NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Za kulturou (34)

Jemná motorika (1)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

4.NADĚLOVÁNÍ - PLÁNOVACÍ - UKONČENO

Je to neuvěřitelné, ale dnes už počtvrté vám jdeme představit české značky a jejich báječnou tvorbu pro děti v miniprojektu RYZE ČESKÉ VÁNOCE. Na konci článku vás opět čeká soutěž o krásné dárky. Dnes přicházíme s pomůckami na velmi "atraktivní" téma a to "plánovaní". Nevíme jak vy, ale my ani po deseti letech, co máme děti jsme úplně nevychytaly, jak to plánování zvládnout bez stresů :-) Tak věříme, že dnešní tipy vám třeba pomohou najít nějakou pomůcku, která bych vám organizaci rodinného času usnadnila.

 LYONIS - vychytávky pro děti

 Magnetický kalendář - "Chodím do školky"

Tento kalendář je dělaný na míru dětem, které se chystají nebo chodí do školky. Dává dětem jistotu, učí hrou, probouzí samostatnost a zodpovědnost. Magnetický kalendář můžete umístit přímo do centra dění - na lednici. Bude tak nejen dětským kalendářem, ale přímo rodinným...

Kdo za tím vším stojí?

Značka Lyonis vyrábí vychytávky, které dětem dávají jistotu a zatahují je do rozhodování, prostě jim zlepšují náladu. Je to jedna velká prima rodina - Adéla, Roman, Kubík, Izi a Tobík . Lyonis se narodil z jednoduché úvahy zoufalé mámy ne úplně nadšeného nového školkáčka: děti mají nárok vědět, co je čeká! Když přijde čas na školku, dny se převrátí naruby, je obtížné najít způsob, jak dětem nový režim přiblížit. To je důvod, proč  vytvořili první kalendář a proč  Lyonis nechává sestavovat plán, který se 100 % přizpůsobí vašim dětem!

 

ZODPOVĚDNÁ VÝUKA

TÝDENNÍ PROGRAM – kompletní sada

Pomůcka Týdenní program je pro děti, které mají touhu mít přehled o svém čase a aktivitách. Týdenní program má rozměry 28 x 42 cm. Je vytištěn na speciálním materiálu Yupo Taco – tento materiál lze opakovaně přidělat na jakýkoliv povrch bez nutnosti lepení. Velikost je koncipována tak, aby se dal umístit na běžně dostupnou nástěnku formátu 40 x 60 cm. Magnetky jsou z pevného odolného magnetického materiálu se zaoblenými kraji. Velikost je 3 x 3 cm. Nabízíme variantu aktivit pro chlapce a děvče. Jedná se o obvyklé činnosti, kroužky a sportovní dovednosti. Pestrost týdenního programu lze doplnit o magnetky povinností z produktu MOJE ZODPOVĚDNOST. Autorkou obrázků je Jiřka Volková.

Kdo za tím vším stojí?

Srdcem značky Zodpovědná výuka je Katka Hrabíková.  Sice vystudovala  FTVS v domnění, že se budu živit trénováním sportu, ale vše nakonec dopadlo jinak. S dětmi život nabral kurs jiným směrem. Její cesta vede skrze kontaktní rodičovství, respektující přístup, domácí vzdělávání. Po absolvování diplomového Montessori kurzu  pro předškolní věk začala jako většina maminek vyrábět dětem drobnosti pro jejich rozvoj. Ty plnily svůj účel. A tak přicházely nové nápady a vznikaly další pomůcky na přání. A tak se zrodila Zodpovědná výuka.

 

SCRUMAGE  - originalita a nápaditost

Rodinný plánovač 2021

Čas někdy běží jak splašený kůň, ale zkrotit se dá. Může plynout i hezky v klidu, jen vše šikovně naplánovat. S Rodinným plánovačem 2021 to zvládnete snadno a hravě. Každý z rodiny má v plánovači své políčko, takže bez problémů sladíte všechny kroužky, návštěvy, povinnosti i výlety. S rozmarnými ilustracemi Andrey Tachezy navíc každý problém vyřešíte s nadhledem.

 Logopedický plánovač se samolepkami 2021

Šikovný pomocník pro rozvoj řeči nemůže chybět v žádném dětském pokojíčku ani v žádné školce. Příběhy na obrázcích Michaely Bergmannové děti vesele provedou každým měsícem v roce. A k říkankám od zkušených logopedek Ilony Eichlerové a Jany Havlíčkové se děti budou vracet zas a znova. Jsou totiž vtipné a milé. V logopedickém plánovači najdete také 380 samolepek, které si děti nalepí pokaždé, když pilně cvičí logopedii, případně jako jinou odměnu. Důslednost a správná výslovnost se naučit dá. A jde to i hravě! 

Kdo za tím vším stojí?

Originální nápadité nakladatelství Scrumage, které vytváří praktické a vkusné dárky. Jedná se o originální plánovače, které mají skvělé renomé a zřetelný autorský rukopis. Vydávají se od roku 2007.  Edice Krásné časy je založena na myšlence, že i při každodenním plánování času se lidé, a především pak rodiny s dětmi, rádi obklopují kvalitními, původními a vkusnými ilustracemi. Autorky ilustrací Andrea Tachezy, Petra Cífková i Michaela Bergmannová jsou uznávané a respektované ilustrátorky (ocenění Zlatá stuha, nejlepší kniha roku, tvoří knihy pro velká nakladatelství, publikují v dětských časopisech). Možná Vás zaujmou také jejich letošní novinky - a to Machrovací plánovač 2021 nebo Dopis mému budoucímu.

 

4. nadělování a dárky pro vás!

Jak jsme vám slíbili, u každého článku, kde budeme představovat jednotlivé značky, proběhne i soutěž o nádherné dárky právě od těchto značek. Dnes tedy spouštíme soutěž o tyto dárečky, na které můžete mrknout i dole pod článkem ve fotkách.

  • 1x Magnetický kalendář - "Chodím do školky" od Lyonis
  • 1x Pomůcka TÝDENNÍ PROGRAM – kompletní sada od Zodpovědné výuky
  • 2x Rodinný plánovač 2021 od nakladatelství Scrumage
  • 2x Logopedický plánovač se samolepkami 2021 od nakladatelství Scruma

 

 Soutěž končí v sobotu 5.12 2020 a poté vybereme 6 výherců. Výherce vyhlásíme v tomto článku níže a pošleme vám zprávu. Prosíme tedy o to, abyste si emaily či zprávy na Fb či Instagramu kontrolovali. Dohodneme se v nich na zaslání výhry. Děkujeme a držíme palce!

 

 

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY K NADĚLOVÁNÍ V RYZE ČESKÝCH VÁNOCÍCH

 1. Abyste mohli vždy k soutěžnímu článku připojit na blogu komentář a tak se zařadit do soutěže o ceny, je potřeba být na blogu přihlášen. Pokud ještě nemáte registraci, je to pár kliknutí tady. Pak už můžete nejen komentovat veškeré články, ale hlavně si zdarma stahovat všechny námi vytvořené šablony na tvoření (třeba vánoční), zdarma testovat převážně české výrobky a být také první, kdo se vždy dozví, co nového chystáme a co vám třeba mohlo uniknout na blogu.

2. Odpovězte na otázku zde na blogu. Úplně dole pod fotkami pod článkem je pole " komentáře". Napíšete odpověď do rámečku a dáte odeslat. Musíte být v tom okamžiku ale přihlášeni viz, bod 1)

OTÁZKA: Máte nějakou vychytávku při plánování  s dětmi? Nebo jinou fintu při plánování čehokoliv?

 

3. Pokud sledujete i náš Facebook Testováno na dětech a okomentujete nám tam také vždy aktuální soutěžní článek a připojíte slovo "BLOG", rádi zařadíme vaše jméno do losování ještě jednou. Pozor: Podmínkou je však zároveň komentář tady pod článkem.

4. Pokud budete soutěžit i na našem Instagramu, vaše šance se opět zvýší! Pozor: Podmínkou je však zároveň komentář tady pod článkem.

5. Můžete se účastnit každé soutěže, kterých proběhne hned několik za sebou až do 9. 12. 2020. V každé soutěži  je podmínkou napsat vždy odpověď tady na blogu a pak se můžete zapojit i na našem Facebooku i Instagramu a tak zvýšit vaši šanci, že vám pod stromeček domů pošleme krásný český dárek.

 

..........................................

 

4.NADĚLOVÁNÍ

SOUTĚŽ UKONČENA


Moc všem děkujeme za účast v soutěži a za vaše komentáře. Vylosovali jsme tyto vítěze:

  1. Lyonis (magnetický kalendář), Instagram - Marketa:botankova
  2. Zodpovědná výuka (plánovací kalendář), Facebook - Verča Libichová
  3. Scrumage - Krásné časy (Rodinný plánovač 2021), web - Ania
  4. Scrumage - Krásné časy (Rodinný plánovač 2021), Facebook - Tereza Dokoupilová
  5. Scrumage (Logopedický plánovač 2021 se samolepkami), web - nebie
  6. Scrumage (Logopedický plánovač 2021 se samolepkami), Instagram - lburiankova


Máme radost a gratulujeme. Co nevidět vám pošleme zprávu s detaily ohledně výhry. 
A ostatní zase potěšíme příště :-)

 






VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



DenisaZ
Používáme klasický plánovací kalendář.
11.12.2020 06:16


RFS
jsem stará škola :D vše si zapisuji do diáře.
10.12.2020 17:55


Ronwain
Bez zapisování bych byla ztracená:)
08.12.2020 18:34


majka20201
Vše si zapisuji, jinak zapomenu :-D
08.12.2020 15:42


Misha69
Žádný fígl nemám, plánuji v hlavě nebo zapisuji do zápisníku, ráda se nechám inspirovat :)
08.12.2020 13:53


manule
zatím plánuji v hlavě
07.12.2020 13:26


Vladi3
Zatím žijeme pouze přítomným okamžikem, ale jak si tak prohlížím Vaše tipy, nemuselo by být od věci mít některé úkoly a činnosti všem na očích:-D
06.12.2020 22:50


anikxx
Kupujeme rodinný kalendář, krom toho se snažíme vždy večer probrat co se bude dít další den - stíle je ale co zlepšovat:-)
06.12.2020 17:50


Jamca
My kupujeme rodinný diář či kalendář, je to fajn :).
06.12.2020 17:09


GABUILNO
Dobrý den, máme rodinný kalendář, tak se mám daří aspoň ty zásadní informace držet a sdílet.
06.12.2020 12:05


katkadv007
Vyuzivam diar na veskere poznamky a planovani, dal rodinny planovaci kalendar pro planovani rodinnych aktivit a povinností a take upominky v mobilu. Co nemame zapsano, jako kdyz neexistuje
06.12.2020 07:29


Koleta
Sestavila jsem si týdenní plány. Plán úklidu,kdy mam do celého týdne zahrnuty celý dům,kromě neděle. Je to takový odflaknuty úklid,aby to vypadalo,že uklízím. A první týden v měsíci mám pečlivěji uklidy. Pak mam osobní týdenní plan,kde mam zahrnute vsemozne veci,třeba i čištění uší a stříhání nehtů,protože na to zapominam. A další týdenní plán se týká mých konicku,jako třeba šití na stroji a pleteni. To mám většinou na odpoledne. Docela m8 funguje to dodržovat. Co je psáno,je dáno:) ale pořád to ještě občas přepisu,když mě něco napadne a až můj malý syn povyroste,tak udělám plán i pro něj. Díky tomuto plánu jsem se uklidnila,přestala jsem před sebou tlačit povinnosti a mám i více času.
06.12.2020 06:09


Marudka
Záleží na tom s kým a co se plánuje. Moje osobní plány jsou v mém diáři, společné v google kalendáři. Žádné speciální vychytávky nemáme, ráda si přečtu tipy od ostatních soutěžících:)
05.12.2020 23:29


Elifida
Dobrý den,ahoj, tak tyto plánovače jsou úžasné, děkuji za jejich představení! Jsme rodiče 3,5 létě holčičky a ročního chlapečka, a mám pocit, že odpověď na soutěžní otázku stále hledám. JAK na to, JAK to udělat tak aby to bylo srozumitelně, jasně dané a příjemné pro nás i pro děti. Já jako maminka jsem povahově naprosto nesystémová, děsí mne rutina a stereotyp a neumím chodit v pravidelností. Co s tím když začínám cítit, že to je přesně to, co by mě dcerce mohlo pomoci zvládnout vstávání a přípravu do školky a postupné zvyšování povinnosti. A tuším že by pomohl i mě, nesystémové máme. Zatím fungují s kalendářem Fiatem a kalendářem v mobilu, kde si píšu upomínky a rodině se snažím říkat co kdy a kde, abych měl jistotu že mne kdyžtak upozorní;)
05.12.2020 23:19


Misa572
My zatím žádné plánování nemáme. Ráda bych to zavedla a na tyto plánovače mám zálusk.
05.12.2020 23:14


ZuzkaD
Nic speciálního zatím nemám. Uvažovala jsem o kalendáři Lyonis. Ale tady se mi v nabídce líbí i kalendář "zodpovědná výuka". Zatím mám malé děti, dvě školkové a batole. A nejvíc u mě vede můj diář. Co je tam, o tom se ví :-) Letos jsme nakreslili obrázky aktivit do adventního kalendáře (sněhulák s nosem jako hodinovou ručičkou, putující po číslech až k dvacetčtyřce) a to se děti dívají, co nás čeká. Takže bych něco takového už pro ně chtěla. Možná i sama vyrobím, ale to už plánuji dlouho a kdo ví, kdy by na to byl čas.
05.12.2020 23:13


VeronikaFV
S manželem máme Google kalendář, protože teď máme dost kontrol u doktorů atp., a tak si to manžel může v práci hned nahlásit... Papírky se někdy ztratí atp. S dětmi zatím nic nepoužíváme, staršímu ale již by se něco "hodilo".
05.12.2020 23:06


yansanm
Mám 3 deti a k tomu práci,zatím mi funguje nalepovaci folie na psaní fixem a mám ji nalezenou přes celou lednici a píší si pěkně po dni co mě čeká na celý týden
05.12.2020 22:13


chulicka
3 děti, každé vlastní kroužky, k tomu manžel, kterého lze co se organizace týče považovat za dítě čtvrté - plánování není priorita muže :-) Osvědčilo se nám "co je psáno, to je dáno" a rodinný kalendář v tomto smyslu funguje výborně.
05.12.2020 20:33


Mart1na
Používáme klasický nástěnný rodinný plánovací kalendář...ale radši moc neplánovat, ono se to vždycky vyvrbí jinak ;-)
05.12.2020 19:43


petrat
U nás funguje rodinný Google kalendář
05.12.2020 18:13


janeve
děti jsou zatím malé, takže žádné vychytávky zatím nepotřebují. Takže jim nevadí, že u nás byl letos Miluláš již 4. 12. ;-)
05.12.2020 17:59


lencza
Naše děti jsou zatím malé, jen nejstarší dcera je školou povinná (prvňačka) a navíc teď v době korony zas tolik akcí mimo domov nemáme, takže větší rodinné plánování není nutné. Když už je potřeba, využíváme můj diář, a lístečky na stole (které se rády ztrácejí).
05.12.2020 17:22


VeronikaZ
Protoze mam doma 7-leteho snilka, kteremu bohuzel vse opravdu trva 3x vice nez stejne starym kamaradum, pouzivame planovani casu po celem byte. Kdyz je cas na ukoly, natahuji minutku- zazvoni, musi se ke stolu. Kdyz sedi na zachode, ma tam velke presypaci hodiny na 10 minut, prohlizi si u toho totiz knizku a byl by schopny takto meditovat hodinu :D; u cisteni zubu male presypaci hodiny, u vychazeni do skoly je na cislici na nastennych hodinach pricvakly kolicek na pradlo. Rodinny planovac tento mesic dopisujeme a novy zatim nemame, ten by se nam moc hodil. :)
05.12.2020 17:07


janaherr
Udelame v kalendari znacku pro dulezite datum a odskrtavame dny :) mam v planu nejaky prehled, co se deje ktery den v tydnu, ale na ten se zatim bohuzel nedostalo.
05.12.2020 16:46


PenelopaW
Fintu zatím nemáme, ač se třemi dětmi a všelijakými akcemi ve školce, doktory a manželovými tréninky je plánování docela potřeba. Takže jen vždy s předstihem napíšeme do kalendáře, zavčasu se na to vzájemně upozorníme a případně zajistíme hlídání babičky. Kalendář nám současně slouží jako záznamový deníček, takže na konci roku je vždy bohatě popsaný a máme z něj slušnou kroniku :-).
05.12.2020 16:30


Sona1987
Plánování času u nás musí být. Máme rádi pořádek a v hlavě je to ten nejdůležitější :-) S dcerou malujeme každý týden plánovací kalendář na velkou magnetickou tabuli v předsíni. Zde jsou dny od pondělí do neděle a píšeme do něj- pro každý den veškeré plány na další týden. Tento plánovací den máme každou neděli po obědě...Moc nás to baví, protože u nás se stále něco děje! :-)
05.12.2020 15:13


janicka48
U nás funguje společný kalendář, co je pověšený na záchodě :)
05.12.2020 15:07


hanninka21
Osvědčilo se mi vyrobit takový roční přehled (den, měsíc a roční období) a každý den si posouvá kolíkem. Jinak se třemi dětmi jsem ještě moc nepřišla na to, jak naplánovat ideálně den, aby to bylo bez nějakého stresu :-).
05.12.2020 14:56


vervila
Zatím pouze klasika, diář a kalendář. A i tak se stane, že občas něco nedopadne nebo vypadne
05.12.2020 14:18


Haczek
Dospeli pouzivame Google kalendář. Pro dceru chci/potrebuji udelat magneticky. Ma uz zmatek v tom, jestli jde do skolky nebo je vikend a jaké ma odpoledni aktivity
05.12.2020 14:16


Kamoul
S muzem mame spilecny google kalendar, deti maj na zdi rodinny kalendar, kam zapisuje e krouzky, prazdniny, vylezy a navstevy u nas. Plus ruzne dalsi drobnosti, pbrazkove posloupnosti rannich/vecernich povinnosti. A ja nedam rano bez seznamu-at uz nakupniho nebo dovolenkoveho
05.12.2020 13:32


lentilki
S mužem jsem zavedla sdílený online kalendář i s nákupním seznamem, to je fakt paráda. Na zdi mám teď krátce magnetický plánovač, ale není to úplně co jsem potřebovala... Jinak dosud každý rok velký rodinný nástěnný, sis se k němu zase vrátím a magnetický nechám čistě na synovy aktivity...
05.12.2020 13:29


Kathys
Dcerce (3,5 roku) jsem namalovala kalendář a každý den ráno odtrháváme lísteček s daným dnem. Barevně si značíme, kdy půjde do školky, k lékaři atd. Má ráda, když ví, co ji čeká a je na to připravená.
05.12.2020 13:16


adrelajda
S manželem sdílený online kalendář Google a doma fix a tabulku s plánem pro nás všechny vždy na 1 týden..syn pravidelně sleduje, mluvíme o tom a pomáhá mu to v orientaci v týdnu..
05.12.2020 08:33


Lenourecek
V lednu nastupuji po pěti letech do práce, takže nás pořádné plánování teprve čeká... Klukům chci psát a malovat týdenní rozvrh, aby věděli, kdy spí ve školce, kdy mají jaké kroužky, kdy je vyzvedává tatínek nebo kdy budou u babičky. Myslím, že nám to všem pomůže a oni se díky tomu ve všem lépe vyznají ;)
04.12.2020 23:24


Lenourecek
V lednu nastupuji po pěti letech do práce, takže nás pořádné plánování teprve čeká... Klukům chci psát a malovat týdenní rozvrh, aby věděli, kdy spí ve školce, kdy mají jaké kroužky, kdy je vyzvedává tatínek nebo kdy budou u babičky. Myslím, že nám to všem pomůže a oni se díky tomu ve všem lépe vyznají ;)
04.12.2020 23:19


terinaj
Měli jsem dva nebo tři roky rodinný kalendář, ale to moc nefungovala, protože nevisel na dobrém místě a navíc náš tatínek uznává jen Google kalendář :-D na ten papírový se nedíval. Ale oni si vče docela dobře pamatují i tak a nejso zas tak mimo :-) S manželem si občas v neděli sednem a proberem celý týdne dopředu, ale často se pak objeví nenadálé události, takže nakonec je to stjně improvizace...
04.12.2020 21:41


papaja84
S detma nepoužíváme nic, jen jim události sdělíme dostatečně dopředu a my s manželem samozřejmě Google kalendář
04.12.2020 21:24


Brasab
Pomáhá nám sdílený rodinný kalendář
04.12.2020 20:57


Maanto
Od té doby, co máme dvě děti je u nás rodinný kalendář nutnost, díky němu mám přehled a nic nezapomínáme. Teď pokukuji po kalendáři lyonis pro dceru, protože od té doby co začala chodit do školky má neskutečný guláš v tom, co kdy bude ☺️
04.12.2020 17:42


Skyv
Důležité je pečlivě naplánovat JÍDLO! Bez něj to nejde :) A pokud někam jedeme na více dní, vždy sepisuji seznam věcí a postupně odškrtávám, jakmile se něco balí až ten den, tak bych na to hned zapomněla..
04.12.2020 17:37


hrubjo
Neplánuji ....
04.12.2020 16:52


kiwik9
Diář, Koloběh, bez kterého se neobejdu. Pak milion papírků, které průběžně ztrácím :D Když plánuju něco s dítkem, snažím se ji na to připravovat déle dopředu-
04.12.2020 15:11


meffy
Zatím jsem bez pevého plánování - část mám v kalendáři, část v mobilu, část v diáři, zkrátka zatím docela slušný chaos:-(
04.12.2020 14:56


lunacief
Pevné a důležité události si zapisuji do diáře, jinak se zařizujeme podle aktuální situace.
04.12.2020 13:45


sepekovskaveru
Od minulého roku kupujeme rodinný plánovací kalendar
04.12.2020 13:17


haiku
Vychytávku nemám, popravdě jsem na plánování antitalent.
04.12.2020 13:02


kosticka111
S detmi je to ešte náročne čokolvek plánovat, takže zatial nie :(
04.12.2020 12:43


Krystufek
Bohužel, zatím jsem na ni nepřišla.
04.12.2020 11:16


Baroneska
Pomůcku nemáme, zatím jsme žádnou skvělou nesehnali.
03.12.2020 23:19


lemmur
Zkoušela jsem předloni pro syna magnetický denní kalendář, ale nezvládali jsme to (jeho to nezaujalo a já nebyla dost důsledná), ale možná už by to šlo. Já si píšu vše do online diáře, manžel si tu svojí část pamatuje, naše školkové děti to zatím prostě neřeší a těch pár významných věcí si pamatují.
03.12.2020 22:59


JanaBoh
Mame rodinny kalendar na stene, kde ho vidi cela rodina a tam jsou vsechny nejdulezitejsi veci...a co je psano je dano (vetsinou :-))
03.12.2020 22:09


janetka
Sdílíme si kalendář v telefonu, ale kolikrát je to tak, že stejně je všechno jinak. :-)
03.12.2020 21:39


aasun
Fintu bohužel nemám, mám pořád jen chaos :-))))
03.12.2020 19:43


andreyecka
Diář papírový + v telefonu.
03.12.2020 16:12


Lucie1313
Nam se osvedcil sdileny kalendar v mobilu
03.12.2020 13:04


fifta
Já vždy plánuju večer, když děti spinkaj :) Píšu si to do google diáře a něco sdílím s manželem nebo dalšími v rodině, kterých se to týká. Plánovací kalnedář Zodpovědné výuky už dlouho sleduju aplánuju pořídit. To by byla super výhra!!
02.12.2020 23:24


MonikaLei
V plánování mi pomáhá diář. Co si nezapíši, tak to nevím
02.12.2020 20:57


lucysh
Máme vytvořený kalendář na lednici, máme tam vždy to nejdůležitější, co bude v týdnu (formou obrázků).
02.12.2020 17:22


Yulia
Pouzivame rodinny kalendar pro celoi rodinu, kde zapisujeme aktivity kdo a co ma naplanovane. A v dobu povinne online vyuky jsme museli s ditetem udelat kalendar aktivit skolnich jen jako rozvrh hodin. Povesili jsne to na lednicku a snazili se to dodržovat. Obcas to fungovalo. A hlavne bylo min dohadovani
02.12.2020 16:42


mileletadlo
Vytvořila jsem synům na korkové tabuli jejich plánovací kalendář, jsou tam dny, měsíce, rok, každý má na své části místo na přilepování okýnek s aktivitami. Starší už tam má rozvrh ze školy, mladší zatím jen školku, k tomu obrázky různých aktivit (fotky rodiny, výlety...). Sami si kontrolují, co se bude dít.
02.12.2020 16:34


2Pavlina2
Už od dvou let je syn "plánovač", máme tedy na každý měsíc vytisknutý kalendář, kam si zaznamenáváme a malujeme, co nás čeká...
02.12.2020 15:45


ivuchahreb
U nás je základem nechat si dostatečně dlouhou dobu na vysvětlení a zachovat klid
02.12.2020 15:18


Peyyea
Dcera bude mít teprve 3 roky tak spíš rady sbíram a nechám se inspirovat než, abych sama radila
02.12.2020 15:16


Ania
Urcite vsechno dopredu rikat a resit planovat s nima co s deti tyka. Do skolky mamy vyrobeny kalendar z kartonu kde je den tydne a co se deje - dum ci skolka.
02.12.2020 13:21


nebie
Občas dělám dětem měsíční kalendář - měsíc a co řádek, to jeden den, na řádku aktivity na ten den. Prostě ho nakreslím na dlouhý papír, narýsuju řádky a aktivity do každého dne nakreslím tužkou.
02.12.2020 13:04


Krika
Kalendář na stěně, poznámky v telefonu a opakování v hlavě:-)
02.12.2020 12:33


Luuca23
Já mám to "štěstí", že syn je perfekcionista a navíc umí skvěle čísla a už vlastně i číst. Takže plánování aktivit a povinností jde samo. Teď dostane od Ježíška Lyonis, ale máme ještě dceru, které by se tak za dva roky Lyonis taky hodil
02.12.2020 12:27


makretek
Mám 3 děti a můj plán je řešit všechno v klidu a hlavně dostatečně dopředu
02.12.2020 12:25


Silverwing1
Hlavní finta je, že vše musí být naplánované a zároveň jako každá maminka musí flexibilně zvládnout vše do minuty přeorganizovat :-) Doma máme rodinný kalendář, který připomíná, na co se máme těšit.
02.12.2020 11:39


Yvette
Mam zatim jen jedno školopovinne dite a planujeme spolecne - kdyz si to sama dcera nakresli, co v jakem poradi bude delat, tak to funguje nejlepe, spise nez nejake rizene planovani z moji strany
02.12.2020 10:58


terkahod
Popravdě mi plánování moc nejde. Ale snažím se s tím pracovat,pomáhá mi diář
02.12.2020 10:35


jana711
Diář na pravidelné i jednorázové akce, každý večer si společně u večeře sedneme a probereme, co nás druhý den čeká, kdo co zařídí, na co je třeba se připravit.
02.12.2020 07:59


AlexAtanasovova
Máme doma zatím miminko, tak s ním se toho plánovat ještě moc nedá. Plánovací typ ale jsem, takže do budoucna určitě něco vymyslím.
02.12.2020 03:02


Amandulka
Nemám. Mám prcka se kterym se neda naplánovat ani aktuální den.
01.12.2020 23:28


StellaAnna
Snažíme se plánovat tak, aby na konci výletu byla nějaká odměna, třeba vyhlášená cukrárna
01.12.2020 23:07


Jarkammm
Pro plánování nejraději používám rodinný kalendář, protože vše hned vidím na první dobrou a když manzel něco potřebuje vědět, nemusí se mě ptát. Vyhovuje mi to mnohem víc, než plánování třeba v telefonu.
01.12.2020 22:26


Inna
Používám na vše diář-píšu tam plány svojí, pro syna, pro manžela co má mimo práce a rodinné. Manžel má svůj pracovní diář zvlášť
01.12.2020 22:22


tomsupetra
S dětmi raději moc neplánuji, a pokud ano, stačí mi diář.
01.12.2020 22:16


opicka
Používám A5 rodinný kalendář. Vejde se mi tam všechno - práce i soukromý život. Také používám hodně samolepky, kresby, atd. Přiznávám, že bez diáře jsem naprosto ztracená.
01.12.2020 22:15


ljanickal
Vetsinou si plany pamatuju, ale s ditetem malokdy se povede uskutecnit, vse co bylo v planu.
01.12.2020 22:01


dasza
Mám to v hlavě....prostě víme co kdy..já i děti...
01.12.2020 15:06


pavlinam
S manželem máme sdílený kalendář v mobilu, děti informujeme jen ústně, co se kdy bude dít.
01.12.2020 14:48


yradka
S dětmi mě život naučil neplánovat, ale když už, tak klasický rodinný kalendář
01.12.2020 12:29


IvanaCadkova
Vychytávku žádnou, ale vždy je s dostatečným předstihem informuji, jaký bude program, co se bude dít. Zrovna při 1. Adventní neděli jsem oznamovala, že poprvé, až bude tma, rozsvítíme světýlka v pokojíčku, včera, že budeme vyrábět svícínek a dneska, že v sedm budeme péct další várku cukroví.
01.12.2020 12:27


Nika
My začátkem školního roku sestavíme "kalendář" pravidelně se opakujících kroužků a činností, které pak napíšeme na papír a dáme na lednici. Každý má svou barvu, kterou má v tomto rozvrhu své činnosti zapsané. Tento odpolední rozvrh pak je umístěný na lednici, aby je každý viděl. Dopolední školu májí pak menší děti napsanou v samostatných rozvrzích, také na lednici. No a ty "mimořádné", pravidelně se neopakující činnosti (návštěva lékaře, soutěž, koncert atd.) píšeme do kalendáře stolního.
01.12.2020 09:37


Talka
Na většinu zatím vychytávky nemám, jen na letní tábor, který každoročně pořádám mám zřízený malý plánovač,kam si průběžně zapisuji nápady a zhruba v dubnu z nápadů skládám program.
01.12.2020 09:11


klaryk01
Vychytavky pro planovani zadne nemam. :-)
01.12.2020 08:41


lenka157
Při plánování zapojuji děti,aby se nadchly a těšily se.Vždy se mne vyptají co a jak a společně upravíme, aby to bylo pro nás všechny zábavné a přínosné. Pro termíny využíváme jednoduchý kalendář na lednici, kde zapíšem co nás čeká.
30.11.2020 21:31


jvaneckova
Rodinný plánovací kalendář používáme několik let, visí v kuchyni všem na očích a používají ho k orientaci hlavně děti. Manželovi posílám akce, které se ho týkají, do jeho Google kalendáře. Nejmladšímu pomohl při nástupu do školky Týdenní program od Zodpovědné výuky.
30.11.2020 20:21


Petty
Letos jsme začali používat rodinný plánovací kalendář, vzhledem k letošní situaci nebyl úplně využitý, ale určitě je to dobrá pomůcka.
30.11.2020 19:27


Tereza28
My používáme rodinný plánovací kalendář(To je spíš takový přehled, který mám pořád na očích) a s manželem používáme google kalendář, kde máme vše nasdíleno - lékaře, pracovní aktivity apod.
30.11.2020 19:17


barboraf
Loni jsme měli Rodinný plánovač s krásnými ilustracemi Andrey Tachezy, i když ten byl spíš pro mě :-). Od kamarádčiny dcery znám kalendář Lyonis a moc se mi líbí. Synovi zatím stačí, když si každé ráno řekneme, co nás ten den čeká, ale do budoucna plánuji jeho pořízení.
30.11.2020 16:23


knihomilka
Nic nezabírá, fintu naopak hledám :-)
30.11.2020 15:36


fridamaluje
Společné plánování s dětmi, rodinný kalendář a na práce v domácnosti máme takové kolo štěstí :-) Každý si vylosuje. Děti baví adventní kalendář, letos poprvé už nechystám já, ale starší dcera pro tu mladší.
30.11.2020 15:34


moonka
Pokud se na něco děti moc těší, vyrábí si odpočítávací metr, kdy odstřihávají dny. Teď si vyráběly třeba vánoční metr.
30.11.2020 13:45


Camique
Uz roky používám klasické diáře. Schovávám si je a je velmi zajimave v nich po letech listovat..
30.11.2020 13:42


mariewera
Nejlip nam funguje papirovy kalendar. Vytvoreny z fotek z lonska.
30.11.2020 13:25


Alex007
vychytávku nemám, ale je pro mě důležitě si všechno psát, jinak bych zapomněla :D a dětem oznamovat věci dopředu. :)
30.11.2020 12:06


Kamilli
Používáme rodinný kalendář, kde malujeme obrázky a já píšu jednoduchá slova. Kalendář máme na očích v kuchyni, děti se těší na různé rodinné oslavy a akce. Děti ještě neumí číst, ale starší jde v září do školy, tak už se postupně učí písmenka. Moc se nám líbí Magnetický kalendář - "Chodím do školky" - ten by ocenily nejen naše děti, ale i my rodiče :)
30.11.2020 11:54


vondrv
Máme klasický stolní kalendář a když je něco nového, tak hned do kalednáře zapisujeme. Na papírovou metodu nedám dopustit.
30.11.2020 10:17


Kajka78
Každodenní plánování zatím ne,ale u událostí, na které se děti těší, stříháme metr, který si děti vyrobí.
30.11.2020 10:07


Bashka
Rodinný kalendář nám funguje skvěle. Ale je to zatím spíš dospělácká záležitost. Potřebovala bych nějkou fintu pro děti, aby se mohly do plánovaní zapojit.
30.11.2020 09:59


zivulka
Naší velkou fungující vychytávkou je, že plánujeme společně s dětmi.
30.11.2020 02:21


evae
Zatím mám rodinný kalendář, svůj diář, poznámky ve sdíleném excelu a zvažujeme nějakou formu magnetického kalendáře. Ale zatím hledám něco, kam by se to vešlo vše najednou a neměla bych deset míst, kam zapisovat
29.11.2020 21:45


terezmarkova
Vlastní děti ještě nemám, ale když plánuji výlet pro děti z mé třídy ve školce, snažím se vždy vymyslet pestrý program, aby se děti ani minutu nenudily :) Což zahrnuje třeba hry během cesty autobusem :)
29.11.2020 21:30


kamilade1
Dobrý den,stále hledáme tu pravou plánovací pomůcku...
29.11.2020 20:18


VeronikaPohludkova
Plánovací rodinný kalendář nám skvěle funguje.
29.11.2020 17:17


Jaaaaba
S manželem používáme Google kalendář, kam si vkládáme i akce dětí a různé "úkoly". Doma máme rodinný plánovací kalendář, kde si děti mohou vyznačit a odpočítávat dny, kdy je něco důležitého.
29.11.2020 14:19


Pavluna
S manželem máme sdíleny kalendář v telefonu. Super věc. A pak nastenny celoroční, Kam si všichni vše plánujeme a máme to ještě rozděleno barevně podle osob a ještě jiná barva je celá rodina :)
29.11.2020 10:06


MChurch
Vždy v neděli si sedneme nad kalendářem a řekneme si co se bude dít. Ale něco vyzuálního dokud nebudou umět číst by to chtělo.
29.11.2020 10:00


BarbaraP
Zatím jsme zkoušeli klasický rodinný kalendář, ale naše děti ještě neumí číst, tak by bylo lepší něco s obrázky :-)
29.11.2020 09:53


kropinka
Rodinný kalendář na lednici
29.11.2020 09:28


HeclJana
Miluji tyhle věci,pořád odmítám elektroniku, takže mám klasicky diář a ruzne vybarvuji, odškrtávám, že úkol byl splněn :-D apod. Nebo přemístiťuji věci na suchý zip. :) potřebuji mít přehled, s malým dítětem a 2 firmami to není jednoduchý :)
29.11.2020 09:11


radusprdus
Zatim mam jenom svuj google kalendar, ale uz jsem premyslela, ze by bylo fajn neco pro 4leteho syna poridit, aby mel lepsi predstavu o vsem, co bude nasledovat.
29.11.2020 09:09


Julie82
Zatím nám stačí stolní kalendář, ale dcera už teď ve druhé třídě si tvoří svoje rozvrhy a plánovače a hrozně ji to baví
29.11.2020 08:55


Nikola624
Jenom stolní kalendář, ale teď mi tak došlo, že kalendář s dětmi v práci dělám - každý den opakujeme co je za den, měsíc, roční období,...co nás čeká, ale doma to s vlastními dětmi asi opomíjím.
29.11.2020 08:33


Mariquita
Používám jen svůj diář, pro děti bych ocenila ten ze zodpovědné výuky,aby měl přehled každý člen rodiny.
29.11.2020 08:19


ganazuz
Zatim mam vse v hlave ja a pripominam na vsechny strany
29.11.2020 05:28


Ladyhawke
Já jsem chronický "neplánovač", neumím to, ale pracuju na tom a po těchto pomůckách už dlouho koukám
29.11.2020 00:56


Maya
S dětmi zatím neplánujeme, ale už pokukuju delší dobu po plánovači pro syna, abychom mu trochu dali řád..s manželem jinak sdílíme a vedem Google kalendář
29.11.2020 00:09


BarboraN
Máme rodinný kalendář u ledničky, s manželem sdílíme Google kalendář a já si opět vytvořila bullet journal, protože jsem strávila moc času přemýšlením nad tím, co jsem zapomněla udělat. :)
28.11.2020 23:09


AliKom
Před lety jsem vytvořila dceři týdenní kalendář, ale ten už nepoužíváme, na příští rok mám koupen rodinný kalendář
28.11.2020 22:59


monikaxy
Zatím žádný rodinný plánovač nemáme a už se v tom někdy ztrácíme. Teď si syn, 5 let, sám řekl, že chce kalendář :) Tak by to byl moc prima dárek!
28.11.2020 22:59


konik
S rodinou sdílený Google kalendář a doma začínáme s plánovacím rodinným, ale děti jsou malé a raději moc neplánujeme :)
28.11.2020 22:32


Alifa
Mám velmi malé děti a tak je naše plánování vždy den předem večer, kdy si řekneme, co se bude následující den dít. S manželem se nám pak osvědčuje sdílený kalendář na mobilu.
28.11.2020 22:31


Kamila00
nejvíce se nám osvědčil sdílený kalendář
28.11.2020 22:28


Hanuu
Rodinny planovaci kalendar a ja svuj diar. Na elektronicky jsem si nejak nezvykla, takze pekne papirovy a jeste se u toho vyradim. Ale deti mi casto stejne veci preplanuji ;-)
28.11.2020 22:26


zuzaherr
Stolní kalendar
28.11.2020 22:25


Adrianita
Vše mám zapsané v hlavě a to nejdůležitější v kalendáři :)
28.11.2020 22:09


rennfri
už několik let mám vlastní diář, k tomu rodinný plánovací kalendář na stěně v kuchyni, aby stačilo zvednout oči a teď nám s nástupem staršího do školy přibyla do pokojíku menší magnetická tabule s magnetky kde máme rozvrh (a v budoucnu kroužky) pro co nejjednodušší chystání aktovky (teď s alternativami rozvrhu distanční výuky / rozvrhu po nástupu / nového rozvrhu s otevíráním zbytku školy se to fakt hodilo, jen jsem přehodila magnetky s jednotlivými předměty)
28.11.2020 22:06


pajak
Krása. Plánovací kalendář akorát řeším, protože se v těch našich dnech lehce ztrácíme a mám pocit, že dcera má problém udržet nějaký řád (a já samozřejmě taky). To by byla skvělá pomoc k zavedení rutiny v některých věcech.
28.11.2020 22:01


zaglo
Používáme rodinný plánovací kalendář, kde má každý napsané své aktivity. Jen se tam nesmím zapomenout podívat
28.11.2020 21:49


matolka
Na planovani zatim zadnou fintu nemam, krome te,ze synkovi plany moc dopredu nerikam, protoze pak je strasne na danou akci nateseny a porad se pta kdy uz tam pojedem, a pak je z toho vseho cekani cely otraveny a uz se mu tam ani v konecnem vysledku moc nechce...
28.11.2020 21:49


zebruska
S manželem máme elektronický Google kalendář, kde sdílime různé události kvůli v zvědavá i děti ze školky. Starší měl svůj kalendář se dny (školka, doma, taťka práce), teď máme odpočet do oslav narozenin a návštěv
28.11.2020 21:49


sasulka
Děti jsou zatím malé, ale časem bych chtěla nějaký "múj kalendář", kde by děti mohly sledovat, co kde kdy. V současné době máme rodinný nástěnný kalendář, ve kterém má každý člen rodiny svůj sloupeček, kam píšeme, co kdo kde má.
28.11.2020 21:45


Zuzichichi
S manželem máme sdílený kalendář, dcerce jsem pořídila plánovací kalendář od Lyonis.
28.11.2020 21:34


MarLife
Používám pouze obyčejný diář a společne veci zapisují do stolního kalendare ;)
28.11.2020 21:26


chrrenka
s manzelom zdielany kalendar so starsou dcerou tohoto roku planovaci rodinny kalendar, kde ma len ona svoje aktivity a kazdy den naliepa nalepku, aby vedela ktory den je, nalepky mame 4 farby podla rocnych obdobi a tak sme si este presli cely rok tym, ako sa to meni.ak je nieco dolezite a uz sa to blizi, tak sa od konkretnej udalosti napisu cisla od 1 naspat, aby vedela, kolko-krat sa este vyspi a tak tomu mame uz i do Vianoc :D
28.11.2020 21:21


luciebin
S manželem máme propojené google kalendáře a dáváme tam opravdu každou maličkost, abychom se potom nedivili. Ale jinak se mi se 4 dětmi osvědčilo,nic moc neplanovat. Stejně to většinou dopadne úplně jinak než malý byl plán.
28.11.2020 21:18


civecka
S mužem vše zapisujeme do kalendáře. Junior má ještě ve všem hokej. Ale plánuju mu koupit nebo vyrobit týdenní kalendář. Zatím jsme vždy jen škrtali v kalendáři dny do dne D (Vánoce, narozeniny, dovolená...). A moc se mi líbí kalendář od Lyonis.
28.11.2020 20:59


Dena
Hlavní je mít k těm zmateným zápisům legendu :)
28.11.2020 20:59


tria
Propojené mob. kalendář - to se nám osvědčilo nejlépe
28.11.2020 20:55


Mallenka
Ja nemuzu byt bez nastenneho mesicniho planovaciho kalendare, kde ma kazdy clen domácnosti svuj sloupek. Kazdemu vse zapisuji, manzel tam ma rozepsane smeny.. Pravda vsak je, ze je to moje pomucka. Starsi dcera ma 5 a jeste ne nenapadlo utvorit neco, cemu by lepe rozumnela i ona. Zatim ji vse ukazuju na tom kalendari, spolecnw pocitame dny, mesice. Rozhodne se nad timto tematem jeste zamyslim :,-)
28.11.2020 20:54


RadkaH
Já mám pouze diář a rodinný kalendář.
28.11.2020 20:51


Mittynka
VYUŽÍVÁM NASTĚNNÝ, MAZACÍ KALENDÁŘ. VŠE SE NAPLANUJE A BĚHEM TÝDNE UPRAVUJE. PROTOŽE JE VŠE JINAK :-).
28.11.2020 20:50


Misska20
Ja si vše planuji pouze do diáře. Ale kolikrát si s dětmi člověk muze planovat co chce a nakonec je vše úplně jinak :)
28.11.2020 20:43


kkathuska
planuji vse do diare, take do kalendare na lednicku.
28.11.2020 20:34


Saniny
Synovi budou 3 roky a zatím nic konkrétního nepoužíváme - ale chystáme se a děkujeme za inspiraci...;)
28.11.2020 20:33


Saniny
Nádherné ceny
28.11.2020 20:32


Saniny
Nádherné ceny
28.11.2020 20:31


petrastetkova88
Elektronický kalendář sdílený s celou rodinou, vše hezky rozděleno do skupin a označeno barvičkami.
28.11.2020 20:28

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion