoblíbenější hračka byly dřevěné kostky.
11.12.2020 06:15


terkahod
Ráda jsem si hrála s panenkama a s plyšákama
10.12.2020 23:56


RFS
Pro mě určitě lego, hráli jsme si se sestrou hodiny ;-)
10.12.2020 17:56


doxuska
Moje úplně nejoblíbenější hračky byly asi panenky Barbie. Mamka mi pro ně vyrobila sama ze dřeva vysoký, dvoupatrový domeček. Měl i záclonky v oknech a z malých květináčků vyrobené lustry. Ušila mi do něj také rozkládací gauč a koupila kuchyňku a koupelnu. Ostatní doplňky a nábytek jsem si pak postupem času dovyrobila sama. Pořád jsem si ale přála od Ježíška ten kýčovitý originální od mattela, až dnes si uvědomuji kolik si s ním dala práce a jak byl úžasný a moc mě mezí, že jsem ho dovolila vyhodit, co bych za něj dnes dala. Má dcera je úplně jiná a umí vyrobené věci ocenit, ne jako jà tehdy :)
09.12.2020 22:41


Kamila00
Nejoblíbenější byla panenka
09.12.2020 22:40


Radost
Panenky, lego, kvarteto...je toho hodně. Měla jsem ráda všechny hračky. Neměla jsem jich moc, ale dost jich mám dodnes a hrají si s nimi moje děti.
09.12.2020 21:16


majka20201
Kloboučku hop
09.12.2020 06:51


Iivusja
Hráli jsme doma člobrdo a dostihy, já sama jsem milovala vystřihovánky (ty oblíkací panenky), to byla moje vášeň. :)
09.12.2020 06:40


BarbaraP
Ráda jsem hrála Člověče nezlob se a potom Dostihy a sázky.
09.12.2020 01:39


Caracola
Lovci pokladů - to bylo vážně napínavé:-), Dostihy a sázky
08.12.2020 22:49


rmarci
Cheva z te se dalo stavet snad vsechno :)
08.12.2020 21:10


Hadra
vystřihovací panenky, pexeso, karty mariášové i žolíkové a puzzle - ta nejlepší byla z UNICEF
08.12.2020 20:37


tahitanka
ač holčička milovala jsem autíčka a Tatru :)
08.12.2020 20:22


yradka
dostihy a sázky
08.12.2020 14:48


Misha69
Seva :)
08.12.2020 13:57


JanaBoh
karty prsi :-)
08.12.2020 13:09


janeve
měla jsem háčkovaného panáčka Pepu :-)
08.12.2020 12:43


hubikanetka
Cvrnkací kuličky venku a doma hra s panenkou nebo barbínama. Teď ty naše děti mají hraček jak na ven tak na doma a pořádně si nehrají.
08.12.2020 12:12


xHali
Dostihy a sázky, u toho jsem se vždycky tak zapotila, abych porazila taťky, že mě to i z nemoci uzdravilo :) a skákání gumy bylo taky hodně oblíbené
08.12.2020 11:44


AlenaBaba
Látková panenka s hnědými vlásky :) A hra Z pohádky do pohádky.
08.12.2020 08:44


Shagres
Podle období. V létě cokoliv venku a v zimě různé stavebnice.
08.12.2020 08:33


SangamLada
Rada jsem si hrála s mluvící panenkou, pexeso, puzzle, se sestrou Dostihy a sázky, venkovní míčové hry, jída na kole aj.
07.12.2020 23:38


Misska20
Tak ja mela velice oblibene panenky Barbie :))
07.12.2020 23:04


lemmur
Moc ráda jsem hrála s dědou - kanastu nebo Logik nebo různé vymyšlené kreslicí a slovní hry. A pak jsme milovali všichni hromadu šátků, ze kterých se daly udělat všechny možné převleky. A taky samozřejmě Merkur, Lego, pastelky... a blbnutí venku, stavění bunkrů nebo jen tak chození po periferii a hledání stop bažantů a zajíců.
07.12.2020 22:39


VeronikaFV
Nejraději jsem si hrála venku s ostatními dětmi a "protahovali" čas, kdy máme jít domů - když rodiče zavolali z okna, typická odpověď: "Až půjde Marťa" atp. Hráli jsme tam "schovku", "vyvolávačku", "hoňku" atp. Doma jsme s rodiči hráli karty, Z Pohádky do pohádky, Člověče, kostky, Dostihy a sázky... a na vše mám krásné vzpomínky.
07.12.2020 21:10


Dapi
Ať přemýšlím, jak přemýšlím nejoblíbenější hračku jsem neměla. Raději sem byla venku.
07.12.2020 21:10


evae
Vlastně si nejvíc pamatuju hry s dětmi venku. Ale z klasické hry/hračky jsme teď objevili Smolíčka a nafukovacího velkého slona. A puzzle s krtečkem!
07.12.2020 15:25


manule
človíčku,pochlub se
07.12.2020 13:29


tomsupetra
Všechny panenky, Barbie, hra Dlouhý, široký a bystrozraký
07.12.2020 13:06


Kaci81
Venku jsme nejraději hráli na schovávanou a na "krvavé koleno", doma pak loutkové divadlo, hru země město nebo Dostihy.
07.12.2020 12:24


Bashka
Já milovala svou panenku / miminko Filípka. A později pak Barbíny. Ale hrozně jsem trpěla, protože pravou jsem nikdy neměla :D Ani auto, tak jsem si vyrobila z krabice od bot ;)
07.12.2020 09:54


Dudlice
My jsme si s bratry hodne hráli s igráčky, stavěli jim různé světy a domečky :) a venku klasika, různé školky - s gumou, s míčem, Krvavé koleno, honičky, schovávačky... toho bylo :)
07.12.2020 09:13


hkoho
skákání gumy
07.12.2020 09:09


novotan
Nejraději jsem si hrála s panenkou, kterou jsem měla po své mamince. Starala jsem se o ni každý den několik let :-)
07.12.2020 07:56


ducklik
Těžko vybírat jednu... NA mysli mi ale vytanula kuličková dráha, s kterou jsem se setkala v MŠ a doma jsme ji neměli, neznali. Kuličky navíc bývaly pouze na vyžádání od paní učitelek a zase se pěkně musely vracet, což propůjčovalo dráze další punc vzácnosti a výjimečnosti, který se mi vtiskl do paměti... :-)
06.12.2020 23:53


Vladi3
Mojí nejoblíbenější hrou bylo, je a bude PEXESO :-) a jsem ráda, že jsem touto svou "vášní" nakazila i děti :-D
06.12.2020 22:46


Ktosovska
Běhali jsme venku na samotě u lesa, takže zvířata, les a pak kuchyňka. Hry s námi nikdo nehrál, ale teď co mám vlastní děti jsem deskovkám propadla :-)
06.12.2020 21:36


Julie82
Nejraději jsem měla oblékací panenku (tu papírovou) a z her potom Sázky a dostihy
06.12.2020 21:14


Kamoul
Moje asi panenka-miminko v realne velkosti asi pulrocniho ditete =D Muj muz mi tu septa igracky a plysovyho klokana s kapsou (a v ni mladatko =))
06.12.2020 21:14


Sarka7
Casto jsme se sestrenkou hraly karty, nebo s rodinou Clovece nezlob se. Jezdili jsme na kole, proste si uzivali volnost.
06.12.2020 20:58


pajak
Ráda jsem hrála Město, jméno... :)
06.12.2020 20:53


petvyn
Nejoblíbenější hry venku na schovku, skákání gumy,lezení na prolejzačkách a doma karty a člověče nezlob se
06.12.2020 20:19


AnetkaSarka
Moje nejoblíbenější hračka bylo dřívko na drátku. Já v tom svýma dětskýma očima viděla pejska na vodítku.
06.12.2020 20:05


Kacula77
Moje nejoblíbenější hra v dětství bylo pexeso a na schovávanou :-)
06.12.2020 19:00


anikxx
Z hraček jsem si nejvíc vyhrála s legem, s rodiči jsem milovala stolní hry, nejvíc asi Indiány, s dědečkem pak doma vyrobenou hru "Cesta na Kočičí hrad".
06.12.2020 17:48


Nika
Ráda jsem s rodiči hrála karty (prší, černého Petra), se strýcem dámu nebo hru logick, s bratrem s Igračky, se sestrou "na kadeřnictví".
06.12.2020 17:32


smuclik
Stavebnice Merkur a když jsem byla úplně malá, tak v podstatě její plastová verze, myslím Montovačka se jmenovala.
06.12.2020 17:32


Jamca
Mela jsem moc rada moncici, kuchynku, pracku a sici stroj. A taky hru dlouhy, siroky a bystrozraky...
06.12.2020 17:11


Lucie1313
Panenky, moncicaci, pexesa, stolni hry
06.12.2020 15:46


Lucka2017
Předně díky za vaše tipy, Marionetino a Pikle známe, ostatní prozkoumáme. Já jsem měla nejraději zvířata, ať už jako plyšáky nebo figurky, některé z nich už zdědila dcerka a až ještě trochu povyroste, dostane i česacího koně s postrojem, se kterým jsem si moc vyhrála, než přišla puberta :-)
06.12.2020 15:43


jvaneckova
Sama jsem si ráda hrála s vystřihovacími panenkami, s našima mě bavilo hrát karty a různé deskové hry (dáma, člověče nezlob se, Logik).
06.12.2020 15:24


pitrushka
Magnetická tabulka s tvary a když jsem byla větší tak hra Logik.
06.12.2020 14:06


GABUILNO
Dobrý den, my jsme mastili se sourozencama a bratrancema a sestřenicema karty.
06.12.2020 12:10


zuzaherr
Dáma
06.12.2020 11:50


Jana28
Clovece, nezlob se a panenka-miminko a hlavne různé hry s kamarády venku
06.12.2020 09:55


katkadv007
Cukr-kava-limonada, Clovece, nezlob se, s babickou zoliky a zpivani ze zpevniku Ja, pisnicka, byt venku s kamarady a lezt po stromech
06.12.2020 07:26


Nikola624
Strašně moc mě bavila lítat s punčocháčema na hlavě (jakože dlouhé vlasy) a dělat si z pokojíčku domeček, mít tam natažené šňůry a věšet prádlo :D taky mě bavila Cheva, milovala jsem promítání pohádek na zeď a strašně ráda jsem hrála Člověče.
06.12.2020 06:36


Koleta
S tátou žoliky. S mámou pexeso, nebo Člověče, nezlob se. Sama jsem si hrála s panenkama,ale vzdycky jsem si přála autodrahu,kterou jsem nedostala.
06.12.2020 06:22


monikaxy
Asi stavění bunkrů, lezení po rozestavěných stavbách a tak :) Z her možná Dostihy.
05.12.2020 23:40


Marudka
Jeee, těch bylo! Milovala jsem svoji velkou mrkací panenku Klárku, ráda se ségrou skákala venku před panelákem gumu. A když jsem byla starší, moji oblíbenou hrou se stala Malá autoškola. Byla jsem pyšná na to, že poznám všechny značky! :)
05.12.2020 23:39


Elifida
Ahoj, dobrý den, já jsem milovala večery kdy jsme s našima a sestrou v temném pokoji promítali na zeď jpohadky pomocí barevných vymenovacich destiček. Jedna pohádka, jedna krabička s cca 15/20 obrázky, žádný zvuk žádný pohyb, jen naše fantazie a vyprávění rodičů.
05.12.2020 23:36


Misa572
Nejoblíbenější jsem měla lego a panenky.
05.12.2020 23:21


ZuzkaD
Pošťácký set, oblékací panenky, později hra "Business" (jako Dostihy a sázky) a jistě další.
05.12.2020 23:16


tereza14
Nejčastěji jsme si se sestrou hrály na "něco": detektivní kancelář, cestovka, módní návrhářky, na tety s miminkami, na princezny, na moderátorky v televizi... Měly jsme to propracované včetně mnohých rekvizit.
05.12.2020 23:05


Ania
PALANT to byla moje nejoblibenejsi hra, neco jako softball ale tradicni polska a dalo se hrat proste nejakou palickou a tenisakem :D
05.12.2020 22:44


sasulka
Od dětství miluju knihy. Bavilo mě hraní s panenkami, skákací guma.
05.12.2020 22:44


yansanm
Guma a školka s míčem a vlastně všechny hry s kamarády na dvoře,na dece jsme oblikaly barbiny a zvonili jsme na zvonky a utíkala po chodbách baráků a taky lenoseni na prulezkach a klepacich,a Honzo vstavej, cukr káva limonáda,na sochy a na schodku,hračky jsem ani nepotřebovala
05.12.2020 22:16


mamca
Vystřihovánky-oblékací panenky, omalovánky a pastelky, skákací guma, hra na třetího:-)
05.12.2020 22:12


magdafe
Nejraději jsem měla Aktivity
05.12.2020 22:00


bilatereza1
Nejoblíbenější hračkou bylo jednoznačně lego :) a hra na schovávanou :)
05.12.2020 21:55


chrrenka
meno, mesto, zviera, vec.. podla abecedy a rozne odnoze :D
05.12.2020 20:47


chulicka
Balon, ulice a kamarádi ... a aktovka hozená do kouta :-)
05.12.2020 20:41


Talka
Vlivem těžkého dětství si toho moc nepamatuji,jen malého odřeného méďu, kterého jsem všude tahala. V pozdějším věku jsem milovala hlavně dobrodružné knihy, kde jsem mohla na chvilku zapomenout.
05.12.2020 20:20


Mart1na
Cheva.
05.12.2020 19:45


lenkavanicka
Nejoblíbenější byla panenka Jiricek, kterou jsem měla po mamce ❤
05.12.2020 19:34


petrat
Já milovala červeného plyšového opičáka, kterému jsem říkala Dodo.
05.12.2020 19:05


janeve
měli jsme rádi lego a Smolíčka pacholíčka :-)
05.12.2020 17:56


Haczek
Moje nejoblibenejsi hracka byla lego. Taky jsem moc rada skakala pres gumu a svihadlo.
05.12.2020 17:47


Yulia
Měla jsem velkou panenku, která chodila a říkala "mama". Byla obrovská, aspon tak mne připadala. Před 15 letý jsem ji viděla naposled, bohužel po smrtí babičky se ztratila, nebo ji někdo vzil. Ale porad ji pamatují.
05.12.2020 17:33


lencza
Těžká otázka. Ale určitě knihy. A jednu dobu možná barbíny.
05.12.2020 17:25


janaherr
Ja jsem si nejradeji cetla, takze jakakoliv kniha. Radi jsme hrali karty a Dostihy a sazky :)
05.12.2020 16:57


PenelopaW
Z hraček jsme s bratrem milovali lego, které v 90. letech ještě nebylo tak dostupné jako dnes. Měli jsme všelijaké poděděné kostičky, ze kterých jsme ale stavěli dle své fantazie, návody jsme nepotřebovali. Když jsem od výměnného studenta z Německa dostala herní sadu pro holky, byla jsem v sedmém nebi :-). Stejně jsem toužila i po Barbie, která je dnes snad až nadbytečným zbožím, ale kdo tehdy měl "tu pravou, od Mattela", která měla kloubové nohy a při sezení je neroztahovala od sebe, ten byl frajer. S bratrem jsme rádi běhali po venku a hráli "hry na hrdiny", kdy jsme se buď stylizovali do nějakého příběhu z televize (Kačeří příběhy či Gumídci), nebo si vymýšleli příběhy vlastní. No a s holkama z baráku jsme hojně skákaly gumu :-).
05.12.2020 16:34


beruska2
Nejraději jsem hrála hru "Dostihy a sázky".
05.12.2020 15:56


hanninka21
Skákací šňůra, švihadlo a házení míčem (školka).
05.12.2020 14:34


vervila
Karty všeho druhu.
05.12.2020 14:31


Petty
Své dětství mám hodně spojené s babičkami a jedna z nich měla spoustu šátků a korálků. Vždycky jsem se do šátků zamotávala, zdobila se korálky a hrála si na princeznu.
05.12.2020 14:28


Tereza28
Nejoblíbenější hra venku byla školka s balónem nebo vyvolávaná. Z hraček kostky a velká chodící panenka
05.12.2020 13:59


DanielaB
Rada jsem si hrála s panenkoz, která měla látkové bříško, hru klobouku hop, s legem a dřevěnými kostkami.
05.12.2020 13:50


Luuca23
Já měla ráda Kloboučku hop a různé hry s míčem
05.12.2020 13:41


opicka
Plyšový medvěd panda, jmenoval se Míša. Cestoval všude se mnou. Jinak s takových těch hracích, ta právě vystřihovací - oblékací panenky. A pak takové to miminko v zavinovačce z krabice, tuším od dětské krupičky.
05.12.2020 13:39


lentilki
Já byla na plyšáky a aktivity s papírem a nůžkami. To jsem se vyřádila :) a venku mě nejvíc bavila šipkovaná na sídlišti. To mě baví dodnes. Ostatně plyšáci a papír taky :)
05.12.2020 13:33


Kathys
Už jako dítě jsem ráda tvořila a malovala. Hrála jsem si s panenkama (nejkrásnější to bylo pod vánočním stromečkem, na kterém svítily barevné lucerničky) a stavěla s legem.
05.12.2020 13:27


Silverwing1
Kovová beruška na klíček, mončičák, kovové autíčko, které v teplé vodě měnilo barvo, hopík, barevná spirála a pokladnička ve tvaru pejska, který jedl penízky :-)
05.12.2020 13:23


MarLife
Rada jsem behala po venku a hrála si v potoce, na schovku, s balónem ...
05.12.2020 12:00


civecka
Já jsem milovala vystřihovací papírové panenky. Měla jsem jich moc a mám je ještě někde schované.
05.12.2020 09:18


janetka
Hodně jsme si vyhrály s "dětskou poštou".
05.12.2020 09:04


LenkaA
Tyjo.. ja si vubec nepamatuju, ze by nejaka hračka prevladala.. U me byl asi nejoblibenejsi klavir, to mi vydrzelo doted. :)
05.12.2020 08:47


adrelajda
Desková hra Loupežníci nebo Z pohádky do pohádky.
05.12.2020 08:35


Camique
Nejoblibenejsi hra urcite pexeso a hracka domecek s panenkami.
05.12.2020 08:32


Hanuu
Presto, ze deskovek nebylo zdaleka tolik, hrali jsme radi a casto. Pestry sasek, Mlsna kocicka, krizovky, ruzne karty, domino, clovece nezlob se, mikado, Dostihy a sazky. A k tomu slovni fotbal, mesto jmeno a pod.
05.12.2020 06:13


BarboraN
To je těžká otázka. Když teď vidím různé “retro” hračky, často si řeknu “jé, to mě jako malou bavilo!” Skákáním přes gum jsem strávila hodiny. U prarodičů jsme měli parádní loutkové divadlo a s bratrem jsme často hráli hru Logik.
05.12.2020 01:08


Marvicka
Babička nám vyrobila "dům" ze tří krabic. Každá krabice jedna místnost, koberce, zaclonky, tapety a mininábytek. Byl neskutečně skutečný.
04.12.2020 23:48


Lenourecek
Milovala jsem hru Z pohádky do pohádky ;)
04.12.2020 23:28


Baroneska
Plyšový medvěd, ještě ho někde mám, jen už moc nedrží pohromadě :-)
04.12.2020 23:18


Jarkammm
Lego, Merkur...A běhat venku.
04.12.2020 22:41


terkahod
Měla jsem moc ráda panenky
04.12.2020 22:41


barboraf
Hodně vzpomínek z dětství mám na loutkové divadýlko a potom jako starší jsme si se, sestrou vyhrály s panenkami Barbie, když se u nás daly koupit. Babička nám na ně našila spoustu oblečků, vyráběly jsme jim domy z krabic od bot... ☺
04.12.2020 22:17


terinaj
Strašně ráda jsem si hrála se svými panenkami a medvídkem, který měl diktofon a mluvil. No a rádi jsme si hráli na školu, kostel nebo doktory.
04.12.2020 21:54


papaja84
Deskové hry a vystřihovánky panenek
04.12.2020 21:32


petrastetkova88
Plyšový pes (kterého mám dodnes) a který se dal použít i jako polštářek. :-) A samozřejmě také karetní, deskové a logické hry (zejména pexeso, Dostihy a sázky, Logik).
04.12.2020 21:11


Amandulka
Dostihy a sázky. To byl vzdycky svatek kdyz se to hrálo.
04.12.2020 20:59


Mariquita
Oblékací papírové panenky.
04.12.2020 20:18


konik
Nejlepší byl domeček pro panenky vyrobený mou sestrou
04.12.2020 20:09


Ladyhawke
Velký plyšový kůň a pak různé deskovky (dostihy a sázky) a tak od 5 let nožík
04.12.2020 19:43


Maanto
Já jsem si jako malá hrála nejradši na učitelku, peskovala jsem jako své žáky babičku a dědu
04.12.2020 19:38


vondrv
Oblíbená hra bylo Kloboučku hop, karty a pak stavění puzzlů.
04.12.2020 19:27


Saniny
S bráchou jsme si nejvíce vyhráli s deskovými hrami. Taková klasika jako Dostihy a sázky samozřejmě nesměla chybět❤
04.12.2020 19:14


Adrianita
Barbie, guma, badminton.
04.12.2020 19:06


Inna
Hračka- metalický model auta. Hra-běhání venku, slova (města atd)
04.12.2020 19:01


matolka
Driv to bylo skakani pres gumu a micova skolka...ale dnes uz si nepamatuju jak to bylo.clovek jak to nepouziva,tak zapomene. Dnes ma synek oblibene Kloboucku hop!
04.12.2020 18:22


Jaaaaba
Ze svého dětství si pamatuji dřevěné loutky a divadlo, které nám tatínek vlastnoručně vyrobil (stále ho ještě máme a hrají si s ním moje i sestřiny děti), později jsem pak "jela" v bárbínách, na které jsem s babičkou šila a háčkovala oblečky, vyráběla jim nábytek...
04.12.2020 17:41


Skyv
Asi mončičák, to byo nadšení, když jsem ho dostala od maminky :) Z her na vesnici Cukr, káva, limonáda..
04.12.2020 17:35


hrubjo
Nejoblibenejsi hry byly venku - na cokolv
04.12.2020 16:50


HanaSv
Hračka byla panenka, jmenovala se Karolínka. A hra? Pamatuji si, že jsme snad donekonečna s kamarádkami hrály "přebíranou", skákaly gumu a pak jsme hrály s míčem "státy".
04.12.2020 16:22


pavlinam
Nejraději jsem měla, když u nás byli na prázdninách sestřenice a bratranci, a hráli jsme s rodičema kostky o sladké odměny :-) Jinak mě bavilo i skákání gumy.
04.12.2020 16:18


7vera8
Na policajty a zloděje
04.12.2020 15:46


andreyecka
Stavebnice. A bunkry :)
04.12.2020 15:41


kiwik9
Moje úplně nejoblíbenější hračka kterou mám v živé paměti byla panenka miminko. Měla na zádech klíček a hrací strojek a hrála ukolébavku. Byla jiná než miminka většiny dětí, jemná, nežná se zavřenými očičky. Spící miminko, pro mě to nejmilejší, nikdy jsem jinou panenku nechtěla. A z her ? Tak to bylo zaručeně člověče nezlob se, v dětské verzi Pojď si hrát :)
04.12.2020 15:08


nebie
Stavění bunkrů v pokojíku z dek, hokejek, špulek, peřin.. :)
04.12.2020 15:07


Mittynka
Seva
04.12.2020 15:06


Pavluna
Co si pamatuji, tak panenka Barbie s Kenem a několik druhu oblecků, které jsem točila pořad dokola
04.12.2020 15:05


tria
My pořád hráli vybiku, Honzo stávek, nebo skákli gumu
04.12.2020 15:03


Kajka78
Obyčejné kuličky, jak já si s nimi vyhrála! Vymýšleli jsme s bráchou nejrůznější soutěže, ťukandu, kutálení na cíl, hokej s fixkami. A vždycky jsem ho chtěla porazit, tak jsem hodně trénovala.
04.12.2020 14:54


LucieZezulkova
Oblíbených her a hraček bylo spousta, nejvíc asi stavebnice nebo kostky, ze kterých se dalo něco postavit. Třeba Merkur.
04.12.2020 14:52


meffy
Má nejmilejší byla panenka Lucinka.
04.12.2020 14:49


Mallenka
Lego a barbie
04.12.2020 13:52


RadkaH
Já se u všeho strašně vztekala :D Ale jak jsem byla starší, tak jsem měla ráda hru Podnikatelský trenažér. Hračku z mého dětství mají teď moje děti a je to látkový "šášula".
04.12.2020 13:49


losK
kreativní hračka inspiro (dnes se dá sehnat pod názvem spirograph)
04.12.2020 13:49


lunacief
Krtečkové člobrdo.
04.12.2020 13:42


ZirafaDH
Hra Sázky a dostihy a hračka plyšový kozlík.
04.12.2020 13:26


radusprdus
Hracka urcite barbiny :-) A z her jsem mela moc rada mikado, ktere jsem s babickou vzdy hravala. Potom, jak uz jsem byla vetsi, tak u nas frcely Dostihy a sazky
04.12.2020 13:23


rennfri
jednu dobu určitě barbíny :-D
04.12.2020 13:20


ganazuz
Clobrdo, prsi a cernyho petra :)
04.12.2020 13:18


AliKom
Z her asi klasika člověče, a z hraček moje panenka Barborka a barbíny
04.12.2020 13:17


babymax
pexeso
04.12.2020 13:15


sepekovskaveru
Já měla nejraději mikado a člověčí nezlob se❤️
04.12.2020 13:14


yradka
dostihy a sázky
04.12.2020 13:10


ljanickal
Ja strasne rada hrala prsi
04.12.2020 13:06


klaryk01
Nejoblibenejsi hracka byl plysak. Distal jsem mi od nabidku a mela ho moc ráda.
04.12.2020 13:04


Maya
Nevím jestli se to počítá do her,ale milovala jsem prohlížení diapozitivů a promítání pohádek na zeď.. z klasických her sem měla ráda pexeso,co si pamatuju, a později dostihy a sázky a různé karetni hry - Kent,vlak,pocker se staršími sourozenci...
04.12.2020 13:02


haiku
Doma Kloboučku hop a venku "na schovku".
04.12.2020 13:01


kkathuska
pexeso
04.12.2020 12:59


mandilek
Nějraději jsem mívala u babičky hru Hurvínek :-)
04.12.2020 12:56


LucianaH
Krvavé koleno Honzo, vstávej! Město, jméno... Na schovku
04.12.2020 12:55


makretek
Já jsem milovala puzzle, skládala jsem pořád dokola
04.12.2020 12:52


StellaAnna
Pexeso doma a kolo venku
04.12.2020 12:48


kosticka111
cheva
04.12.2020 12:46


luciebin
Nejraději jsem si hrála venku na zahradě, z tatova stareho pracpvniho kufriku jsem mela laborator a zkoumala jsem všechno, co jsem našla.
04.12.2020 12:44


jana711
Promítání pohádek na zeď (a prohlížení fotek na diapozitivech) :-)
04.12.2020 12:36


kamilade1
Pexeso ráno, pexeso večer...a bublifuk...
04.12.2020 11:43


Krystufek
Nejoblíbenější byla hra Labyrint, kterou teď hraju se svými dětmi.
04.12.2020 11:18

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion