NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY    KONTAKT REGISTRACE  KOŠÍK  PŘIHLÁŠENÍ
Facebook Instagram Pinterest Tiktok Youtube Linkedin

TIPY

SOUTĚŽE (49)

Na výlet (27)

Na hřiště (3)

Za kulturou (34)

Jemná motorika (1)

Na kafíčko (4)

Do restaurace (1)

Na čtení (52)

Doporučujeme (37)

Domácnost (2)

Na koupání (4)

Život s dětmi (18)


IQ HRY

VÝTVARKA

RECEPTY

TESTOVÁNÍ

KE STAŽENÍ



AKTUALITY


OTESTOVÁNO BOLL
12.05.2022


Testování Boll
04.08.2021

více aktualit ...
Autor: dasa TND

7.NADĚLOVÁNÍ - KNIŽNÍ

Děkujeme za vaši shovívavost a trpělivost, že jste si počkali na další, tentokrát už 7.nadělování v projektu RYZE ČESKÉ VÁNOCE. Pro dnešek jsme vybírali u českých nakladatelství dětské knížky, jejichž většina autorů jsou z našich končin. Doufáme, že třeba dnes objevíte i zajímavé knížky, o kterých jste dosud nevěděli a nebo se rovnou i zapojíte do soutěže na konci článku o některou z těchto knížek. Mějte se krásně a hlavně se opatrujte. Krásný  a poklidný advent!

NAKLADATELSTVÍ PORTÁL

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Dárky do dnešní soutěže:

Nejkrásnější místo na světě

Autor: Petr Horáček

Je rozkvetlá louka s potůčkem uprostřed lesa nejkrásnějším místem na světě? A jestli ano, tak jak se to pozná? Zajícovi tyto otázky nedávají spát, a tak se jednoho dne vydá do světa, aby na ně našel ty správné odpovědi. Nejkrásnější místo na světě je kniha o domově, o dobrodružství, ale hlavně o přátelství 

Školní štěně

Autorka: Zuzana Pospíšilová

Gábina miluje psy. V útulku je zase štěňátko, které by moc rádo mělo svého pána. Anebo paničku? Náhoda tomu chce, že se tihle dva potkají. Štěňátko dostane jméno Stafík a dokáže neuvěřitelné věci. A protože je Gábina ředitelkou školy, a protože se ti dva potkají zrovna na školní chodbě, stane se ze Stafíka brzy miláček celé školy. Navíc, když se ze Stafíka vyklube taky velký hrdina, je z něj prostě a jednoduše školní štěně!

Kniha je jako první čtení určena dětem prvních a druhých tříd. Jejich schopnostem a možnostem je přizpůsoben i jazyk knihy, proto si děti knihu mohou číst samostatně, ale i v doprovodu rodičů, či jako celotřídní četbu. Kniha je určena malým čtenářům od 6 let.

Auta, vlaky, bagry taky

Autorka: Hana Zobačová

Potřebuje auto pět kol? A co se stane, když je loď moc rychlá? O čem sní vlak? Pohádky o autech, vlacích, letadlech, lodích a dokonce i jedné ponorce vychází ze zásad genetické metody výuky čtení. Pohádky jsou psány velkými tiskacími písmeny a jsou řazeny od příběhů jednodušších, jedno a dvojslabičných, až po pohádky náročnější, obsahující slova troj- a čtyřslabičná. Všechny příběhy nepřekračují svojí délkou možnosti malého čtenáře. Děti si je mohou bez problémů samy přečíst v rámci vyučovací hodiny nebo i doma před spaním.

 

 KAZDA - knihy, které mají smysl

Nakladatelství KAZDA vydává knihy, které čtenářům přinášejí radost, podporují kulturu ducha a harmonii mezi člověkem a přírodou. Milou specialitou nabídky nakladatelství KAZDA jsou překrásně ilustrované knihy pro děti, které svými příběhy pomáhají budovat vztah dětí k přírodě od útlého věku. U nás doma se už dávno zabydlely knihy od Petera Wohllebena ( "Slyšíš, jak mluví stromy?" + "Víš, kde bydlí zvířata?")

Dárky do dnešní soutěže: 

Dětské leporelo „Kde si Píťa zchladí tlapky"

Autoři: Peter a Carina Wohllebenovi

Hledáte pro své nejmenší děti krásně ilustrované leporelo s otevíracími okénky a srozumitelnými informacemi o lese? Objevujte přírodu s hajným Petrem a veverčákem Píťou. V příběhu je veverčákovi Píťovi strašlivé horko – proto vyrazí do lesa, aby přišel na to, jak se osvěžit. Po cestě potká několik zvířátek a ta mu prozradí, kam se chodívají zchladit. Žába nejraději skočí do chladivé vody, divoké prase se zase rádo povaluje v bahně a luční koník se schovává v trávě ve stínu stébel. Jenže veverčákovi to není nic platné. Co udělá, aby si v bukovém lese zchladil tlapky on?

„Kamarádi z Medového lesa – Jak zahnat stesk“         

Autorka: Andrea Schütze

Tenhle les skrývá jedno velké tajemství: bydlí tu čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí, kteří jsou připraveni přispěchat na pomoc, kdykoli má některé z dětí z lesní školky potíže. A ještě že tak! Davídkovi se totiž první den ve školce hrozně stýská a pomocníky moc a moc potřebuje.

 

CESTA DOMŮ

Cesta domů prostřednictvím služeb domácího hospice umožňuje pečování o nevyléčitelně nemocné a umírající dospělé i děti v jejich přirozeném prostředí a nabízí odbornou pomoc a podporu jejich blízkým. Usiluje o zlepšení podmínek péče o umírající v naší zemi. Snaží se přispět k tomu, abychom si v důležitém období našeho života věděli rady, zbytečně se nebáli a uměli si navzájem pomoci. Osvěta a informovanost veřejnosti je vedle péče o umírající a jejich blízké jedním ze dvou hlavních cílů neziskové organizace Cesta domů. 

Nakladatelství Cesta domů vydává knihy o životě i o jeho konci a o tématech, o nichž se nám nelehko mluví, nebo to neumíme. Nakladatelství má i  nevšední výtvarné papírnictví – bloky, balicí papíry, desítky pohledů a leccos dalšího. Anjdete v něm i  kreslené látkové tašky, drobné hry a kreativní knihy pro děti a dárky od výtvarníků. 

 Dárky do dnešní soutěže: 

 Knížka "Můj dědeček třešňový strom" +  bloček pro radost, samolepky a pexeso z  výtvarného papírnictví Cesta domů

Autorka: Angela Nanetti

Tato knížka je pro děti ve věku kolem deseti let. Slavná italská autorka píše o malém chlapci Toníkovi a jeho babičce a dědečkovi, kteří žijí na venkově, pěstují ovocné stromy a chovají drůbež. Knížka o pevných rodinných poutech očima bystrého pozorovatele Toníka a o tom, že bez práce a námahy nejsou na světě nejen třešně a vajíčka, ale ani dobré rodinné vztahy. Kniha byla přeložena do dvaceti jazyků, u nás vychází v překladu Lucie Přádové a s půvabnými ilustracemi ukrajinské malířky Anastasie Stefurak.

 

JAKOST - malé, ale milé

JAKOST je malé české nakladatelství, které se zaměřuje na non-fiction knížky pro děti a mládež. Vydává knihy o nejrůznějších oborech lidské činnosti určené pro čtenáře ve věku od 10 do 100 let. Jejich tituly jsou překladové i originální. Sledují zahraniční produkci a vyhledávají šikovné autory a zajímavá témata. V jejich hnihách se objevují témat architetury, urbanismus, umění, vědy, vesmír,u lidstva a přírodu. 

Pod hlavičkou jakost zatím vyšly knihy D.O.M.E.K. (o současné architektuře), D.E.S.I.G.N. (o historii designu), Z.A.H.R.A.D.A. (o architektuře zahrad a veřejného prostoru), H.U.D.B.A. (o kořenech současné hudby). Skvělá knížka KOSMOS (o tajemstvích vesmíru).

Prvním původním titulem je kniha K čemu jsou architekti (o tom, jak architekti pracují) a letošní novinkou jsou knížky Plasticus maritimus invazivní druh a Moře v 300 otázkách a odpovědích (obě o bohatém prostředí moří a oceánů a o potřebě o ně pečovat).

Dárek do dnešní soutěže: 

K čemu jsou architekti

Autoři: Ondřej Dušek (koncept, text a ilustrace) a Karolina Jirkalová (koncept a text).

Knížka je předvším o tom, jak vlastně pracují archtekti a je určena  pro čtenáře od 9 do 100 let!

Architekti a architektky vytvářejí prostředí, ve kterém se pohybujeme, bydlíme, odpočíváme, učíme se, pracujeme… zkrátka ve kterém žijeme. Mají ale trochu nevděčnou roli. Každého nejvíc zajímá, jak výsledky jejich práce vypadají. Architektura přitom musí sloužit svému účelu, je důležité, jak se v ní cítíme a jak ovlivňuje své okolí. V téhle bohatě ilustrované knížce je ukázáno, že se na architekturu můžeme dívat i jinak než jen „líbí – nelíbí“, že každé konkrétní řešení má svůj důvod. A že odhalovat, proč jsou domy a prostory kolem nás vymyšleny a navrženy zrovna takhle, je docela dobrodružné.

A co říkají sami autoři?"Úvodní část přibližuje východiska i způsob práce architektů. Na příkladu čtrnácti konkrétních realizací pak ukazujeme, jak autoři došli k výslednému řešení a jaký má smysl. Výběrem projektů jsme se snažili představit širokou škálu úloh, situací a tvůrčích postupů současné architektury: budovy v proluce i na volném prostranství, rekonstrukce i novostavby, veřejné i soukromé, velké i malé, domy i prostory, architekturu i urbanismus. Celou knihou také prostupuje slovníček odborných pojmů. Téměř všechny představené stavby jsou veřejně přístupné, zvídavý čtenář je tedy může i navštívit. "

Knížka je skvělým vhledem do oboru architektury a urbanismu vůbec, a je vhodná jak pro laické čtenáře, tak i pro odbornější publikum. Třeba studenty středních ale i vysokých škol.

ANETA PAVLOVÁ 

Aneta Pavlová je úžasná žena mnoha talentů. Věnuje se už 10 let namlouvání knih pro nevidomé, 15 let pracuje jako lektorka kreativity, jógy a mindfulness, píše básně a hraje autorské divadlo a v neposlední řadě je autorkou knížky (nejen) pro děti KOUZELNÁ ZAHRADA.

Dárek do dnešní soutěže: 

Kniha "Kouzelná zahrada"

Autorka: Aneta Pavlová, Ilustrace: Kateřina Kofroňová

Kouzelná zahrada je věnována všem, kteří umí snít a jejich představivost jim přináší bohatý svět možností.  Kdo na tento svět zapomněl může opět navázat připojenými IMAGINACEMI a otevřít tak prostor fantazie a přání. Imaginace je způsob meditace, která je vhodná pro děti i dospělé – podporuje kreativitu, pomáhá jim relaxovat a rozvíjí fantazii, kterou se zároveň děti učí rozeznávat od reality. Mohou tak vstupovat do Kouzelné zahrady jako do oázy klidu, spokojenosti a zbavovat se napětí i stresu. Kouzelná zahrada není jen pro děti, dospělým nabízí oázu klidu a příjemného spočinutí.

 

ANNA LANGEROVÁ

Jak vznikla knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti popisuje sama autorka Anna Langerová: "Malá neteř se synovcem jsou mými nejvděčnějšími posluchači. Pohádkové příběhy o dracích, princeznách, kaprech a kdo ví, o čem dalším, jim vyprávím od nejútlejšího věku. Minulý rok, po nástupu staršího z dětí do školy, mě napadlo obdarovat je o Vánocích něčím netradičním. Sepsala jsem sedm jejich nejoblíbenějších příběhů, nechala k nim namalovat obrázky teprve patnáctiletou ilustrátorkou a výsledek graficky upravit. Nevím, kdo z nás měl o Vánocích větší radost, protože vznikla moje první dětská knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti."

Dárek do dnešní soutěže: 

O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti

Autorka: Anna Langerová,  Ilustrace: Alžběta Polanská

Knížka se skládá celkem ze sedmi příběhů, v nichž se dobro a zlo často skrývá na místech, kde by je čtenář klasických pohádek nečekal. V každé pohádce vystupuje jiný hrdina. Jsou zde princezny, které umějí kovat železo, nebo sopky, jež ztratily srdce, a samozřejmě nemůže chybět pohádka o drakovi. Ta musí být v každé řádné dětské knížce. Příběhy jsou tak akorát dlouhé, aby uspaly malé neposedy, ne předčítače. 

 

7. nadělování a dárky pro vás!

Jak jsme vám slíbili, u každého článku, kde budeme představovat jednotlivé značky, probíhá i soutěž o nádherné dárky právě od těchto značek. Dnes tedy spouštíme soutěž o tyto dárečky, na které můžete na fotkách mrknout i dole pod článkem.

  • 1x knížka Nejkrásnější místo na světě (Portál)
  • 1x knížka Školní štěně (Portál)
  • 1x knížka Auta, vlaky, bagry taky (Portál)
  • 1x dětské leporelo „Kde si Píťa zchladí tlapky" (Kazda)
  • 1x knížka Kamarádi z Medového lesa – Jak zahnat stesk (Kazda)
  • 3x balíček (knížka "Můj dědeček třešňový strom" +  bloček pro radost, samolepky a pexeso z  výtvarného papírnictví Cesta domů)
  • 2x knížka K čemu jsou architekti (Jakost)
  • 2x knížka Kouzelná zahrada (Aneta Pavlová)
  • 2x knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti (Anna Langerová)

 

Soutěž končí v pondělí 14.12 2020 a poté vybereme 14 výherců. Výherce vyhlásíme v tomto článku níže a pošleme vám zprávu. Prosíme tedy o to, abyste si emaily či zprávy na Fb či Instagramu kontrolovali. Dohodneme se v nich na zaslání výhry. Děkujeme a držíme palce!

 

 

SOUTĚŽNÍ PODMÍNKY K NADĚLOVÁNÍ V RYZE ČESKÝCH VÁNOCÍCH

 1. Abyste mohli vždy k soutěžnímu článku připojit na blogu komentář a tak se zařadit do soutěže o ceny, je potřeba být na blogu přihlášen. Pokud ještě nemáte registraci, je to pár kliknutí tady. Pak už můžete nejen komentovat veškeré články, ale hlavně si zdarma stahovat všechny námi vytvořené šablony na tvoření (třeba vánoční), zdarma testovat převážně české výrobky a být také první, kdo se vždy dozví, co nového chystáme a co vám třeba mohlo uniknout na blogu.

2. Odpovězte na otázku/y zde na blogu. Úplně dole pod fotkami pod článkem je pole " komentáře". Napíšete odpověď do rámečku a dáte odeslat. Musíte být v tom okamžiku ale přihlášeni viz, bod 1)

2 OTÁZKY: 

1.Jakou knížku byste si dnes vybrali?

2.Jakou dětskou knížku milují vaše děti a nebo vy sami (klidně jich může být i více :-))?

 

3. Pokud sledujete i náš Facebook Testováno na dětech a okomentujete nám tam také vždy aktuální soutěžní článek a připojíte slovo "BLOG", rádi zařadíme vaše jméno do losování ještě jednou. Pozor: Podmínkou je však zároveň komentář tady pod článkem.

4. Pokud budete soutěžit i na našem Instagramu, vaše šance se opět zvýší! Pozor: Podmínkou je však zároveň komentář tady pod článkem.

5. Můžete se účastnit každé soutěže, kterých proběhne hned několik za sebou až do 9. 12. 2020. V každé soutěži  je podmínkou napsat vždy odpověď tady na blogu a pak se můžete zapojit i na našem Facebooku i Instagramu a tak zvýšit vaši šanci, že vám pod stromeček domů pošleme krásný český dárek.

..........................................

7.NADĚLOVÁNÍ

SOUTĚŽ UKONČENA


Moc všem děkujeme za účast v soutěži a za vaše komentáře. Vylosovali jsme tyto vítěze:

  1. knížka Nejkrásnější místo na světě (Portál): web - andrysek111
  2. knížka Školní štěně (Portál): Facebook - Klára Majstr
  3. knížka Auta, vlaky, bagry taky (Portál): Instagram - zuza.broz
  4. dětské leporelo „Kde si Píťa zchladí tlapky" (Kazda) - web - hrubjo
  5. knížka Kamarádi z Medového lesa – Jak zahnat stesk (Kazda) - Instagram - holky.skaroupkovic
  6. balíček (knížka "Můj dědeček třešňový strom" +  bloček pro radost, samolepky a pexeso z  výtvarného papírnictví Cesta domů) - Facebook- Petra Barcuchová
  7. balíček (knížka "Můj dědeček třešňový strom" +  bloček pro radost, samolepky a pexeso z  výtvarného papírnictví Cesta domů): web -MarketaSch
  8. balíček (knížka "Můj dědeček třešňový strom" +  bloček pro radost, samolepky a pexeso z  výtvarného papírnictví Cesta domů): Instagram - prochazkova.anezka
  9. knížka K čemu jsou architekti (Jakost) - Facebook - Petra Nerodilová
  10. knížka K čemu jsou architekti (Jakost) : web -jvaneckova
  11. knížka Kouzelná zahrada (Aneta Pavlová): Instagram - pavluna.zarnikova
  12. knížka Kouzelná zahrada (Aneta Pavlová): web- bilatereza1
  13. knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti (Anna Langerová): Facebook - Adriana Hyklová
  14. knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti (Anna Langerová): Insta- klara.tosa


Máme radost a gratulujeme. Co nevidět vám pošleme zprávu s detaily ohledně výhry. 
A ostatní zase potěšíme příště. Přejeme vám krásný advent!











VYTISKNOUT AKTIVITU

KOMENTÁŘE

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit nebo registrovat



cerlada
Myslím, že úspěch by u nás sklidila kniha O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti, protože momentálně pětiletého syna zajímají strašidla a poměrně nedávno aktuální čerti atd. A nejoblíbenější kniha? Cokoliv, co mu čte maminka. Má rád opravdu cokoli.
17.12.2020 01:17


terezmarkova
Odpoví na obě otázky zároveň - vybrala bych si knihu Justýnka a asistenční jednorožec. Knihu jsem koupila dětem do své třídy v mateřské škole, kde pracuji a s dětmi tuto knihu opravdu milujeme :) Škoda, že autorka nemá více podobných knih. A pokud jde o "dospělácké" knihy, tak jsem nedávno dočetla Muž jménem Ove, která mne chytla za srdce a určitě si ji někdy přečtu ještě jednou :)
16.12.2020 21:45


kristynak
1. Je to hrozně těžké vybrat, ale v tuto chvíli by se mi pro syna nejvíce líbila knížka Kde si Píťa zchladí tlapky, ale i Nejkrásnější místo na světě. 2. Syn má moc rád sérii Jaro, Léto, Podzim, Zima od Rotraut, všechny knihy o mašince Tomáš a teď je hodně oblíbená i knížka Čáp Čeněk. Já měla moc ráda Káju Maříka a Heidi, děvčátko z hor.
16.12.2020 19:02


terinaj
Krásné knizky. U nás by bodovala knížka Auta, vlaky, bagry taky.. a naše oblíbené knížky se v čase mění. Aktuálně starší dcerka jeden jen Harry Pottera, mladší syn vše o autech a taky Na farmě. Oběcne ale mají rádi obrázkové povídání knížky (jaro, léto, samá díra) a ještě mají hodně rádi Pošťáka Myšáka
14.12.2020 21:55


vondrv
1. Vybrala bych si Kamarádi z Medového lesa 2. Nejraději si s dětmi čteme Neználka a dcerka má oblíbené knížky o dinosaurech
14.12.2020 18:10


Lucie1313
Ja bych vybrala knizku od Kazdy, deti ted maji radi vanocni knizku Vanoce za dvermi
14.12.2020 16:08


stepte
Vybrala bych pro dceru Nejkrásnější místo na světě. Nejvíce čteme sérii Jaro, Léto, Podzim, Zima a Jak myška snědla měsíc.
14.12.2020 16:03


Maanto
Vybrali by jsme si asi knížku Kouzelná zahrada. Dcera miluje především knížky od Petra Horáčka- hlavně husu Lízu ☺️ a knížky, které ilustrovala Vendula Hegerová
14.12.2020 13:43


andrysek111
Vybrala bych knížku Auta, vlaky, bagry taky. Jednak proto, že syn miluje auta a vše kolem nich a jednak máme moc rádi ilustrátorku Vendulku Hegerovou. Momentálně u nás doma nejvíce fičí knížky Jaro, Léto Podzim, Zima a Noc.
14.12.2020 13:31


Ohm
Mám moc ráda knihy od Petra Horáčka, mojí volbou by byla kniha: Nejkrásnější místo na světě. Mezi moje i dětmi oblíbené patří knihy Daisy Mrázkové, Pavla Čecha, básně a povídky Emanuela Frynty, všechny kvalitní atlasy zvířat a rostlin... Jsme knihomilové/knihomolové :)
14.12.2020 09:50


marym
Zaujala mě knížka Můj dědeček třešňový strom, asi proto, že pocházím ze selského rodu a i my pečujeme o tři obří třešně a mnoho dalších stromů. Moje děti milují cokoliv ke čtení. Momentálně to jsou Pohádky Wilhelma Hauffa, Foglarova trilogie o Rychlých šípech ve Stínadlech, Madynka od Lindgrenové a soubory starých Čtyřlístků.
14.12.2020 07:31


Yulia
Prohledla jsem knizky, a jsou nadherne, ale osobne bych vybrala Kamarádi z Medového lesa - Jak zahnat stesk. Ilustraci jsou bozi. Ja mam rada knihu Maly princ, je to pohadka pro vsechny jak deti tak i dospely.
14.12.2020 00:27


ducklik
Těžko volit, kterou knihu bych nejraději. Myslím, že úspěch by měl třeba titul O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti. Oblíbených knížek je u nás hodně - od tvrdých obrázkových leporel (Noc, Do jaké vody patřím...), přes klasické (Velká kniha českých pohádek) i méně tradiční pohádky (Příběhy z měsíční houpačky, Prosím spinkej...), až po odborné encyklopedie...
14.12.2020 00:20


sunsmile
Nejraději bychom vybrali knihy Nekrásnější místo na světě, protože máme rádi pana Horáčka a na přebalu je zajíc (syn má nejraději králíka, ale to je podobné) a Kde si Píťa schladí tlapky, protože synovi říkáme Píťa a máme rádi knihy o zvířátkách (to je odpověď na obě otázky), v současné době nejlépe vyprávějící příběhy o zvířecích kamarádech.
13.12.2020 23:59


vervila
Z nabízených knížek mě nejvíce oslovila knížka Můj dědeček třešňový strom a samozřejmě knížka od Petra Horáčka. A co se týče našich oblíbených doma, tak to by bylo na dlouho a taky se to časem mění, ale zmíním třeba Justýnku a asistenčního jednorožce, Medvídka Vildu, A pak se to stalo.
13.12.2020 23:57


Nika
Nejraději máme knihu Zahrada od Trnky, pět kluků co si hrají v zahradě.
13.12.2020 23:53


tereza14
Nejraději bych si vybrala knížku Můj dědeček třešňový strom od Cesty domů. Cestu domů podporujeme již delší dobu a moc se nám líbí, co vydává i co dělá za aktivity. Doma s dětmi milujeme knížky z nakladatelství Běžíliška, třeba Bratry v poli či Kuba tuba Tatubahn.
13.12.2020 23:39


lemmur
Vybrala bych knihu Nejkrásnější místo na světě, protože dcera miluje všechny knihy od p. Horáčka, které kdy viděla (a mně se také líbí). Jinak nejradši teď čteme dětský atlas světa (syn 6 let), pohádky o houbových skřítcích (dcera 4 roky) a já se těším, až konečně přijde čas na Štorcha a jeho knihy :)
13.12.2020 23:09


AnetkaSarka
Vybrala bych si Nejkrásnější místo na světě. Dcera ráda poslouchá příběhy malé Máši a velkého medvěda. A já mám ráda úplně všechny knihy, jsem totiž knihovnice :). Ta nej je pro mě asi Gejša.
13.12.2020 22:40


fletnicka
Vybrala bych knížku Kamarádi z medového lese, to by se synkovi určitě moc líbilo. Nejvíce miluje knihy o zvířátkách a skřítcích např. Permoníček.
13.12.2020 22:34


mandilek
Vybraka bych si knihu Kouzelná zahrada. Děti mají nejraději encyklopedie, knihy o vesmíru a dinosaurech. Teď konkrétně si oblíbili také Devatero pohádek.
13.12.2020 22:13


Victoria
Vybrala bych Školní štěně nebo Můj dědeček třešňový strom. Oblíbených knih je u nás plná knihovna - momentálně čteme už potřetí Zachráněné Vánoce.
13.12.2020 21:48


katarinalep
O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti bych vybrala a milujeme Jaro, léto, podzim, zima.
13.12.2020 21:38


Snura
Vybrala bych knížku Nejkrásnější místo na světě, kouzelná zahrada nebo Kde si Píťa schladí tlapky? Mám tři děti (skoro 8, 5 a 2 roky) a všechny moc milují knížky. Ti mladší milujou např. Medvídka Pú nebo Medvídka Toma (to je knížka ještě po mě). Taky Zrození květiny, Narození vlaštovky a Zrození motýla -ty jsou moc hezky udělané. Nejstarší dcera se teď nemůže odtrhnout od série Soví kouzlo, je sice teprve ve druhé třídě, ale už přečetla sama víc než 60 knížek...
13.12.2020 21:27


Lenourecek
Klukům by se určitě líbila Kouzelnaá zahrada. My se moc rádi vracíme ke knihám Jaro, Léto, Podzim,... nebo ke Špalíčku veršů a pohádek ;)
13.12.2020 21:27


luka
Dnes bychom si vybrali knížku Školní štěně nebo K čemu jsou architekti. Ikdyž nejraději bych napsala, že bychom si vybrali ze všech uvedených knih. Knihy jsou láska a učíme k tomu i děti...
13.12.2020 21:18


mpmjm
Z nabízených knih bych vybrala K čemu jsou architekti nebo Auta, vlaky, bagry taky. Jinak já i všichni tři syni milujeme knížky Petra Horáčka.
13.12.2020 21:06


jvaneckova
Vybrala bych knihu K čemu jsou architekti a dala bych ji synovi mé kamarádky, který si přeje k Vánocům knížku o architektuře. U nás doma všichni rádi čteme. Větší děti a nás rodiče zaujala Prašina a těšíme se, že k Vánocům dostaneme 3. díl. Před Vánocemi tradičně vytahujeme Čekání na Vánoce od A. Popprové a děti mají rády i další knihy od ní.
13.12.2020 21:03


tahitanka
u nás 100% auta vlaky bagry taky. a děti milují Malované pohádky.
13.12.2020 20:22


janeve
z nabízených knih bych vzala Nejkrásnější místo na světě. Dcera má ted ráda příběhy o Kamilce
13.12.2020 19:53


kosticka111
vybrala by som si Kde si Píťa zchladí tlapky? a nasa oblubena je Moj macik.
13.12.2020 19:50


lencza
Vybrala bych K čemu jsou architekti, mám na tu knihu už delší dobu zálusk. A u nás frčí třeba La! - knížka, která dělá zvuky od Hervé Tuletta. Nebo Povíš mi to? od Ester Staré. Moje oblíbená je Něco ti povím, Johane.
13.12.2020 19:33


Kamoul
Vybrala bych knihu Kouzelna zahrada (usinani je u nas casto na dlooouho dlouho, takze dobre pribehy se hodi =)). Jinak u nas je oblibenych strasne moc knih, stalicemi jsou Indigove pohadky, Jak se to stalo, Vila dusinka a od lonskych Vanoc i POhadky z Osemetna.
13.12.2020 19:22


Skyv
Líbí se mi Kamarádi z medového lesa :) Dcery mají rády Perníkovou chaloupku od Albi.
13.12.2020 19:17


Sarka7
Knihy jsou super relax i pouceni. Nas zaujalo "Skolni stene" od Z. Pospisilove. Pohadky, encyklopedie a knihy M. Drijverove jsou nase oblibene.
13.12.2020 18:52


bilatereza1
Zaujala mě Kouzelná zahrada :) U nás teď čteme před spaním dceři Kouzelné karamelky na dobrou noc :-) Syn zatím rád prohlíží velká obrázková leporela, nej jsou od Anne Suess :-)
13.12.2020 18:29


krupca
Vybrat si je těžké, ale asi "Školní štěně" nebo "Můj dědeček třešňový strom". Děti mají rády knihy Zuzany Pospíšilové a taky od Aleny Kastnerové "O líné babičce".
13.12.2020 17:12


LenkaA
Vybrala bych si asi Muj dedecek tresnovy strom. U nas frci Ema naopak, Otravni králíci a ruzne knizky o prirode a male haveti. :)
13.12.2020 16:56


HankaHan
Pro naše dva syny by byla každá knížka krásná, vybrala bych knížku Školní štěně, kvůli začínajícímu čtenářovi, nebo Nejkrásnější místo na světě. Doma mají kluci rádi klasiku Pohádky z pařezové chaloupky, Včelí medvídci nebo O človíčkovi.
13.12.2020 15:49


maxifik
Nejvíce by se mi pro děti líbila Kouzelná zahrada. Doma čteme hodně, v karanténě ještě více. Momentálně jsme dočetli Dášeňku, oblíbená je např. Kouzelná baterka, A pak se to stalo a spousty dalších :-)
13.12.2020 15:46


Inna
Synu by určitě líbila kniha Školní štěně- on už dávno sni o svém pejsků. Teď čteme pro králíka Paula. Máme spoustu oblíbených knih doma
13.12.2020 15:27


anikxx
Vybrala bych knihu Kouzelná zahrada nebo Architekti. U nás aktuálně kniha Mapy, čtyřlístek či pohádky pro strašpytliky.
13.12.2020 15:22


hkoho
vybrala bych Nejkrásnější místo na světě. Naše děti milují Cour a Courek nebo knížky od Marianne Dubuc
13.12.2020 14:37


jana711
Vybrala bych Kouzelnou zahradu. Děti milují knihy Petra Horáčka, ale Nejkrásnější místo na světě už má Ježíšek nachystané :-) Starší dcera teď objevila Astrid Lindgrenovou, tak se u nás kupí a čtou knížky od ní :-)
13.12.2020 14:22


PenelopaW
1.Jakou knížku byste si dnes vybrali? Zaujala mne knížka Nejkrásnější místo kvůli krásné ilustraci, ale i Kouzelná zahrada. Architekti také vypadají zajímavě, takže těžko říct, která knížka by se nám nejvíce líbila, protože všechny vypadají hezky. 2.Jakou dětskou knížku milují vaše děti a nebo vy sami (klidně jich může být i více :-))? Mám moc ráda knihu Pohádky a obrázky od Sutějeva, kterou máme doma v letitém a salátovém vydání. Sutějevovy pohádky s nádhernými ilustracemi vyšly cca před 10 lety ve dvou samostatných knížkách, které jsme hned musely s maminkou pořídit, ale stejně u mne vede ta původní, slepovaná, bez přebalu.
13.12.2020 14:20


Veruvla
Doma máme rádi knihu Krása nesmírná, pohádky Karla Jaromíra Erbena, Chaloupka na vršku a teď nově jsme pořídili Čekání na Vánoce s Luckou, Jendou a Martínkem.
13.12.2020 13:52


Veruvla
Nejvíc by se nám teď hodila knížka Auta, vlaky, bagry taky nebo Školní štěně, protože syn v 1. třídě rád čte a večer předčítá mladším sourozencům pohádky.
13.12.2020 13:48


lenkavanicka
Potěšila by nás knížka Můj dědeček třešňový strom. Děti mají moc rády knížku Chaloupka na vršku a mamka třeba knížky od Aleny Mornštajnové.
13.12.2020 12:15


rodinkamatejku
Hezký den, za nás, za mne a dcerku, by to byla kniha Kamarádi z Medového lesa :-)
13.12.2020 11:26


novotan
Velmi se nám líbí kniha "Kamarádi z medového lesa". Knihy o přírodě a lese doma rádi čteme, poté chodíme do přírody a pohádky si opakujeme. Poslední dobou je naše oblíbená kniha "Myslím, tedy jsem!" od Louise L. Hay, která dokáže děti povzbudit, motivovat a naučit tolerantnímu chování vůči ostatním. Kniha je vhodná i pro děti s poruchou chování. Děkuji za možnost soutěžit o tak překrásné knihy.
13.12.2020 11:23


konik
Vybrala bych Nejkrásnější místo na světě pro nase fanousky pana Horáčka
13.12.2020 11:17


MarketaSch
Knižní počiny Cesty domů stojí vždycky za to, takže bychom si rádi přečetli knihu Můj dědeček třešňový strom. Syn by si ale vybral K čemu jsou na světě architekti, protože ho tahle profese zajímá. Díky za pěkný výběr!
13.12.2020 11:10


Petrusakn
Hezkou třetí adventní neděli, pro syna bych vybrala knihu K čemu jsou architekti, protože poslední dobou se hodně zajímá o architekturu a staví si různé a nejrůznější domy z Lega. Aktuálně čteme Viktor a případ zmizelého psa - takovou detektivku pro děti od autorek P. Jurková a J. Vlčková - to syna moc baví.
13.12.2020 11:01


StellaAnna
Dobrý den, nás by potěšila knížka :O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti, janka mladší právě "hltá" Čtyřlístek, starší si oblíbila Sesterstvo, Já si vzpomínám na knihu Prázdniny s pradědečkem
13.12.2020 10:34


barboraf
Z dnešní nabídky bych vybrala "Nejkrásnější místo", protože knihy pana Horáčka patří u nás k nejoblíbenějším, kromě nich se stále vracíme ke knížkám Šťastný skřítek, Velryba Gerda, Medvěd Wrr a poslední dobou je u dětí oblíbená knížka pohádek na motivy Tlapkové patroly, kde už nadšení tolik nesdílím
13.12.2020 10:26


Kaci81
Radost by nám udělala jakákoliv knížka, ale kdybychom si meli vybrat jednu, tak Kouzelná zahrada. Máme rádi knížky s krásnými ilustracemi a poselstvím. Takovou je i naše oblíbená Putování pavoučka Vincka. A mojí srdcovkou jsou Děti z Bullerbynu a obrázky paní Zmatlíkové.
13.12.2020 09:58


Mittynka
Dobrý den. Knihy milujeme a predevsim ilustrace paní Hegerové. takže nás by potěšila kniha Auta, vlaky, bagry taky. Nejraději u nás čteme Andelske pohadky. A super jsou knížky z nakladatelství Host.
13.12.2020 09:56


Haczek
Ja bych si vybrala knihu Můj dědeček třešňový strom, mam ji uz nejaky čas na seznamu. Hodne oblibene jsou u nas knihy Marianne Debuc. Potom prostorove pohadky od Kubašty. Znovuzrozeni zazivaji knihyno krteckovi. Top je ted taky slovenska knizka od Mikuláše Zverolekarka Katka. Obecne detske knihy z vydavatelstvi Host jsou hodne dobre a mame jich spoustu doma.
13.12.2020 09:51


Nathanska
Vybrala bych knihu Můj dědeček třešňový strom. Je o sociálních vazbách, přesně taková nám doma schází. Naší právě nejoblíbenější je kniha Vánoce pro kočku, jinak Slyšíš, jak mluví stromy a Víš, kde bydlí zvířata z nakladatelství Kazda.
13.12.2020 09:36


Emm
Dobrý den 1.Nejkrásnější místo na světě -každý si ho zaslouží 2.knihy od Roalda Dahla ty máme rádi s klukama a z dětství Jak je bosé noze v rose.
13.12.2020 09:31


voklikstran
ráda bych si s dětmi přečetla Školní štěně, v současné době čteme knihy s vánoční tématikou
13.12.2020 09:13


mileletadlo
Kluci by si vybrali Kouzelnou zahradu, mají rádi uklidňující pohádky s nějakým poselstvím. Před spaním si teď nejraději čteme Jógátky, Andělské pohádky, Policejní pohádky a samozřejmě nesmí chybět Krtek :-)
13.12.2020 09:09


radusprdus
Knížky u nás milujeme, takže bychom měli radost z jakékoliv, ale zaujala mě především kouzelná zahrada :) Moje nejoblíbenější knížka je Malý princ
13.12.2020 09:07


martiz
Vybraly bysme si jednoznačně Kouzelná zahrada. Na první pohled dceru opakovala. U nás je hodně oblíbený Jezevec Chrujda. I u rodičů, je tam spoustu vtipných situací ze života :) poslední dobou starší dceru začala bavit i knížka Dubánci.
13.12.2020 09:05


Marvicka
Kamarádi a lesa, milujeme českou přírodu. A naší nejoblíbenější knihou v tuto chvíli je Malované čtení od Adolfa Dudka.
13.12.2020 08:44


Martta23
1. Kde si Píťa zchladí tlapky. 2. Starší syn má rád Perníkovou chaloupku a Červenou Karkulku a oba synové mají rádi knihy s auty a zvířátky.
13.12.2020 08:41


Martta23

13.12.2020 08:40


ZuzkaD
Auta, vlaky, bagry taky. Dekuji ;-) Mame radi Klarka v zahrade splnenych prani.
13.12.2020 08:39


lentilki
Vybrala bych architekty. Syn má dlouhodobě rád pohádky s Peppou (i před spaním chce vyprávět vymyšlené příběhy s Peppou v hlavní roli, třeba jak závodila na krosové motorce :D), takže to jsou momentálně i jeho nejoblíbenější knížky ke čtení. S dcerou leporela, třeba cinky linky, jede tramvaj Kateřinky :)
13.12.2020 08:36


andreyecka
1. K čemu jsou architekti. Syna i mě by to moc bavilo :) 2. Knížky o krávě Lieselottě a sérii Jaro, Léto...
13.12.2020 08:35


JanaMM
1. Vybrala bych Školní štěně, protože mám doma prvňáčka :) 2. Oblíbené jsou knížky pana Horáčka a to jak u dětí, tak i u nás rodičů.
13.12.2020 08:35


KatkaBen
1.Vybrala bych kouzelnou zahradu, protože myslím, že bych jí mohla číst společně se svou dcerou. 2. Milujeme knížky od P. Horáčka ( Nejkrásnější místo už mám objednané :) a třeba P. Čech O čertovi. Je jich mnoho. Učím v MŠ a knížky jsou moje slabost :)
13.12.2020 08:14


lucana
Všechny knihy jsou krásné. Ja bych si ale vybrala knihu K čemu jsou architekti. Je to zajímavé neotřelé téma. Synové nejraději čtou populárně naučné knihy, takže je jako dělaná přímo pro ně
13.12.2020 08:08


Mart1na
1)vybrala bych si knihu z Cesty domů:Můj dědeček třešňový strom. 2)Broučci, Honzíkova cesta, Děti z Bullerbinu...
13.12.2020 08:08


Manin16
Vybrala bych pro syna Auta, vlaky, bagry. Je takovy technicky nadany kluk, tak by ho jiste tato knitka bavila. Aktualne mame jako nejoblibenejsi knizku s Andilkem Vandilkem. Je to krasne cteni o Vanocich, andilcich a Betlemu.
13.12.2020 08:06


tomsupetra
1) Nejkrásnější místo na světě 2) Vše od Astrid Lindgrenové a Petra Horáčka
13.12.2020 08:04


kropinka
K čemu jsou architekti Syn miluje encyklopedie a naučné knihy
13.12.2020 08:03


Lukava
Ahoj a díky za recenze knížek :) Vybrali bychom Kamarádi z Medového lesa. Teď je oblíbená knížka Rybí sliby, krásný příběh i ilustrace.
13.12.2020 07:48


Teris
1) K čemu jsou architekti, 2) Moje děti zbožňují knihy, čteme každý den a teď už nám čte i starší syn. Moc se nám líbí nové zpracování Malého prince. A na nočním stolku jsou aktuálně Pohádky z pařezové chaloupky.
13.12.2020 07:37


KapickaZuzka
Vybrala bych pro své děti, ale teď hlavně pro dceru, která velmi ráda čte Můj dědeček třešňový strom. Věřím že by pro ni byla přínosná.
13.12.2020 07:24


mariewera
Vybrala bych si Kde si Pita schladi nozky, protoze mame doma knizku Kde rostou deti stromu a je to nejoblibenejsi knizka nasich deti. Knizka ktera se nam libi doma je prave ta Kde jsou deti stromu a pak Rikacky o autech a strojich.
13.12.2020 07:14


Koleta
Nejkrásnější místo na světě. Měla jsem v dětství ráda Cesta do Zlatého města.
13.12.2020 07:01


martinasafarcikova
Já bych pro své děti vybrala Kamarádi z Medového lesa. A aktuálně čteme Boba a Bobka
13.12.2020 06:59


mach21
Můj dědeček, třešňový strom. Už jen pro to, že je o Toníkovi, což je i můj syn. Která kniha se líbí mě i oběma synům je Šedík a Bubi, krásně se četla a rádi se k ní vrací.
13.12.2020 06:31


Nikola624
Kouzelná zahrada a já i moje dcery máme moc rádi Pippi a Děti z Bullerbynu :)
13.12.2020 05:34


Amandulka
Nejkrásnější místo na světě. A momentálně nejvíce letí obrázkové knihy Jaro, Léto, Podzim a Zima
13.12.2020 00:51


Camique
Vybrala bych si Kde si Pita zchladi tlapky. Moje deti nejvic miluji Minipedie. Starší dcera ma moc rada O pejskovi a kocicce.
12.12.2020 23:11


Bashka
Vybrala bych si knížku Můj dědeček třešňový strom. U nás doma teď čteme Andělé na vánoční pouti.
12.12.2020 21:18


aasun
Vybrala bych si Kouzelnou zahradu. Sama jsem po celé dětství měla ráda Děti z Bullerbynu.
12.12.2020 21:00


majka20201
Kamarádi z medvědího lesa by byla jasná volba. Doma je teď nejoblíbenější knížka s pianem s koledami
12.12.2020 20:23


Petty
1. Kamarádi z Medového lesa mě na první pohled zaujali krásnou ilustrací. 2.ja jako malá měla ráda Luisu a Lotku a později sérii o dvojčatech od Enid Blytonove.pro moje mladší děti je top Tlapkova patrola - čteme pořád dokola, a když se pokouším zkrátit,tak mě opravují :-)
12.12.2020 20:19


Jaaaaba
Zaujala mne knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti, ilustrace vypadají moc hezky. Naše děti mají aktuálně nejradši pohádky o princeznách a vílách.
12.12.2020 19:52


Dapi
Všechny knihy jsou krásné. Kouzelná zahrada by byla číslo jedna. Milujeme všechny knihy o zvířatech, přírodě i princeznách...
12.12.2020 18:43


Marudka
Vybrala bych si "Nejkrásnější místo na světě", miluju ilustrace Petra Horáčka! A další skvělá knížka je "Knížka" děti v práci o ní říkaly, že je kouzelná:)
12.12.2020 17:45


rmarci
Vybrala byhc si auta ,vlaky, bagry taky, kluci miluji tyhle stroje, nejradeji maji Cervenou Krakulku a klasicke pohadky
12.12.2020 17:34


milu
Dobrý den, koukáme se na Vaši knižní nabídku spolu s dětmi a dcera Emilka si vybrala: Kouzelná zahrada, syn Matěj: Auta, vlaky, bagry taky a já bych sáhla po: Můj dědeček, třešňový strom. Jaké knížky milujeme? Všechny, které si můžeme přečíst... :-) Jmenovitě: např. komiks Kačer Donald, Malý poseroutka, O krtečkovi... Emilka dokonce loni vyhrála soutěž o nejvíc přečtených knih za rok. Tak se těšíme moc, že se na nás tentokráte štěstí usměje a o Svátcích budeme mít co číst. jupíííí :-)
12.12.2020 17:23


petrastetkova88
1. Nejkrásnější místo na světě nebo Můj dědeček třešňový strom. 2. Birlibán, později také série Správná pětka a Tajná sedma, ještě později Harry Potter.
12.12.2020 16:30


MajaMarus
Milujeme Čtyřlístek, Heidi, Děti z Bullerbynu, Zahrada, Eda Neposeda,... A líbí se mi kniha Kouzelná zahrada
12.12.2020 15:42


Jarkammm
Všechny knizky vypadají skvěle, děkuji za tipy :). 1) O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti (učarovala mě obálka), 2) máme doma spoustu knížek, děti mají rady všechny
12.12.2020 14:51


Tereza28
Vybrala bych Kouzelnou zahradu. U nás se knížky čtou denně. V tuto chvíli jsou nej Pohádky z Večerníčků, Šípková Růženka a Pohádky pod Polštář. Teď přes Vánoci čteme Čekání na Vánoce s Luckou, Jendou a Martinkem
12.12.2020 13:33


Silverwing1
Knížka Školní štěně by byla pro naše menší osazenstvo ideální. Naše nejoblíbenější knížka je Karlík a továrna na čokoládu a Mikuláš, Ježíšek, pan Vrána a my. Každý advent čteme a pokaždé se smějeme.
12.12.2020 12:46


janaherr
Libi se mi Architekti, ale i Dedecek tresnovy strom nebo knizka o steneti. U nas jsou oblibeni Pejsek a kocicka, Dasenka, pribehy s Tappim, ted jsme cetli Cekani na Vanoce a pani Laryfary
12.12.2020 07:39


rennfri
Dneska je to hodně těžký výběr :-) pro prvňáčka by se nám hodilo čtení s genetickou metodou, Cesta domů vydává nádherné knížky.. Ale strašně se mi líbí K čemu jsou architekti tak bych vybrala ji, koneckonců někdy můžu soutěžit taky pro sebe :-) My máme rádi Žirafí mámu, Říkačky, Jezevce Chrujdu, Káťu a Škubánka - to jsou stálice, které čteme opakovaně občas stále dokola :-)
11.12.2020 22:56


opicka
1. K čemu jsou architekti 2. Já milovala Děti z Bullerbynu a knihy s edice Střelka, syn moc na beletrii není, má rád encyklopedie. Rád si listuje příručkama k Minecraftu či knihama o Legu
11.12.2020 22:31


Julie82
Nejvíc se mi líbí O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti. Dcera má moc ráda Polární pohádku a já jsem jako malá milovala Dášeňku.
11.12.2020 21:57


sasulka
1. Všechny jsou krásné, ale vybrala bych asi „Kamarádi z Medového lesa – Jak zahnat stesk“, 2. Starší syn má moc rád knížku Zvířátka z vánočního lesa, mladší má rád knížku o zvířátkách, kde si může osahat srst zvířátek.
11.12.2020 21:18


papaja84
1.nejkrasnejsi místo na světě. 2) Haidy, děvčátko z hor
11.12.2020 20:58


Baroneska
1. Nejkrásnější místo na světě - pan Horáček má skvělé knihy. 2. Čekání na Vánoce, Ema naopak, Náš svět ... no ještě dlouho bych mohla pokračovat :-)
11.12.2020 20:22


7vera8
„Kamarádi z Medového lesa – Jak zahnat stesk“ Úspěch má u nás kniha Haló, Jácíčku :-)
11.12.2020 20:08


xHali
1) vybrali bychom Kouzelnou zahradu a 2) nejraději má dcera Honzíkovu cestu a ještě donedávna byly oblíbené knížky o Kamilce (Kamilka a její rodina, Kamilka a její kamarádi,..)
11.12.2020 19:49


pavlinam
Vybrala bych si knihu Školní štěně. Nejraději máme knihy Petra Horáčka.
11.12.2020 19:19


Ktosovska
Vybrala bych O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti pro naše tři chlapečky. Nejraději čtu dětem Děti z Bullerbynu, Honzíkova cesta a O skřítku Medovníčkovi.
11.12.2020 19:06


MarLife
Vybrala bych Nejkrásnější misto na světě - meli jsme půjčených z knihovny a je to krása :) 5leta dcera ma velmi rada Hravouku, Halo, halo pani kocko, , Ema naopak nebo Jakuba a Jáchyma. Je velky knihomol, takze Ježíšek par knizek donese ;)
11.12.2020 18:20


LucieZezulkova
Syn má rád krtečka, leporela s okýnky a knížky o zvířátkách, autech, traktorech, bagrech a podobných strojích. Z nabídky by se mu asi nejvíc líbilo leporelo Kde si Píťa zchladí tlapky nebo Auta, vlaky, bagry taky.
11.12.2020 15:19


Kajka78
1) Můj dědeček třešňový strom, Auta, vlaky, bagry taky nebo K čemu jsou architekti. 2) Starší syn cokoli se superhrdiny. Mladší jakékoli stroje, ale nejvíc bagry a traktory. Oba Čekání na Vánoce s Luckou, Jednou a Martínkem a další knihy od A. Popprové. Já Zahradu od Trnky a knihy Pavla Čecha. Ale to je jen malý zlomeček toho, co bych tu napsala.
11.12.2020 15:13


evae
Knížky jsou u nás asi nejlepší dárek. Dceři jsou tři a muž právě prohlásil, že tolik knížek, jako teď, nepřečetl za celý život. Z vybraných mě zaujala knížka O princeznách, dracích, lidech a podobné havěti. A asi budeme muset přečíst Nejkrásnější místo na světě,Kamarádi z Medového lesa. Nejvíc frčí klasické pohádky a pak O prasátku Lojzíkovi.
11.12.2020 15:11


Pavluna
Dnes bych si vybrala knihu Kouzelná zahrada. Mě děti miluji obrázkové knihy, syn sám už vypráví příběhy. Nejvíc jede Rok v lese a ve školce. A pak taky knihy s auty a bagry. Dcera zase moc rada knihy se zvířátky :) Já jako malá milovala Fimfarum. Teď jim to čteme před spaním :)
11.12.2020 14:51


civecka
Dnes bychom vybrali knížku Petra Horáčka Nejkrásnější místo na světě. A nejradši máme právě knížku Petra Horáčka a výše jmenovanou ještě doma nemáme.
11.12.2020 14:04


Elifida
Ahoj knihy to je tedy téma ani nechce spočítat kolik jsem od září dodnes utratila za knížky jako dárečky objednávala jsem asi čtyřikrát pro mamku pro děti pro kamarádky knihy jsou láska a vybrat jen jednu nejoblíbenější je strašně těžké moje dcera miluje například stařičkou knížku broučci na pouti. Z vámi zmíněných knížek by bylo jednodušší vybrat tu která ne tolik neoslovila než tu kterou bych si pro svoje děti vybrala;) Ilustracemi se mi moc líbí můj dědeček třešňový strom a pro syna potom auta vlaky bagry taky.
11.12.2020 13:08


ljanickal
Oblibena je u nas masinka tomas, a vsechny kde jsou zviratka libi se nam „Kamarádi z Medového lesa – Jak zahnat stesk“
11.12.2020 10:19


AliKom
Krásné knížky, pro děti bych vybrala Kamarádi z Mechového lesa. Čteme hodně,rádi chodíme do knihovny. Děti mají nejradši večerníčkové pohádky nebo medvídka Pú
11.12.2020 09:39


Mallenka
Krasne knizky. Moc me na prvni precteni zaujala Nejkrásnější místo na světě. My s detmi hodne cteme. Chodime do knihovny a pujcujeme si knizky pravidelne. Dcera moc rada cte detske encyklopedie, hlavne o zviratech a vesmiru. Ja jako dite milovala Pipi
11.12.2020 09:25


nebie
Kde si Píťa zchladí ťapky.(Ale i ostatní jsou krásné) Teď u nás boduje - Den, kdy se voskovky vrátily domů.
11.12.2020 09:05


Krystufek
Nejkrásnější místo na světě. A moje oblíbená byly Mikulasovy patálie.
11.12.2020 08:56


Mariquita
Školní štěně, třešňový strom,nejkrásnější místo.. Oblíbené jsou knihy Andrey Popprové
11.12.2020 08:39


Misa572
Všechny jsou zajímavé. Nejvíc by nám udělala radost: Nejkrásnější místo na světě a Auta, vlaky, bagry taky
11.12.2020 08:32


Adrianita
Vybrala bych O princeznách, dracich a jiné havěti. Teď čteme Kdo ukradl zelí a Vánoční hvězda a splněna přání.
11.12.2020 08:21


dasza
1. Školní štěně..pro syna 2.cteme vše o cyklistice..něj je škola kola od pepika D.
11.12.2020 07:56


Alex007
Pro syna bych vybrala bagry - krasne ilustrace - mame moc radi Vendulu Hegerovou a syn bagry
11.12.2020 07:52


Maya
1) Vybrali bychom asi kouzelnou zahradu, ale ostatní knížky vypadají taky skvěle. 2) já měla ráda Děti z Bullerbyne, syn má rád spoustu knížek, je ale ještě malý, tak se to dost mění. Má rád třeba leporela Jaro,Léto,Podzim,Zima,Noc, Eda neposeda, Rok v lese a Rok ve školce... aktuálně prohlížíme logopedické knížky, protože jej zajímají písmenka..
11.12.2020 07:47


kkathuska
Pro děti bych vybrala Kouzelnou zahradu. Jako malá jsem měla ráda Gabru a Málinku.
11.12.2020 07:23


petrat
Pro synky Auta, vlaky, bagry taky a nejčastěji čtené a prohlížené knížky jsou u nás nyní Čtyřlístky.
11.12.2020 07:13


ZirafaDH
1. Kouzelná zahrada 2. HEIDI, děvčátko z hor, Správná pětka, vše od Vendulky Hegerové, knihy od Lady (Jaro, Léto,..), Medové příběhy a další A další
11.12.2020 07:07


meffy
Vybrala bych Auta, vlaky, bagry taky. Já milovala knížku Děti z Bullerbynu a syn si moc ráda čte v knížce o hvězdách.
11.12.2020 06:25


DenisaZ
Vybrali bychom si Auta, vlaky, bagry taky. Nejvíce u nás frčí Zima od Bernerové.
11.12.2020 06:14


Jana28
Kamarádi z Medoveho lesa a oblíbená, kterou i aktuálně čteme je Čekání na Vánoce
11.12.2020 05:57


matolka
Vybrali bychom Můj dědeček třešňový strom. Tahle nam padla do oka jako prvni... Syn ma porad rad Krtecka nebo pribehy kde jsou zvirata
11.12.2020 05:47


thoris
Krasne jsou vsechny, ale aktualne by urcite vyhral Dedecek tresnovy strom. Holky se ted dost bavi u Mluviciho baliku, uz nekolikaty rok se o adventu vracime k Cekani na Vanoce a univrrzalni hit je Pani LaryFary
11.12.2020 04:40


BarboraN
Vybrala bych určitě Auta, vlaky, bagry taky - syn je bagry (a dalšími vozidly) posedlý. A momentálně u nás jede Silly Suzy Goose od P. Horáčka, všechny knihy s Babarem a pohádky od Heleny Zmatlíkové.
11.12.2020 02:29


klaryk01
Vubec nevim, kterou bych vybrala, vsechny jsou moc krasne! Ale kdybych si mohla zvolit, tak bych si vybrala pro dceru Skolni stene a pro syna Auta, bagry, vlaky taky. A base nejoblibenejsi knizka je Zapomenute jehnatko.
11.12.2020 01:57


Misska20
Těžké vybrat, vsechny knizky jsou úžasné. Ale vybrala bych pro děti Kamarádi z Medoveho lesa. U syna nejvice vede O kmotře lišce, Kocour Mikeš, Medovníček a teď čteme Dědečku vyprávěj...
11.12.2020 00:45


Ladyhawke
Těžký výběr, ale asi by vyhrál Petr Horáček, jeho knížky máme moc rádi ;) jinak u nás vede Gruffalo a Gruffalinka;)
11.12.2020 00:36


Ladyhawke
Těžký výběr
11.12.2020 00:36


ganazuz
Vybrat je tezke, takovych lakadel! Ale protoze mame radi ilustratorku Vendulu Hegerovou, volime Auta, vlaky, bagry taky. Nejvic u nas frci knizky o Flandilovi od Bary Hamblin. Miluju je ja i obe deti :)
10.12.2020 23:55


terkahod
1)Nejkrásnější místo na světě 2)Malované pohádky
10.12.2020 23:53


RadkaH
Vybrala bych si Kouzelnou zahradu. Co se týče oblíbených knížek, tak bez Krtečka by to prostě nešlo :) Dále pak Disney - Mickey Mouse a spol., z dětství mám schovanou knížku Mária Rázusová-Martáková - Môj macík.
10.12.2020 23:51


zuzaherr
Vybrala bych pro syna: Auta,vlaky,bagry taky. A z detskych knuzek mam nejradeji od Vojtecha Steklače Borik a spol. nebo od Sempe&Gisciny Mikulasovy prázdniny. obe knizky jsou vtipne i pro děti a pro dospele.
10.12.2020 23:38


Ania
Vybrala bych : Auta, vlaky, bagry taky protoze prave vsechny na tu tematiku sou moc oblibene :D Ja za sebe miluji velke knizky jak MAPY ci Pod Zemi pod Vodou s nakladatelstvi HOST od Milezinskich a jsem hrda ze sou jako ja s Polska :D
10.12.2020 23:36


hrubjo
Líbí se mi všechny knihy, všechny bychom přečetli .... Teď jsme dočetli Kapitána Adorabla od Dominika Landsmana.
10.12.2020 23:36


tria
U nás frčí vše od Astrid Lindgren. Vybrala bych knihu P.Horáčka.
10.12.2020 23:12

O NÁS / BLOG / FOTOGALERIE / OBCH.PODMÍNKY (c) 2014 - 2024 testovanonadetech.eu
MEDIA / PARTNEŘI / PODMÍNKY UŽITÍ / KONTAKT grafika: vatiklan.cz
Barion